OwlTail

Cover image of Sysla Shipping

Sysla Shipping

Nyheter og analyse fra den maritime bransjen.

Popular episodes

All episodes

Read more

Nyheter og analyse fra den maritime bransjen.

Spesialepisode: Det vi lever av - Suksessfaktorene i klynger

Podcast cover
Read more
Spesialepisode: Det vi lever av (Ny podkast fra Sysla)Suksessfaktorene i klyngerStadig flere bedrifter søker seg til klynger. Men de aller fleste klarer seg bare helt middels. Så hva skal til for at en klynge blir en suksess? I denne episoden er sjefredaktør i Bergens Tidende, Øyulf Hjertenes, og sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle, gjester. De befinner seg begge to - på hver sin måte - i en klynge. Og klyngeteoriens far, BI-professor Torger Reve, forteller hva de beste klyngene i verden har til felles. Programleder: Sigrid HaalandGjester: Torger Reve, Lars Helle og Øyulf HjertenesProdusent/lyddesign: Henrik Svanevik.

Aug 14 2018

18mins

Play

Sysla Shipping 34: Norske rederier vil bestille 181 nye skip og rigger de neste årene

Podcast cover
Read more
Nå tror til og med offshore-næringen på bedre tider, ifølge konjukturrapporten til Norges Rederiforbund. Og kommer oppturen, skal rederiene ha sin del av kaken: - Rederiene kan ikke holde kostnadene kunstig lave for at oljeselskapene skal utbetale utbytte og bonuser, sier administrerende direktør Harald Solberg i denne podcasten.

Apr 05 2018

48mins

Play

Sysla Shipping 33: - Går dere konk, om markedet ikke bedrer seg?

Podcast cover
Read more
Det spørsmålet fikk Sigbjørn Stangeland i DOF, Jan Lodden i Eidesvik og Vidar Lundberg i Grieg Star under shipping-konferansen til BI-studentene. Hør hva de svarte.

Mar 09 2018

41mins

Play

Sysla Shipping 32: GIEK-sjefen regner med å tape syv milliarder kroner

Podcast cover
Read more
GIEK-sjef Wenche Nistad har lært en ting de siste årene: - Jeg skulle vært strengere.

Feb 12 2018

31mins

Play

Sysla Shipping 31: Dette var spørsmålene næringsministeren fikk om bord på Johan Sverdrup-plattformen

Podcast cover
Read more
Torbjørn Røe Isaksen (H) har en knapp måned på baken som næringsminister. Hvor godt kjenner han den maritime næringen? Og hva tenker han om norske sjøfolk, utredningen av krav om norske lønns- og arbeidsvilkår, rammebetingelser og lærlinger?

Feb 06 2018

18mins

Play

Sysla Shipping 30: – Offshore-næringen begikk kollektivt selvmord

Podcast cover
Read more
I dette intervjuet forteller Per og Njål Sævik i Havila om hvordan de har opplevd krisen, dramatikken og det å ha konkursspøkelset hengende over seg i flere måneder i strekk.

Dec 29 2017

36mins

Play

Sysla Shipping 29: Shipping-sjefen i DNB med klar melding til offshore-rederiene

Podcast cover
Read more
Her får du høre hva Kristin Holth har lært av krisen, og hva hun mener offshore-rederiene som har fått pusterom noen år bør bruke tiden sin på fremover.

Nov 24 2017

26mins

Play

Sysla Shipping 28: – De aller fleste båtene kommer aldri ut av opplagsbøyene igjen

Podcast cover
Read more
Pareto-analytiker Synnøve Gjønnes har dypdykket i opplagsflåten. Det har også Stig Erik Kyrkjeeide i Kepler Chevreux og Tor Allen Widing i Fearnley Offshore Supply. Her får du høre hva de tenker om fremtiden til næringens store verkebyll.

Nov 22 2017

23mins

Play

Sysla Shipping 27: Siem må forhandle med kreditorene, og dette skjer i obligasjonsmarkedet nå

Podcast cover
Read more
I dag varslet Siem Offshore at de må gå i forhandlinger med kreditorene. Kredittstrateg Magnus Vie Sundal i DNB Markets forklarer hva vi kan vente oss, og hvordan obligasjonsmarkedet har overtatt for bank innen shipping. Hvis du vil se tallene, sjekk Sysla Maritime sin facebook og se video av intervjuet der.

Nov 20 2017

27mins

Play

Sysla Shipping 26: Fearnley-sjef: - Nå tror jeg faktisk dette er i ferd med å flate ut

Podcast cover
Read more
I fjor spådde Tor Allen Widing at mange utenlandske aktører ville vise interesse for norsk offshore-tonnasje. Hva tenker han nå, snart halvannet år etter? Hvilke dealer gjøres der ute? Og hva skjer dersom de norske bankene begynner å oppføre seg som de tyske? Her får du i alle fall vite hva Widing mener om saken.

Nov 16 2017

26mins

Play

Sysla Shipping 25: Har tapt hundrevis av millioner på offshore-investeringer på Sunnmøre

Podcast cover
Read more
En ting er konsernbanksjef Rune Malvik i Sparebank 1 SMN sikker på: Dette vil skje igjen.

Nov 15 2017

24mins

Play

Sysla Shipping 24: Derfor torpederte han redningsplanene til Farstad

Podcast cover
Read more
I siste time inngikk Tom Hestnes en avtale med selskapene til Kjell Inge Røkke og John Fredriksen. Hvorfor gjorde han det?

Nov 07 2017

31mins

Play

Sysla Shipping 23 - Slik var Volstad Maritimes desperate kamp for å overleve

Podcast cover
Read more
Det siste året har Ålesunds største offshore-rederi kjempet en kamp i det skjulte. Her forteller finansdirektør Eirik Syversen om møter med et internasjonalt gribbefond, kreditorer som pustet dem i nakken og reiser verden rundt for å finne penger.

Oct 19 2017

47mins

Play

Når skipene blir smartere

Podcast cover
Read more
Når skipene blir smartere, må resten av bransjen henge med. Det er også CDO i TTS Group, Mark Bakelaar i TTS Groups største oppgave akkurat nå. Denne podkasten er opprinnelig publisert i Sysla Teknologi, og Bakelaar intervjues. journalist Chris Ronald Hermansen.

Oct 12 2017

15mins

Play

De nye digitalsjefene#2 - Når man går 811 millioner i minus

Podcast cover
Read more
Opprinnelig publisert i Sysla Teknologi: I fjor gikk familiekonsernet GC Rieber med nesten én milliard i underskudd. Den kraftigste nedturen kom innen shipping. Noe må skje. Et av Paul-Christian Riebers grep er å ansette ny digitalsjef. Andre episode av serien "De nye digitalsjefene" hvor journalist Chris Ronald Hermansen intervjuer digitale ledere i norske selskaper. Gjest: Paul-Christian Rieber, konsernsjef i GC Rieber.

Sep 10 2017

22mins

Play

Sysla Shipping 22: - Disse båtene er ikke bygget for å ligge i ro i lang tid

Podcast cover
Read more
Det er vanskelig å se for seg at de eldste offshore-båtene som ligger i opplag kommer i jobb i Nordsjøen igjen. Men den største faren lurer helt andre steder i verden, mener Øystein Skår i Pon Power. Denne podcasten er en del av Syslas miniserie om opplag.

Aug 14 2017

18mins

Play

Sysla Shipping 21: - Det er mange kloke hoder som har forsvunnet ut av rederiene

Podcast cover
Read more
- På de eldste båtene kan det bli en utfordring å få tak i folk som kjenner systemene etter alle oppsigelsene, sier Joakim Strandås i Kongsberg Maritime i denne episoden av Syslas miniserie om opplag.

Aug 01 2017

19mins

Play

Sysla Shipping 20: - Det tar fort ett par måneder å ta et offshore-fartøy ut av opplag

Podcast cover
Read more
Så langt er det få offshore-båter som er reaktivert fra kaldt opplag. Sigurd Korsnes i ABB Marine ser ikke vekk fra at rederne kan ha noen overraskelser i vente. Denne episoden er en del av Syslas miniserie om opplag.

Jul 24 2017

18mins

Play

Sysla Shipping 19: - Den kritiske grensen for opplag går ved ett år

Podcast cover
Read more
Det ligger en del fartøy i opplagsbøyene nå som må gjennom en ganske omfattende prosess før de kan ut i arbeid igjen, sier Eirik Jacobsen i DNV GL. Dette er den første episoden i Sysla sin miniserie om opplag.

Jul 17 2017

30mins

Play

Når hackerne angriper shipping

Podcast cover
Read more
I denne episoden har vi med oss en av Norges mest kjente datasikkerhetseksperter, Chris Dale. Petya-viruset rammet industriselskaper på en måte man sjelden har sett før. Hvorfor valgte hackerne og slå ut shipping-giganten Maersk? Og er selskapene godt nok forberedt på digitale kriminelle?

Jul 04 2017

28mins

Play

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
0
0
1
0
0