OwlTail

Cover image of Sysla Shipping

Sysla Shipping

Nyheter og analyse fra den maritime bransjen.

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

Spesialepisode: Det vi lever av - Suksessfaktorene i klynger

Spesialepisode: Det vi lever av (Ny podkast fra Sysla)Suksessfaktorene i klyngerStadig flere bedrifter søker seg til klynger. Men de aller fleste klarer seg bare helt middels. Så hva skal til for at en klynge blir en suksess? I denne episoden er sjefredaktør i Bergens Tidende, Øyulf Hjertenes, og sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle, gjester. De befinner seg begge to - på hver sin måte - i en klynge. Og klyngeteoriens far, BI-professor Torger Reve, forteller hva de beste klyngene i verden har til felles. Programleder: Sigrid HaalandGjester: Torger Reve, Lars Helle og Øyulf HjertenesProdusent/lyddesign: Henrik Svanevik.

18mins

14 Aug 2018

Rank #1

Podcast cover

Sysla Shipping 34: Norske rederier vil bestille 181 nye skip og rigger de neste årene

Nå tror til og med offshore-næringen på bedre tider, ifølge konjukturrapporten til Norges Rederiforbund. Og kommer oppturen, skal rederiene ha sin del av kaken: - Rederiene kan ikke holde kostnadene kunstig lave for at oljeselskapene skal utbetale utbytte og bonuser, sier administrerende direktør Harald Solberg i denne podcasten.

48mins

5 Apr 2018

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Sysla Shipping 33: - Går dere konk, om markedet ikke bedrer seg?

Det spørsmålet fikk Sigbjørn Stangeland i DOF, Jan Lodden i Eidesvik og Vidar Lundberg i Grieg Star under shipping-konferansen til BI-studentene. Hør hva de svarte.

41mins

9 Mar 2018

Rank #3

Podcast cover

Sysla Shipping 32: GIEK-sjefen regner med å tape syv milliarder kroner

GIEK-sjef Wenche Nistad har lært en ting de siste årene: - Jeg skulle vært strengere.

31mins

12 Feb 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Sysla Shipping 31: Dette var spørsmålene næringsministeren fikk om bord på Johan Sverdrup-plattformen

Torbjørn Røe Isaksen (H) har en knapp måned på baken som næringsminister. Hvor godt kjenner han den maritime næringen? Og hva tenker han om norske sjøfolk, utredningen av krav om norske lønns- og arbeidsvilkår, rammebetingelser og lærlinger?

18mins

6 Feb 2018

Rank #5

Podcast cover

Sysla Shipping 30: – Offshore-næringen begikk kollektivt selvmord

I dette intervjuet forteller Per og Njål Sævik i Havila om hvordan de har opplevd krisen, dramatikken og det å ha konkursspøkelset hengende over seg i flere måneder i strekk.

36mins

29 Dec 2017

Rank #6

Podcast cover

Sysla Shipping 29: Shipping-sjefen i DNB med klar melding til offshore-rederiene

Her får du høre hva Kristin Holth har lært av krisen, og hva hun mener offshore-rederiene som har fått pusterom noen år bør bruke tiden sin på fremover.

26mins

24 Nov 2017

Rank #7

Podcast cover

Sysla Shipping 28: – De aller fleste båtene kommer aldri ut av opplagsbøyene igjen

Pareto-analytiker Synnøve Gjønnes har dypdykket i opplagsflåten. Det har også Stig Erik Kyrkjeeide i Kepler Chevreux og Tor Allen Widing i Fearnley Offshore Supply. Her får du høre hva de tenker om fremtiden til næringens store verkebyll.

23mins

22 Nov 2017

Rank #8

Podcast cover

Sysla Shipping 27: Siem må forhandle med kreditorene, og dette skjer i obligasjonsmarkedet nå

I dag varslet Siem Offshore at de må gå i forhandlinger med kreditorene. Kredittstrateg Magnus Vie Sundal i DNB Markets forklarer hva vi kan vente oss, og hvordan obligasjonsmarkedet har overtatt for bank innen shipping. Hvis du vil se tallene, sjekk Sysla Maritime sin facebook og se video av intervjuet der.

27mins

20 Nov 2017

Rank #9

Podcast cover

Sysla Shipping 26: Fearnley-sjef: - Nå tror jeg faktisk dette er i ferd med å flate ut

I fjor spådde Tor Allen Widing at mange utenlandske aktører ville vise interesse for norsk offshore-tonnasje. Hva tenker han nå, snart halvannet år etter? Hvilke dealer gjøres der ute? Og hva skjer dersom de norske bankene begynner å oppføre seg som de tyske? Her får du i alle fall vite hva Widing mener om saken.

26mins

16 Nov 2017

Rank #10