OwlTail

Cover image of Vi Bilägares Podcast

Vi Bilägares Podcast

I Vi Bilägares Podcast pratar vi om allt som har med livet med bil att göra. Motorminnen och goda råd blandas med de senaste nyheterna. Vi håller dig uppdaterad om bilvärlden!

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

I Vi Bilägares Podcast pratar vi om allt som har med livet med bil att göra. Motorminnen och goda råd blandas med de senaste nyheterna. Vi håller dig uppdaterad om bilvärlden!

Peugeot e-208, Honda e, Mini Cooper SE, Fiat 500e, Mazda MX-30 och skandinavernas favoritmodell i AutoIndex.

Podcast cover
Read more

Avsnitt 231: När redaktionen testar små elbilar går åsikterna isär om vilken som är bäst. Och vi fortsätter mata ut resultat från Sveriges största konsumentundersökning om bilar, den här gången med nordiskt perspektiv.

Jun 11 2021

1hr 2mins

Play

Hyundai Kona Electric, veganskt läder och åldersdiskriminerande krocksäkerhet

Podcast cover
Read more

Avsnitt 230: Vi har provkört uppdaterade elbilen som ger mycket mil för pengarna och djupdyker i trenden med återvunna och djurvänliga material i bilinteriörer. Dessutom: Ny rapport visar att 50-plussare löper högre risk att skadas om de krockar i en modern bil.

Jun 04 2021

44mins

Play

Suzuki Across och Swace, taxispecial och veckans bilnyheter

Podcast cover
Read more

Avsnitt 229: Är Suzukis kopior på Toyota Corolla och RAV4 bättre än originalen? Hur är det att köra en klassisk Londontaxi? Dessutom tar vi upp Genesis intåg i Europa, premiären av Cupra Born och funderar över gasbilarnas framtid i Sverige.

May 28 2021

54mins

Play

Skoda Enyaq, AutoIndex 2021 och Volkswagens framtid

Podcast cover
Read more

Avsnitt 228: Tommy har fått reda på tyska biljättens planer, och det verkar som om Marias önskan om en eldriven kombi går i uppfyllelse. Klas avslöjar resultatet i årets stora konsumentundersökning om bilar och Anders har kört tjeckisk elsuv på svensk mark.

May 21 2021

1hr 2mins

Play

Chipbrist, risk för överlast och Kia EV6

Podcast cover
Read more
Avsnitt 227: Risk för överlast inför bilsemestern, irriterande omkörningar och potthål, bilfabriker tvingas skala ner på finesser, fristående mackar vi minns och måste köpare av Kias nya elbil axla ett välgörenhetsansvar?

May 14 2021

1hr 2mins

Play

E10 i bensinen, Volkswagen Arteon och Lynk & Co 01

Podcast cover
Read more

Avsnitt 226: I sommar blandas bensinen om vid pumpen – men vad får en högre andel etanol för konsekvenser? Dessutom provkörningar av snyggfolkan där insidan har svårt att matcha den yttre skönheten och delningsbilen från Volvos kusin. Och Bilrådet letar laddbart och begagnat. 

May 07 2021

53mins

Play

Plus och minus med långtestbilarna och vettigt värre i Bilrådet

Podcast cover
Read more

Avsnitt 225: Den här gången är det sansat utan krav på körglädje som gäller när vår expertpanel ska föreslå rätt bil. Och bilbyte närmar sig för långtestförarna – vad tycker de är bra och dåligt med Honda Jazz, Mercedes GLB, Seat Leon, Toyota Yaris och Volkswagen ID.3?

Apr 30 2021

1hr 20mins

Play

Porsche Taycan, manuella växellådans död och är det okej att tuta?

Podcast cover
Read more

Avsnitt 224: Maria avslöjar sin nyfunna vardagslyx nämligen matinköp på drive-in, Tommy kommer ut som tutare och Fredrik har kört den billigaste Porschen på el som går att hitta.  

Apr 23 2021

1hr

Play

Utrotningshotad strålkastarspolning, Opel Mokka-e och Mercedes EQS

Podcast cover
Read more

Avsnitt 223: Erik får betala dyrt för kärvande dörr och har tittat närmare på fenomenet att allt färre bilar kan göra rent lyktorna. Tommy har varit med om sitt livs mest syntetiska provkörning och även gödslat en Tesla. Maria funderar över lång tid en omkörning får ta och Bilrådet fortsätter att para ihop rätt bil med rätt ägare.  

Apr 16 2021

59mins

Play

Vi Bildelares podcast, Bilrådet och långtest

Podcast cover
Read more

Avsnitt 222: Redaktionen testade bildelartjänsterna Kinto, M, Snappcar och Aimo – vem kommer först till Ikea och hur smidigt är det jämfört med att ta egen bil? Vidare har Tesla Model 3 blivit vårvaxad, Kia Optima rullat över 8000 mil, Volkswagen ID.3 buggar vidare och så ger bilrådet tips på kul bil till billig peng.  

Apr 09 2021

1hr 14mins

Play

Fler däckfrågor, Bilrådet återvänder och nytt från långtestarna

Podcast cover
Read more

Avsnitt 221: Däckexperterna Nils och Anders fortsätter besvara era frågor om sommardäck och ger råd inför bytet. Dessutom gör segmentet Bilrådet storstilad comeback och Seat Leon i långteststallet får värmevallningar och ringer nödsamtal.  

Apr 02 2021

1hr 20mins

Play

Sommardäck och svar på däckfrågor

Podcast cover
Read more

Avsnitt 220: Vi Bilägares däckteam Nils och Anders berättar om årets tester av sommardäck. Dessutom besvaras inskickade funderingar i ämnet och vi diskuterar Volvos val att sätta året runt-däck på vissa bilar.

Mar 26 2021

46mins

Play

Ford Mustang Mach-E och läget vid snabbladdarna

Podcast cover
Read more
Avsnitt 219: Med alltfler elbilar – blir det bråk om laddplatserna? Elbilsägarna vittnar. Dessutom har vi kört elektrisk Mustang på svenska vägar, diskuterar rondell-vett och går igenom veckans nyheter.

Mar 19 2021

57mins

Play

Mercedes S-klass, vagnskadegaranti, buckelfix på Toyota Yaris och karosser

Podcast cover
Read more

Avsnitt 218: Vagnskadegarantin är unik för Sverige, men tar bort valfriheten och driver upp självrisken. Vi sparade tusenlappar på att fixa en bilskada på egen hand. Calle charmas av S-klass trots att den är en riktig besserwisser och vi gör en historisk tillbakablick på bilkonstruktion.  

Mar 12 2021

1hr

Play

Yaris blev Årets Bil 2021

Podcast cover
Read more

Avsnitt 217: 59 europeiska motorjournalister röstade fram Toyota Yaris till Årets Bil 2021. Var det rätt val? De svenska representanterna i juryn, Jan-Erik Berggren, Expressen, Carl-Johan Lejland, Dagens Industri och Tommy Wahlström, Vi Bilägare diskuterar resultatet av omröstningen. Vi hör också segerintervjuer med Toyotas europachef Matt Harrison samt Toyotas svenska informationschef Erik Gustafsson.

Mar 05 2021

32mins

Play

Smutsiga motorvärmare, Cupra Formentor e-Hybrid samt plus och minus med ID.3

Podcast cover
Read more

Avsnitt 216: Maria listar bra och dåliga saker efter sin tid med Volkswagens elbil, Erik tar upp problemet med föråldrat regelverk kring vad motorvärmare får släppa ut och Tommy har provkört spansk laddhybrid.

Feb 26 2021

57mins

Play

Fengon, Maxus och andra Kinabilar och ska man privatleasa eller ta billån?

Podcast cover
Read more
Avsnitt 215: Vi leder dig rätt i beslutet om hur du ska finansiera bilköpet och så pratar vi om vilka nya bilmärken från Kina som har störst chans att etablera sig i Sverige. Plus veckans snackisar, bland annat en vräkig båtmotor och Suzuki Jimny ute på tunn is.

Feb 19 2021

1hr 5mins

Play

Dacia Sandero, Opel Grandland X Plug-In Hybrid och Seat Leon e-Hybrid

Podcast cover
Read more

Avsnitt 214: Vi provkör två laddhybrider och en riktig prispressare. Plus veckans bilsnackisar.

Feb 12 2021

1hr 3mins

Play

VW ID.4, krypkörning i ID.3, trasiga vägar och 10 bra saker med Tesla

Podcast cover
Read more

Avsnitt 213: Tommy har kommit på några saker han faktiskt gillar med sin Tesla Model 3. Maria är desto mer skeptisk mot sin elbil då hon hälsat på röda sköldpaddan i ID.3. Klas har provkört storasyskonet ID.4 och Fredrik berättar om svenska vägars förfall.

Feb 05 2021

1hr 6mins

Play

Skyltavläsning, BMW iX3, buggfest i VW ID.3, småbilstest och Teslabrev del 2

Podcast cover
Read more

Avsnitt 212: Teslafansen ger Tommy tips om strömsparande och Maria tappar förtroendet för sin långtestbil. Fredrik har provkört elbil med soundtrack och Anders har tussat ihop Ford Fiesta och Hyundai i20 med Kia Rio.

Jan 29 2021

1hr

Play