OwlTail

Cover image of De Rudi & Freddie Show

De Rudi & Freddie Show

Geregeld voeren Rutger Bregman en Jesse Frederik gesprekken over economie en politiek waarvan ze achteraf denken: was dit niet ook een leuke podcast geweest? Die gesprekken zijn ze voor De Correspondent gaan opnemen.Wil jij deze podcast mogelijk maken? Je kunt ook lid worden van De Correspondent voor 7 euro per maand. Als lid krijg je toegang tot nog veel meer journalistieke artikelen, podcasts en documentaires die voorbij de waan van de dag gaan. Heel erg bedankt! www.decorrespondent.nl

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

De oplossing voor bijna niks: de blockchain

#044. In de nieuwste aflevering van onze podcast De Rudi & Freddie Show: wij horen vaak dat de technologie achter bitcoin, blockchain, zo geweldig is. Dus daar wilden we het over hebben. (Spoiler: wij zijn sceptisch.)

47mins

25 May 2018

Rank #1

Podcast cover

Wat moeten we met al die cijfers in het nieuws?

#034. Een nieuwe aflevering van de Rudi & Freddie Show, dit keer met collega Sanne Blauw. We spreken over het boek waar ze nu aan schrijft - en dan vooral over hoe het is: een boek schrijven.

41mins

8 Dec 2017

Rank #2

Podcast cover

De grootste blunder in de geschiedenis van de mensheid

#039. Dit keer hebben we het over een ellenlang artikel dat Rutger onlangs schreef, over een nogal grote vraag: is beschaving nou een goed idee geweest, of een grote blunder?

40mins

19 Mar 2018

Rank #3

Podcast cover

De toekomst van De Correspondent met Rob Wijnberg

#031. Luisteraars! Rutger is dus weg. Dus, zoals beloofd, dit keer de Robbie en Freddie Show - de navelstaareditie. We gaan het namelijk hebben over De Correspondent. We bestaan nu (bijna) vier jaar, dus een mooi moment, leek ons zo.

50mins

8 Sep 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Met een stofkam door het regeerakkoord

#032. In een nieuwe aflevering van de Rudi & Freddie Show gaan we met collega Jelmer Mommers en een stofkam door het akkoord, en komen we tot de conclusie dat Nederland in werkelijkheid veel te weinig doet.

37mins

16 Oct 2017

Rank #5

Podcast cover

Je hebt wél iets te verbergen(met Maurits Martijn)

#048. Podcasten is niet gratis. We kunnen je steun goed gebruiken! Mocht je graag naar ons luisteren, maak dan vooral meer vette journalistiek en verhalen mogelijk door lid te worden van De Correspondent of te doneren via: https://decorrespondent.nl/doneer

45mins

21 Jul 2018

Rank #6

Podcast cover

Met de zwarte vlag

#030. Hallo! Na een reeks van podcasts met gasten, nu weer eens de klassieke setting met zijn tweeen. Gelijk ook de laatste keer, want Rutger gaat het evangelie verspreiden down under (en een beetje vakantie vieren - kangaroos en kakapo's kijken).Goed, waar hebben gaat deze podcast over? Nou, bij de Rudi & Freddie Show beschrijven wij met enige regelmaat gruwelijke misstanden om vervolgens onze luisteraars op te roepen met de zwarte vlag richting Malieveld te trekken. Maar wat is dat nou, zo'n zwarte vlag? Hoe kunnen we echt verandering bewerkstelligen?Daar gaat deze podcast over.

38mins

25 Aug 2017

Rank #7

Podcast cover

Door deze vrouw in stedenbouw zit jij gezellig op een terras

#052. In deze Rudi en Freddie Show hebben we het over iets waar wij lang geen oog voor hadden, maar wat ons leven sterker bepaalt dan onze koopkracht of de Haagse politiek. Het klinkt misschien saai, maar het is juist fascinerend: stedenbouwkunde.

40mins

29 Sep 2018

Rank #8

Podcast cover

Hoe het klimaat links werd en veiligheid rechts (met Rob Wijnberg)

#047. Podcasten is niet gratis. We kunnen je steun goed gebruiken! Mocht je graag naar ons luisteren, maak dan vooral meer vette journalistiek en verhalen mogelijk door lid te worden van De Correspondent of te doneren via: https://decorrespondent.nl/doneer

55mins

7 Jul 2018

Rank #9

Podcast cover

Over de gevaren van vriendschap, trouw en empathie

#041. Een nieuwe aflevering van De Rudi & Freddie Show! Dit keer hebben we het over de gevaren van vriendschap, empathie en een overschot aan emotionele betrokkenheid - iets waar Rutger toevallig net over schrijft, en waar Jesse wel ervaring mee heeft.

41mins

13 Apr 2018

Rank #10

Podcast cover

Waarom werkt het placebo?

#038. Er is al zolang geen Rudi & Freddie Show meer geweest dat we maar seizoen drie hebben uitgeroepen. Niet gevreesd, vanaf nu zijn we voornemens ons weer aan het tweewekelijkse ritme te houden.Goed, in de tussentijd hebben we natuurlijk niet stilgezeten. Ik heb vorige week zelfs maar liefst drie boeken uitgelezen, die eigenlijk allemaal gingen over het placebo-effect. Een compleet fascinerend onderwerp!

41mins

22 Feb 2018

Rank #11

Podcast cover

Dit simpele idee kan de wereld van de ontwikkelingshulp op zijn kop zetten

#043. Tijdens de allereerste aflevering van De Rudi & Freddie Show, inmiddels al bijna twee jaar geleden, hadden we het er al eens over: gratis geld. Een lid vroeg ons toen om ook eens een keer een podcast te maken over de effectiviteit van 'gewoon geld geven aan arme mensen' als het gaat om ontwikkelingssamenwerking. Bij deze!

40mins

12 May 2018

Rank #12

Podcast cover

Deze podcast gaat over de cijfers die ons leiden, verleiden en misleiden

#054. Sanne Blauw, onze correspondent Ontcijferen, is op bezoek om te praten over haar boek. Wanneer moet je twijfelen aan cijfers (rode wijn veroorzaakt teenschimmel)? En, ook niet onbelangrijk, wanneer moet je stoppen met twijfelen (roken veroorzaakt longkanker)?En, koop dat boek! https://kiosk.decorrespondent.nl/products/het-bestverkochte-boek-ooit-met-deze-titel-sanne-blauw-boek

45mins

27 Oct 2018

Rank #13

Podcast cover

Deze topadvocaat daagt Shell voor de rechter

#040. Een speciale aflevering van de Rudi en Freddie Show - dit keer met een heuse scoop. Met Jelmer Mommers interviewde ik advocaat Roger Cox, die het opneemt tegen een van de machtigste bedrijven ter wereld.

55mins

4 Apr 2018

Rank #14

Podcast cover

Deze Vlaamse politicus gaat los op Jeroen Dijsselbloem

#042. In deze editie van de Rudi & Freddie Show is John Crombez te gast. Hij is voorzitter van de linkse partij sp.a in Vlaanderen. En hij zit vol spannende anekdotes uit zijn tijd als staatssecretaris voor Fraudebestrijding.

43mins

28 Apr 2018

Rank #15

Podcast cover

Gaat de liberale democratie ten onder?

#045. Als je tegenwoordig een boekhandel binnenkomt, dan zie je al snel titels als 'How Democracies Die' en 'On Tyranny'. Maar hoeveel zorgen moeten we ons echt maken? Als iemand die vraag kan beantwoorden is het wel politicoloog Cas Mudde. Hij reist door Europa om zijn verhaal vertellen en doet nu ook de Rudi & Freddi Show aan. Ik (Rutger) sta er dit keer alleen voor, daar makker Jesse op de vlucht is voor boze fans van de blockchain (luister onze vorige podcast als je niet begrijpt waar ik het over heb!)

49mins

9 Jun 2018

Rank #16

Podcast cover

Wat zegt deze komische hoax over de staat van de geesteswetenschappen?

#053. Genderstudies, postkoloniale theorie, 'fat studies': deze vakgebieden grossieren in onzin, was de boodschap van drie wetenschappers die de wereld voor de gek hielden met hun verzonnen papers. Grappig en terecht: de geesteswetenschappen bedienen zich van ondoorgrondelijk jargon en obscure methoden. Dat kan beter.

46mins

13 Oct 2018

Rank #17

Podcast cover

Een podcast vol verontwaardiging

#050. We gaan de dividendbelasting afschaffen, we subsidiëren stilstaande auto's en de blockchain gaat alles oplossen. Deze editie van de Rudi & Freddie Show staat volledig in het teken van stupiditeit.

38mins

1 Sep 2018

Rank #18

Podcast cover

Deze boeken moet je sowieso niet op je vakantie lezen (luister gewoon naar deze podcast)

#046. Hallo! Zoals trouwe luisteraars van de Rudi & Freddie Show weten was ik – Jesse – op de vlucht vanwege boze hordes blockchainliefhebbers. Op Corsica heb ik kunnen reflecteren op mijn eerdere opmerkingen over de disruptieve supertechnologie. Ik er maar liefst zeven boeken gelezen, en aangezien het bijna vakantie is, dachten wij: leuk, een vakantieboekenpodcast.

57mins

23 Jun 2018

Rank #19

Podcast cover

Ode aan Nederland

#049. Podcasten is niet gratis. We kunnen je steun goed gebruiken! Mocht je graag naar ons luisteren, maak dan vooral meer vette journalistiek en verhalen mogelijk door lid te worden van De Correspondent of te doneren via: decorrespondent.nl/doneer

36mins

4 Aug 2018

Rank #20