OwlTail

Cover image of SFI - Lyssna på svenska

SFI - Lyssna på svenska

Texter till sfi-podden "SFI - lyssna på svenska" som produceras av Christina Hängsel på Meningsfullt förlag. Podden är skapad för att användas inom sfi-undervisning och finns att ladda ned på Itunes.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Om hundra år...

Här kommer en text om klimat och klimatförändringar. Hur ser Sverige ut om hundra år? Vad tror du? Den här texten kommer från en lärobok som heter Samspråk från förlaget Sanoma.

2 Nov 2018

Rank #1

Podcast cover

Del 1 Preteritum eller perfekt? Tittade eller har tittat?

Ska det vara preteritum eller perfekt? Båda sorterna är dåtid, men det är olika dåtid. Här kan du höra varför det ska vara det ena eller det andra.

26 Feb 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Del 2. Preteritum eller perfekt? Pratade eller har pratat?

Här kan du lyssna på olika meningar och få förklaring till varför det ska vara preteritum eller perfekt.

26 Feb 2019

Rank #3

Podcast cover

Mitt problem ( Leta bisatser)

Här kan du leta bisatser. Det finns 43 stycken. Bisatser behövs för att språket ska flyta bra. Här är det lite för många, men det är för att du ska förstå hur ofta man kan sätta in bisatser.Berättelsen handlar om en person som får ett stort problem med en skuld.

10 Dec 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Andas djupt och slappna av

Lyssna på en text för att slappna av. Det är såååå viktigt att kunna slappna av, och inte vara stressad och spänd hela tiden. På www.sfitexter.blogspot.com finns texten.

16 Nov 2018

Rank #5

Podcast cover

Öva svensk grammatik 1

Läs på www.sfitexter.blogspot.com. Här finns 81 olika meningar, där du ska välja vilket alternativ som är rätt, alltså vilken grammatik det ska vara. Jag har delat övningen i 4 delar, mening 1-20 finns kommenterade här i del 1. Du får lyssna på det rätta svaret och varför det är rätt och varför de andra är fel. Kom ihåg att pausa många gånger för att tänka efter. Det finns alla olika sorters grammatik, så det blir en repetition av allt som du har lärt dig.Om du vill träna på nätet kan du gå till Digitala spåret / Kurs D / Självrättande ifyllningstest.

9 Nov 2018

Rank #6

Podcast cover

Faktatext om Lund

Här kan du lyssna till en faktatext om Lund.

31 Jul 2019

Rank #7

Podcast cover

Afghanistan, faktatext

Det här är en faktatext, som är kopplad till boken "Jag kan bli rektor". Den berättar både om Afghanistan nu och Afghanistans historia. Den berättar också om olika problem som finns och om SIDA och Svenska Afghanistankommittén, SAK, som hjälper till i på plats i landet.

4 Dec 2018

Rank #8

Podcast cover

Jag kan bli rektor 1

Du ska få lyssna på en bok om Nasima, en flicka i Afghanistan. Boken berättar om en alldeles vanlig dag, och vi får höra hur livet kan vara. 

26 Nov 2018

Rank #9

Podcast cover

Sankt Göran och draken, text för kurs C

Det här är en saga om en modig man och en drake. Det är en saga om det goda mot det onda. Den här texten är för kurs C på sfi.

30 Jul 2019

Rank #10