OwlTail

Cover image of Breakits Podcast

Breakits Podcast

Breakits podcast ger dig varje vecka de senaste skvallret och de hetaste snackisarna i det nya näringslivet. Programledare är Stefan Lundell och vid sin sida har han varje vecka en av Breakits stjärnreportrar.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Eliten “kuckilurar” på Brilliant Minds och Northvolts succévecka

Breakit har snokat runt på den superhemliga konferensen Brilliant Minds, som startade på torsdagen. Kändisar som president Barack Obama, supermodellen Naomi Campbell och skådespelaren Joel Kinnaman frotterar sig med techeliten på Grand hotell. Eventet är stängt för allmänheten och journalister. Det har retat gallfeber på Stefan Lundell och hans “folkhems-hjärta”. Breakit-grundaren slår ett slag för att alla ska få vara med. “Eliten ska sluta kuckilura med bara varandra”.Erik Wisterberg har hängt runt Grand Hotell för att snappa upp vad som händer på Brilliant Minds. Han lyckades få en intervju med klimatstjärnan Greta Thunberg. Dessutom tjuvlyssnade han på president Obamas tal. Miljardregn över den svenska batterisatsningen Northvolt som äntligen kan dra igång med sitt fabriksbygge – men vad är det egentligen de är så bra på och kommer de att lyckas?Och så ska vi slå oss lite för bröstet – Breakit Impact Challenge har äntligen gått i mål. Breakits affärsutvecklingschef berättar om bolagens roligaste klimatsatsningar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

29mins

13 Jun 2019

Rank #1

Podcast cover

"Serial returners", Tiktok-kritik och vd-mödor

Vi pratar om e-handlarna som tar i med hårdhandskarna och bannlyser krångliga kunder. Nu jagas “serial returners” i sociala medier och med algoritmer.  Kan den kinesiska appen Tiktok, som är svenska svenska barns favorit, överleva all kritik? Dessutom om en vd:s mödor. Du får en exklusiv inblick i Breakit-toppen Camilla Björkmans liv.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

29mins

6 Dec 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

E-handlarnas död och trendiga direktnoteringar

Butiksdöden härjar i landet - och nu spår Breakit att e-handelsdöden också är här. Vilka e-handlare faller först?Vår vd Camilla Björkman berättar om vad som är hetast i techsektorn just nu. Och så om en Silicon Valley-stjärna som sågar entreprenörens dröm: En stor börsnotering. Istället har direktnoteringar blivit en ny trend. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

30mins

22 Nov 2019

Rank #3

Podcast cover

Apple-hotet mot Spotify och miljarderna som svenskarna spelat bort

Den nya spellagen är fyra månader gammal. Den har skapat rabalder och näringsminister Ardalan Shekarabi har hotat med totalförbud mot spelreklam. Vi har tagit reda på hur mycket pengar har svenskarna spelat bort hittills.Erik Wisterberg spanar om Spotify. Kan Apple ta död på vårt svenska streamingunder?Och så om mannen med den mjuka rösten och dom stenhårda argumenten. Nu attackerar Tristan Harris Silicon Valley - igen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

2 May 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Smarta högtalare får tummen ner och kan man bli rik på vass?

För exakt ett år sen lanserades Googles smarta högtalare i Sverige. Röststyrning var det nya heta och alla ville vara med på tåget. Men hur ser det ut idag? Vi har svaret. Vi undrar också varför Sveriges nya miljardärer vill rädda Östersjön - och hur dom ska tjäna pengar på det? Nu är det Apotea-grundaren Pär Svärdsson som ger sig in i kampen och han hoppas att svenska kossor ska tugga vass. Dessutom kommer Olle Aronsson till poddbåset för att prata om varför Wework - trots skandaler och våta tequila-fester - har en väldigt bra idé.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

25mins

24 Oct 2019

Rank #5

Podcast cover

Breakits podd är död – länge leve Breakits podd

I det sista, historiska avsnittet av Breakits podcast analyserar Stefan Lundell och Olle Aronsson den egna podden och avslöjar detaljer om Breakits nya storsatsning. Dessutom bjuds det på ett exklusivt utdrag ur ljudboken "Sagan om Spotify". See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

21mins

21 Jun 2018

Rank #6

Podcast cover

Premiär för veckopodd: Spaningar och finansskvaller med Breakit

Premiär för Breakits veckopodd! Vi tittar tillbaka på veckans mest intressanta näringslivsnyheter. Vad är det som hänt? Och vad betyder det egentligen? Breakits reportrar tar dig bakom kulisserna i det nya näringslivet.Från och med den här veckan heter Breakit Daily rätt och slätt Breakits podcast. Vi lämnar formatet med fyra korta avsnitt i veckan och kör ett långt istället.Det blir en blandning av nyhetsanalyser, personliga betraktelser och finansskvaller. Vi vågar lova att du kommer känna dig lite smartare när lyssnat på 30 tajta minuter som ligger framför dig.Den här veckan pratar vi om Spotifys köp av poddföretaget Gimlet och Zuckerbergs som lockar med högre löner till anställda som spetsar in sig på att hjälpa Facebook att ta mer ansvar. Spelbranschen läxas upp av civilminister Shekarabi, som är hjärtligt trött på spelreklam. Det kan bli värsta kulturkrocken när han och spelföretagarna träffas nästa vecka. Eller hittar de en lösning? Vi ska också tittar närmare på influencer-entreprenörerna. Bloggbevakaren Camilla Gervide ger traditionella medier en känga och tycker de är dåliga på att granska den nya miljardbranschen. Stefan Lundell listar några spännande företag som vi tror är på väg till börsen. Och berättar hur det känns att bli ghostad av sina kunder. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

33mins

8 Feb 2019

Rank #7

Podcast cover

Influencer-nätverken halkar utför och Facebooks gömda likes

Influencer-marketing har exploderat. De allra största namnen i sociala medier blir stormrika.Men - nätverken som hjälper dem går dåligt. Riktigt dåligt.Vi förklarar varför Facebook vill gömma dina likes.Och så har vi tagit reda på vad som är farligast - att cykla eller att åka elsparkcykel?  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

23mins

5 Sep 2019

Rank #8

Podcast cover

Sommarpodd: Jarno Vanhatapio, grundare Na-kd

Na-kd-grundaren Jarno Vanhatapio vill ha full kontroll över sina investerare. Så mycket kontroll att han till och med bestämt att de inte får bli skraja när Jarno trycker gasen i botten och bygger miljardbolag. Hans enkla lösning är att låta investerarna signa kontrakt, där de lovar att inte vända kappan efter vinden. - Det kommer vara skakigt. Vad investerarna än gör så får de inte bli rädda. Då kommer vi ta fel beslut, säger Jarno Vanhatapio.Den här intervjun spelades in under Breaktis event-vecka i Almedalen tidigare i sommar. Breakits Camilla Björkman intervjuar. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

32mins

8 Aug 2019

Rank #9

Podcast cover

Ny knallgrön vd på H&M och kan Sverige bli en supermakt inom AI?

H&M-bossen kliver av och ger plats åt doldisen Helena Helmersson. Hur vill hållbarhetsprofilen ratta klädjätten? Hör Caroline Englunds intervju med den nya vd:n.Sverige ska bli en framgångsrik AI-nation. Wallenbergarna satsar fem miljarder i forskning och i veckan invigdes ett nytt AI-innovationscenter i Stockholm. Men får inte startup-bolagen vara med? Vi pratar med näringsminister Ibrahim Baylan, Googles Sara Övreby och AI-forskaren Fredrik Heintz om den svenska storsatsningen på artificiell intelligens. I veckan firades den internationella dataskyddsdagen. Den gick ganska obemärkt förbi. Orättvist, tycker Tobias Blixt, som som får en ursäkt att prata om sitt favoritämne: Övervakningsekonomin.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

22mins

31 Jan 2020

Rank #10

Podcast cover

Vi åkte på jakt - efter Amazons hemliga lager

Amazon säger att de bygger serverhallar i Mälardalen. Men är det i själva verket lagerlokaler? Sådana krävs för att e-handelsjätten ska kunna kliva in i Sverige och sopa mattan med svensk e-handel. Vi gav oss ut på jakt efter sanningen - med drönare i bagaget. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

9mins

27 Sep 2018

Rank #11

Podcast cover

Bianca Ingrosso: Nu ska jag bli startupinvesterare

Bianca Ingrosso har varit känd ända som hon var pytteliten. Nu är hon bland de största svenskarna i sociala medier och säljer smink för miljoner – men hon vill mer. Vi har träffat henne för att prata om vilken sorts bolag hon vill investera i.Dessutom pratar vi om förslaget som kan bli slutet för digital vård över hela landet. Och så kommer det en tvättäkta investerare till studion som berättar varför riskkapitalisterna älskar Saas – och vad det egentligen är. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

3 Oct 2019

Rank #12

Podcast cover

H&M-utköp, Krys krigskassa och Bonniers miljarder

I veckans avsnitt av Breakits podcast diskuterar Olle Aronsson och Stefan Lundell H&M:s eventuella utköp från börsen, den digitala läkaren Krys nya krigskassa och Bonniers framtida miljarder. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

31mins

13 Jun 2018

Rank #13

Podcast cover

Tech-förbud i San Francisco och är Löwengrip ett troll?

Nu förbjuder San Francisco kontantlösa butiker och ansiktsigenkänningsteknik. Vad är det egentligen som händer i tech-staden nummer ett? Isabella Löwengrip väcker alltid känslor, Erik Wisterberg håller sig kall - och skopar kritik över influencer-drottningen. Kallar henne faktiskt för “troll”. Dessutom har Breakits mingelreporter Tobias Blixt en del skvaller från veckans heta investerar-event, Almi Seed Day. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

31mins

30 May 2019

Rank #14

Podcast cover

Pappaprenörer och Spotifys gubbrock

Vi har tagit reda på hur techmammor och pappaprenörer ser på att kombinera blöjbyten och bolagsbygge. Spotify firar tvåsiffrig födelsedag i helgen, gubbrocken streamas för fullt och skivbolagen blir rika. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8mins

5 Oct 2018

Rank #15

Podcast cover

Hur entreprenören från Lund hamnade i infekterad konflikt - i Saudiarabien

För sex år sedan drog Magnus Olsson, en kille från Lund, igång taxiverksamhet i Mellanöstern, en variant av Uber.I Saudiarabien, landet där hälften av befolkningen - kvinnorna - inte fick köra bil, blev uppstickaren en succé.Nu regnar det pengar över bolaget. En saudisk prins har just investerat 1,8 miljarder kronor i svenskens taxiföretag.Men samtidigt hamnar Lunda-killen Magnus Olsson mitt i en internationell, infekterad och storpolitisk konflikt. Vad gör han nu?Dessutom hör du om onlineläkarna Medicoo, som med ny kraft tar upp kampen mot appjättarna Kry och Min Doktor, See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8mins

18 Oct 2018

Rank #16

Podcast cover

Klimatslöseri, spelmiljarder och Löwengrips kris

Breakits avslöjande om Ellos klimatslöseri och våra gömda spionsändare i returpaket fick enormt genomslag. Caroline Engström berättar om reaktionerna.Spelmiljarderna strömmar ut ur Sverige. Spelbolag utan licens tjänar pengar på svenska spelare. Och nu slår de lagliga spelbolagen bakut - och kräver förbud.Och så om Isabella Löwengrip. Är hon en influencerdrottning på väg ut? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

24mins

8 Nov 2019

Rank #17

Podcast cover

Bakom framgången: Sebastian Siemiatkowski och Klarna

De närmaste veckorna kör vi fyra spännande specialavsnitt, signerade Jon Mauno Pettersson och Erik Wisterberg. Våra prisbelönta kollegor har ju nyligen gett ut boken “Sveriges nya Miljardärer” där dom porträtterar guldkalvarna i den nya digitala ekonmin. Dom har träffat en hel radda av de mest intressanta entreprenörerna i Sverige. Vad är egentligen förklaringen till Sveriges största techsuccéer? Den frågan ska vi svara på i den här poddserien som vi kallar just "Bakom framgången". Det handlar om bolag som Spotify, Paradox och Apotea.  Men först ut är Klarna och dess mytomspunne grundare Sebastian Siemiatkowski. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

28mins

13 Dec 2019

Rank #18

Podcast cover

Den iskalla matkassen - floppen får ny chans

Flipp, flopp, succé eller fiasko.Idag tar vi upp storyn om matkasse-idén som blev ett rejält magplask - men som kanske har fått vingar igen. Foodtech-bolaget Ifood gör ett nytt försök med sin iskalla påse. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8mins

12 Oct 2018

Rank #19

Podcast cover

Fredagsspaning: Klickraketer, Apple-bråk och diet-succé

Det är fredagsspaning i Breakit Daily. Vi vänder och vrider på veckans viktiga händelser - och spanar framåt också. Vi pratar om veckans klickraket på Breakit, artikeln som slagit rekord, om bråket som brutit ut mellan Facebook och Apple och om en läkare som slutade spela nätpoker och skapade ett succébolag som bygger på LCHF-dieten. Göra-gott-företagen blir allt hetare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

14mins

1 Feb 2019

Rank #20