OwlTail

Cover image of De som bygger det nye Norge med Silvija Seres

De som bygger det nye Norge med Silvija Seres

I podkasten 'De som bygger det nye Norge' møter du ledere fra norske virksomheter som er i verdensklasse når det gjelder digital transformasjon og digitale nyvinninger. Programleder Silvija Seres og gjestene belyser hvordan de fikk det til og hva vi kan lære av dem. For mer innhold fra Oslo Business Forum sjekk ut: https://www.obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Fremtidens teknologi og ledelse: #11: Hans-Petter Nygård-Hansen

– Mediehusene valgte å ignorere Internett i nesten 20 årOslo Business Forum publiserer podcast ukentlig fram mot neste konferanse 22. mars. Tema er fremtidens teknologi og ledelse, og vi har snakket med Hans-Petter Nygård-Hansen.Lurer du på noe? Kontakt oss på: info@obforum.noDu finner oss på Facebook og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

31mins

26 Feb 2017

Rank #1

Podcast cover

#11: Frode Eilertsen: Vurder risikoen av å ikke handle

Hvilke kulturforskjeller er det mellom det norske og amerikanske teknologimarkedet? Og hvordan leder du en organisasjon gjennom en digital digital transformasjon? Det snakker Frode Eilertsen om i dagens podkastepisode.– Risikoen et styre og en ledelsesgruppe må evaluere nå er risikoen av å ikke handle. For risikoen ved å være for sent ute er disproporsjonal i forhold til konsekvensen av at man er ett eller to år for tidlig ute, forteller Eilertsen.Frode Eilertsen har jobbet med strategi og digital transformasjon i Schibsteds konsernledelse, vært konsulent i McKinsey og gründer i USA. I episode #11 snakker han om endringene som skjer nå og hvordan de skiller seg fra de vi har sett tidligere. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

17 Jul 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

#56: Rune Bjerke: Derfor bør du begynne med «gi-slipp-ledelse»

Er du klar for litt dårligere saksdokumentasjon og litt flere hastevedtak? Ifølge toppsjefen i DNB er «gi-slipp-ledelse» nødvendig for å få ting til å skje raskt nok.— Det er utrolig viktig at et styre eller konsernledelsen ikke fungerer som en brems. Derfor har vi begynt å prate mer om «gi-slipp-ledelse», forteller konserndirektør i DNB, Rune Bjerke.Rune Bjerke er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo og har en Master of Public Administration fra Harvard University. Han var tidligere konsernsjef i Hafslund ASA og blant annet administrerende direktør i Scancem International. Han har hatt en rekke styreverv i større selskaper, blant annet Renewable Energy Corporation, Storebrand, Statoil og Finansnæringens Hovedorganisasjon. Siden 2007 har han vært konserndirektør i DNB.I episode #56 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge’møter du konserndirektør i DNB, Rune Bjerke. Sammen med Silvija Seres snakker de om unge ledere, Fintech, Vippsprosjektet og inspirasjon av Kinesiske motsvar til Silicon Valley. Du kan også høre mer om «gi-slipp-ledelse» og hvordan man kan effektivisere prosjekter med «vippsmetodikken».Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

1 Jan 2018

Rank #3

Podcast cover

#73: Cato Zahl Pedersen: Hvordan finner du mot til å ta vanskelige avgjørelser?

Cato Zahl Pedersen har vært på ekspedisjon til Sydpolen, besteget verdens sjette høyeste fjell og vunnet 13 gull i Paralympics. I episode #73 snakker han om hvordan du balanserer risiko og hvordan du takler motstand.— Det er når du er truet at du finner mot, sier leder for Paralympics hos Olympiatoppen, Cato Zahl Pedersen.Pedersen er en norsk idrettsutøver med 13 gull og ett sølv i fire forskjellige Paralympics. Etter en høyspentulykke i 1973 mistet han hele venstre og halve høyre arm.Han har vært en viktig medspiller i etableringen av CatoSenteret og i januar 2017 ble han tildelt NIVs Ærespris for hans innsats i handikapidrettenI episode #73 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge med Silvija Seres’ snakker Cato Zahl Pedersen om mangfold, ledelse, optimisme og mot. Men også hvordan du kan håndtere motstand og risiko.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

2 Mar 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

#21: Birger Magnus: – Få toppledere som forstår dette

Hvorfor har digitale prosesser en helt annen dynamikk enn de analoge? Og hvordan bruker du prøving og feiling som metodikk for produktutvikling? Det svarer Birger Magnus på i dagens episode. Få norske ledere vet hvordan innovasjon skjer i en virksomhet, forteller Birger Magnus i episode #21 av podkastserien 'De som bygger det nye Norge'. Han er styreleder i NRK, Kolonial og satt i styret til Schibsted da de gikk inn for å bli et digitalt medieselskap. Han snakker også om hvordan innovasjon forstyrrer eksisterende forretningsmodellene. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

21 Aug 2017

Rank #5

Podcast cover

#3: Anne Worsøe: Derfor må man tenke globalt fra første stund

Gründere må tenkte globalt fra første stund og vi må flere ut i verden som vokser raskere. Det forteller den tidligere Innovasjon Norge-direktøren Anne Worsøe.Dette er spennende på grunn av:– Annes evne til å se Norge fra utsiden, med hennes erfaring fra Silicon Valley.– Hennes sterke stemme i forhold til mangfold og for å øke andelen kvinnelige investorer og gründere.I denne episoden vil du lære:– Hvorfor det er viktig med mangfold i norske bedrifter.– Hvorfor man må fokusere mer på salg, markedsføring og partnerskapsbygging.– Hva vi må gjøre annerledes i Norge kontra miljøer som Silicon Valley.– Annes tre beste tips til å lykkes i den digitale transformasjonen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

19 Jun 2017

Rank #6

Podcast cover

#20: Torbjørn Larsen: In-house eller outsource?

Hvordan velferdstjenester som Nav vil fungere i fremtiden? Og hvordan ansette de riktige kandidatene til å bygge verdens beste velferdstjenester? I dagens episode møter du Torbjørn Larsen som for to år siden fikk “Norges mest krevende IT-jobb” — IT-direktør for Nav. Larsen skulle rydde opp i Navs mislykkede IT-satsning, der 12 IT-systemer og 340 undersystemer skulle digitaliseres. I episode #20 deler han hvordan han løste utfordringen. Han deler også hans perspektiver på hvordan du skal vurdere om oppgavene skal gjøres in-house og hva som skal bli outsourcet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

17 Aug 2017

Rank #7

Podcast cover

#65: Trond Riiber Knudsen: Gründer-råd fra «supermentor»

Hvor er det nødvendig å drive forandring? Og hva er de viktigste rådene til gründere? I dagens episode møter du gründeres «supermentor», Trond Riiber Knudsen.— Nå ligger det en spennende rolle i skjæringspunktet mellom de store selskapene og startup-verden, forteller han.Trond Riiber Knudsen er grunnlegger og administrerende direktør i TRK Group AS. Et Oslo-basert investerings- og rådgivningsfirma med fokus på aktivt eierskap og rådgivning. Noen av selskapene i porteføljen er, Otovo, Nabobil.no, Key Butler (tidligere Lotel) og No Isolation.Han er utdannet sivilingeniør fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), og har en MBA fra Harvard Business School.Riiber Knudsen var tidligere senior partner og medlem av Leadership Group i McKinsey & Company, med ansvar for McKinsey's Marketing & Sales praksis. I tillegg har Trond blant annet ledet utviklingen av McKinseyes opplærings- og ledelsesprogrammer.I episode #65 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge’ møter du engleinvestor, Trond Riiber Knudsen. Sammen med Silvija Seres snakker de om gründerskap, behovet for endring og hvilken retning endringene tar — og bør ta. Du kan også få med deg hans beste råd til gründere.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

1 Feb 2018

Rank #8

Podcast cover

#64: Ann Kjersti Kjeia Sletten: Hvordan skal vi skatte roboter?

Hvordan skal vi skatte i fremtiden? Og hvordan får man til livslang læring i praksis? I dagens episode deler regiondirektør for Skatt Øst, Ann Kjersti Kjeia Sletten sine perspektiver.— Det må være en god diskusjon på hvordan vi skal skattlegge i fremtiden. Hvor er verdiene? Hvor skapes verdiene? Og kan verdiene knyttes til et land eller et selskap? Forklarer Sletten.Ann Kjersti Kjeia Sletten har sin bakgrunn fra mellomfag i pedagogikk ved Høgskolen i Lillehammer. I 2008 gikk hun inn i stillingen som regiondirektør i Skatt Øst, da kom hun fra jobben som assisterende direktør i NAV Oppland.Hun har lang ledererfaring, blant annet som fylkesarbeidssjef, prosjektleder og avdelingsdirektør ved Høgskolen i Lillehammer. Hvor hun også var ansatt på senteret for livslang læring.I episode #64 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge’ møter du regiondirektør for Skatt Øst, Ann Kjersti Kjeia Sletten. Sammen med Silvija Seres snakker de om hva og hvordan vi skal skattlegge i fremtiden, kompetanseutvikling, tillitsbasert ledelse, betydningen av livslang læring og verdien av å lage fremtidsvisjoner.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

44mins

29 Jan 2018

Rank #9

Podcast cover

#4: Johan Brand: Lyden av læring – mer tillit, spillerom og frihet!

Noen ganger må de gamle hodene ut fordi de ikke er til å endre seg. Det er livslang læring det handler om, forteller Kahoot-gründer Johan Brand. Han er dagens gjest hos Silvija Seres. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

21 Jun 2017

Rank #10

Podcast cover

#75: Nassima Dzair: Hvordan blir du en bedre problemløser?

Hvordan bygger du broer mellom generasjoner og kulturer? Og hvordan skaper du endringsagenter? Dagens gjest er grunnlegger av InterBridge, Nassima Dzair— En endringsagent er proaktiv, tilpasningsdyktig, løsningsorientert og er kulturelt intelligent, forteller Dzair.Hun er en sosial entreprenør, flerspråklig global statsborger og grunnlegger av InterBridge. Her kurser hun ungdom mellom 12 og 18 år til å bli endringsagenter. Målet er at ungdommene tar samfunnsansvar i sitt lokalmiljø, men med et globalt perspektiv.I episode #75 snakker Dzair om hvordan hun skaper endringsagenter for et mer inkluderende og bærekraftig samfunn. Hun snakker også om sosialt entreprenørskap, flerkulturell kompetanse og hvordan vi alle sammen kan bli bedre problemløsere.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

30mins

8 Mar 2018

Rank #11

Podcast cover

#08: Karl Munthe-Kaas :Slik revolusjonerer vi dagligvarebransjen

Hvordan utfordrer man en tradisjonell og etablert bransje med 20 tomme hender? Det forteller Kolonial-gründeren Karl Munthe-Kaas om i episode #8 av podkastserien 'De som bygger det nye Norge'.I episode #8 av podkastserien 'De som bygger det nye Norge' forteller Munthe-Kaas om Hvordan digitalisering og handel på nett kan skape samfunnsøkonomiske ringvirkninger og Hvordan man kan drive innovasjon og entreprenørskap ved å sette kundens utfordringer i fokus. Du kan også høre hvordan han og de ni andre gründerne i Kolonial har utfordret en tung og tradisjonell bransje gjennom et digitalt tankesett. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

5 Jul 2017

Rank #12

Podcast cover

#94: Ketil Widerberg: Slik endrer digital teknologi hvordan vi forstår og behandler kreft

Er det mulig å få kreft til å gå fra en dødelig til en levelig sykdom? Og hvordan utvikler man personlig medisin som er skreddersydd til pasientens biologi? I dagens episode møter du daglig leder i Oslo Cancer Cluster, Ketil Widerberg.I episode #94 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge med Silvija Seres’ får du vite hvordan en av verdens beste forsknings- og industriklynge innen kreft arbeider med å forbedre livene til kreftpasienter. Hvordan digital teknologi endrer hvordan vi forstår og behandler kreft og hvordan de bruker globale tilkoblinger og nasjonale fordeler for å få riktig behandling, til rett pasient, til rett tid.For mer innhold, sjekk ut obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

14 May 2018

Rank #13

Podcast cover

#05: Espen Andersen: Fra damp til digital – derfor vinner teknologioptimistene

Hvordan endrer teknologi forretningsmodeller og kundeadferd? Og hvordan kan man utnytte særnorske konkurransefortrinn i et globalt marked? I episode #5 møter du BI-professor Espen Andersen.– Det tar lang tid å ta teknologien i bruk og det er nok derfor jeg oppfattes som litt masete fordi jeg er fryktelig utålmodig, forteller han.I episode #5 av podkastserien 'De som bygger det nye Norge med Silvija Seres' snakker Andersen om hvordan forretningsmodellene har endret seg og hvordan teknologi endrer fundamentale måter å lære på. Han deler også hans tre beste tips til tiden som kommer.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

36mins

25 Jun 2017

Rank #14

Podcast cover

#14: Jan Eyvin Wang: Fra tradisjonelt rederi til havets Amazon

Hvordan kan du ha et aktivt forhold til sluttbrukers endring av adferd og behov i B2B? Og hvordan skaper du nye forretningskonsepter? Dagens gjest er Jan Eyvin Wang i rederiet Wilhelmsen.– Jeg tror det går mye på kulturen i selskapet; at man ser en mulighet. «Her er det ett eller annet som skjer, her kan vi finne en plass og rolle». Vi gjør mye for den maritime næringen. Vi leverer en tjeneste eller produkt til halvparten av alle båter som finnes på denne jorden, forteller han. I episode #14 av podkastserien 'De som bygger det nye Norge' snakker Wang om hvordan Wilhelmsen har drevet med tradisjonell rederivirksomhet, men har funnet andre forretningsmodeller og blitt leverandør til båter og NATO-øvelser.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

33mins

27 Jul 2017

Rank #15

Podcast cover

#91: Sven Thaulow: Hva er de store spørsmålene innenfor Cyber Security?

Hvordan bygger du opp globale digitale tjenester? Og hvorfor er cybersikkerhet et risikoområde for hele virksomheten? Dagens gjest er adm.dir. i Cisco Norge, Sven Thaulow. I podkastepisode #91 av ‘De som bygger det nye Norge med Silvija Seres’ deler Thaulow sine lærdommer med Telenor satsningen Comoyo, cybersikkerhet, organisk innovasjon og hvilke utfordringer han mener er de største for årene som kommer. Cisco-sjefen deler også sine politiske perspektiver på innovasjon og hvordan du kan starte med intraprenørskap. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

3 May 2018

Rank #16

Podcast cover

#81: Frode Odegard: Hva er Post-Lean Thinking?

Hva er ideen bak Post-Lean? Og hvordan kan Post-Lean hjelpe deg til å skape en ny og mer fremtidsrettet visjon for bedriften din? I episode #81 møter du mannen bak Post-Lean Institute, Frode Odegard.— Post-Lean er et forsøk på å utvikle nye ideer, verktøy og praksis for å hjelpe investorer og bedrifter til å navigere overgangen som nå er i gang, forteller Odegard.I episode #81 snakker Odegard om hvilke utfordringer eldre firmaer står overfor. Han deler også sine beste tips til hva etablerte virksomheter må gjøre for å vokse og overleve. Du kan også høre hvilke verktøy ledere, organisasjoner og investorer må bruke for å bygge fremtiden.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra ‘De som bygger det nye Norge’Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

29 Mar 2018

Rank #17

Podcast cover

#67: Fredrik Gulowsen: Hvordan ser morgendagens velferdssamfunn ut?

Hvordan vil vi organisere velferdssamfunnet i fremtiden? Og er det mulig å samle norske velferdsverdier i en digital verden? I dagens episode møter du gründer av Nyby, Fredrik Gulowsen.— Vi har nå økt behov for omsorg som er knyttet til eldrebølgen. Samtidig har vi flere og flere som faller utenfor samfunnet — det gjør at vi får en velferdsmodell i ubalanse, forteller Gulowsen.Fredrik Gulowsen er seriegründer med erfaring fra oppstartsselskaper som Utdanningshjelpen, Evacuaid, Filmgrail, Northern Playground og Zwipe.Hans nyeste selskap er Nyby — et digitalt verktøy som kobler ressurser og behov i samfunnet vårt. Han har studert statsvitenskap på Bilndern og har en master fra BI.I episode #67 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge’ møter du gründer av Nyby, Fredrik Gulowsen. Sammen med Silvija Seres snakker de om fremtidens velferdssamfunn og hvordan man kan koble behov på tvers av siloer og sektorer. Du kan også høre hans beste tips til gründere som skal jobbe mot det offentlige.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

8 Feb 2018

Rank #18

Podcast cover

Fremtidens teknologi og ledelse: #16: Are Traasdahl

– Få på plass de riktige folkene.Oslo Business Forum publiserer podcast ukentlig fram mot neste konferanse 22. mars. Tema er fremtidens teknologi og ledelse, og vi har snakket med Are Traasdahl.Lurer du på noe? Kontakt oss på: info@obforum.noDu finner oss på Facebook og obforum.no See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

17mins

15 Mar 2017

Rank #19

Podcast cover

#71: Petter Stordalen: — Jentene må ta større plass

Hvordan skaper du en vinnende bedriftskultur? Og hvordan får du 50 prosent kvinner i ledende stillinger? Dagens gjest er hotellkongen, Petter Stordalen.— Jeg kan ikke snakke om likestilling hvis selskapet mitt har 30 prosent kvinner i ledende stillinger. Men når jeg har over 50 prosent, kan jeg fortelle hvorfor det ble sånn, forteller hotellkongen.I episode #71 av podkastserien ‘De som bygger det nye Norge’ snakker Petter Stordalen om viktigheten av å tenke annerledes. Verdien av mangfold og kultur. Erfaringene med endringsledelse og teknologi. Men mest av alt: Hvorfor ikke penger skaper store selskaper.Petter Stordalen er en norsk hotelleier, eiendomsutvikler, investor og kunstsamler. Stordalen eier Strawberry, et konsern med 10 selskaper som opererer innenfor ulike forretningsområder som eiendom, finans, hotelldrift og kunst. I tillegg støtter konsernet utvalgte initiativ og organisasjoner.Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'Følg oss på:Facebook, Instagram, Twitter og LinkedIn See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

22 Feb 2018

Rank #20