OwlTail

Cover image of PodStories

PodStories

Menneskefortællinger i lyd

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Menneskefortællinger i lyd

#19 Førerhunden din nye ven 3:3

Podcast cover
Read more

Mark er svagtsynet og næsten blind. Til daglig kaster han sig frygtløst ud i trafikken med knubs og skrammer, men nu har han taget en livsændrende beslutning. Han skal have sig en førerhund. Følg Marks første par måneder med Førerhunden Felix. I dette afsnit skal Mark slippe Felix løs for første gang...

Optagelse og redigering: Andrea Aagaard

Sep 15 2017

14mins

Play

#18 Førerhunden din nye ven 2:3

Podcast cover
Read more

Mark er svagtsynet og næsten blind. Til daglig kaster han sig frygtløst ud i trafikken med knubs og skrammer, men nu har han taget en livsændrende beslutning. Han skal have sig en førerhund. Følg Marks første par måneder med Førerhunden Felix. Første gåtur med Felix. I dette afsnit er Mark og Felix ude på deres første tur.

Optagelse og redigering: Andrea Aagaard

Sep 15 2017

16mins

Play

#17 Førerhunden din nye ven 1:3

Podcast cover
Read more

Mark er svagtsynet og næsten blind. Til daglig kaster han sig frygtløst ud i trafikken med knubs og skrammer, men nu har han taget en livsændrende beslutning. Han skal have sig en førerhund. Følg Marks første par måneder med Førerhunden Felix. I dette afsnit ankommer Felix til Marks hjem i Vanløse.

Optagelse og redigering: Andrea Aagaard

Sep 15 2017

20mins

Play

Sommerregn

Podcast cover
Read more

Den danske og nordiske Short Dox vinder 2017.

Af Nanna Hauge Kristensen

Jun 04 2017

2mins

Play

#15 Amager Centret

Podcast cover
Read more

Regnede silede ned lørdag den 5. november, hvor PodStories' syv reportere bevægede sig rundt i Amagercenterets snirklede, lavloftede gange og forsøgte at indfange stedets liv og sjæle med tændte mikrofoner.

Optagelserne blevet til dette lydtætte billede fyldt med knitrende indkøbsposer, drengestreger, farvede negle, papegøjeprutter, samtaler om optimisme og den gode død, centerradio, tilsvininger, oddset og tilrøget værtshusstemning.

Optagelse og redigering: Kerstin Øhlenschlæger, Anne Jeppesen, Jakob Dybro Johansen, Stine de Klauman, Jane Mejdahl, Nanna Hauge og Ole Fugl Hørkilde.

Nov 16 2016

30mins

Play

#14 Brevduen '1088'

Podcast cover
Read more
Folmer har en særlig hobby. Siden han var barn har brevduer været en stor del af hans liv. I dag har Folmer over 100 brevduer i Rødovre Brevdueforening, og han kan kende forskel på dem alle selv fra luften. Men særligt én due har betydet meget for Folmer. '1088' var ikke bare en due som fløj ud og kom hjem, men en due som bragte både kærlighed og venskab med sig.
Historien er lavet af Stine de Klauman med musik af Peter Blæsild.

Aug 17 2016

17mins

Play

#11 Kan man hedde Tejs?

Podcast cover
Read more
Har du prøvet at fortælle en historie og langsomt opdage, at du allerede har fortalt den historie til den samme person? Forestil dig så, at du siger de samme tre sætninger i 2 timer i træk. PodStories nr. 11 handler om transient global amnesi. Historien er lavet af Anne Jeppesen og lyddesignet af Lukas Wendt og Mikkel Brask.

May 12 2016

11mins

Play

#10 Flaskepost fra Langeland

Podcast cover
Read more
To mennesker prøver at skabe et kunstværk. Den ene ved at tale ind i folks ører, den anden ved at skrive sine drømme ned. PS #10 handler om længsel, om at famle rundt i voksenlivet og se verden som en fugl. Historien og musikken er lavet af Jakob Dybro Johansen.

Mar 02 2016

12mins

Play

#09 På hospice

Podcast cover
Read more
Jytte var havemenneske. Nu iklædes hun et flot sæt tøj af sygeplejerskerne Hanne og Jette, som tager kærligt afsked med hende. På stuen ved siden af spiller harpespilleren for en døende kvinde, og i spabadet lytter Henrik til opera. I denne podcast får du et sjældent og ømt indblik i livet og døden på hospice. Historien er lavet af Nanna Hauge Kristensen. Mix: Signe Strandby Nielsen og Ole Fugl Hørkilde.

Feb 23 2016

21mins

Play

#08 Sigtet 3:3

Podcast cover
Read more
Merete gik 14 måneder og ventede på om hun skulle straffes for manddrab før sagen blev nedlagt. Undervejs var både arbejdsliv og ægteskab i spil, og et par grønne lænestole fik en uventet rolle. Historien er lavet af Kerstin Øhlenschlæger. Mix af Andrea Aagaard og musik af Jakob Dybro Johansen.

Feb 17 2016

20mins

Play

#07 Lyset bliver anderledes

Podcast cover
Read more
PS #07 handler om erindring og om små ting, man bliver ved at huske. Historien er optaget i Hornslet, Sinai og København, men foregår i Kairo og en landsby i Afghanistan. Den prøver at indfange noget, der føles, som om det aldrig rigtig har fundet sted. Historien og musikken er lavet af Jakob Dybro Johansen.

Dec 09 2015

16mins

Play

#06 Vampyr

Podcast cover
Read more
Simon Shine ved rigtig meget om et særligt mystisk og uhyggeligt emne. Vampyrer. Eller som han kalder dem: ”Kindred the Embraced”. I PS 6 fortæller ham om alle mulige forskellige vampyrroller, han har opfundet gennem årene, og han tager os med hen til nogle andre vampyrfreaks for at spille rollespillet ”Vampire”. Historien er lavet af Andrea Aagaard med musik af Alexander Holm.

Dec 02 2015

27mins

Play

#05 Pouls muskler

Podcast cover
Read more
Siden Poul i 1961 så den amerikanske bodybuilder Steve Reeves spille Hercules på det store lærred, har han været hooked på bodybuilding. Men hvordan begår man sig i de store bøffers sport, når man er en lille, spinkel fyr? Historien er lavet af Anne Jeppesen og mixet af Ole Fugl Hørkilde.

Nov 25 2015

24mins

Play

#04 Sigtet 2:3

Podcast cover
Read more

Har du været i detentionen? Det havde Merete heller ikke før denne nat. Hør fortsættelsen af Sigtet. Historien er lavet af Kerstin Øhlenschlæger. Mix af Ole Fugl Hørkilde og musik af Jakob Dybro Johansen.

Oct 20 2015

16mins

Play

#03 Sigtet 1:3

Podcast cover
Read more

Hun sov stille ind. Det er sådan nogle ord, vi er vant til at læse når nogen er døde. Men nogen gange er det bare ikke sådan, det sker i virkeligheden. Her er Meretes fortælling om det døgn hendes moder døde, og hun selv blev sigtet for drab. Historien er lavet af Kerstin Øhlenschlæger. Mix af Ole Fugl Hørkilde og musik af Jakob Dybro Johansen.

Oct 20 2015

22mins

Play

#02 Jonas er på Barsel

Podcast cover
Read more
Vesterbro i København. Hjemsted for ludere og lommetyve, unge studerende og moderne børnefamilier. Her bor også Jonas og Katrine med deres baby Matilda. Jonas er på barsel. Det er hårdere end han havde forventet. Historien er lavet af Jane Mejdahl. Mix af Ole Fugl og musik af Jakob Dybro Johansen.

Oct 17 2015

22mins

Play

#01 Elinor Infreds virkelighed

Podcast cover
Read more
Hvordan forstås frihed når man er 82 år gammel? Og kan man stadig være forfængelig? Har du også en yndlingstanke om at dø? Mød Elinor Infred i kjoleforretningen på Nørrebro. Historien er lavet af Rebecca Bannor-Addae. Mix af Ole Fugl og musik af Jakob Dybro Johansen.

Oct 17 2015

18mins

Play