OwlTail

Cover image of Radiofortællinger

Radiofortællinger

Radiofortællinger er P1s program med de krøllede, storslåede og hemmelige historier. Her kan du høre alt fra personlige beretninger og højspændt drama, til godnatlæsning, telefonbeskeder og røverhistorier. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Radiofortællinger: Meditation og afmagt 2:2

Charlotte trænger til ro og fordybelse og køber derfor et 10 dages meditations- og yogakursus. Hun er fast besluttet på, at det skal blive en succes, uanset hvad.Men helt nemt bliver det ikke, selv om hun gør sit bedste.Fortæller: Charlotte Østervang.Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt.Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk(Sendt første gang 1. april 2018).

26mins

18 Mar 2018

Rank #1

Podcast cover

Radiofortællinger: En lærerig afstikker

Victoria bliver træt af sin storfestende flok af venner som snart, ligesom hende selv, skal starte på studierne. På vej til den næste fest kører hun lige ud, da de andre drejer af. En forunderlig nat venter forude, på værtshus og besøg hos en mand under helt særlige omstændigheder - omstændigheder som skal blive et lærestykke for livet.I redaktionen: Jonas Bang og Anders Morgenstierne.Vært og tilrettelæggelse: Torben Brandt.(Sendt første gang 1. juni 2017).

26mins

1 Jun 2017

Rank #2

Podcast cover

Radiofortællinger: Dukkemor

Det er søndag morgen. Sofie står i et lille værelse. På bordet foran hende ligger lille Mason og lille Liva på et hvidt lammeskind. Den halv blege vinter sol skinner ind af vinduerne i rummet. Sofie pusler og snakker lavmælt til sine to børn, som hun er i gang med at skifte. Men Mason og Liva er ikke levende.Tilrettelægger: Cecilie Tonnesen.Redaktør: Rune Sparre Geertsen.Produceret af Filt CPH.(Sendt første gang 30. januar 2019).

26mins

30 Jan 2019

Rank #3

Podcast cover

I en danskers blodspor 1:5 - Hvad bruger man en lyddæmper til?

Tækkemanden og våbenhandleren Peter Frederiksen inviterer journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar til sit hjem i Sydafrika. Han vil gerne fortælle om sit fantastiske liv. Efter tre dages interview forlader de Peter Frederiksen, lamslåede over alt det de har hørt, men ikke så rystede som de burde være - opdager de da de ser i bakspejlet.Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj.Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar.Producer: Torben Brandt.Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

25mins

31 Oct 2019

Rank #4

Podcast cover

Hvordan får jeg en ven 5:5 - Bålhygge i haven

Bodil er flyttet til en lille landsby på Djursland uden at kende et øje og det har været op ad bakke at skaffe sig en ny omgangskreds. Hun tager i genbrugsbutik med en potentiel ven og kender nu så mange mennesker på Djursland, at hun kan invitere til bålhygge i haven. Bodil opsøger tv -og radiovært Chris Pedersen, der minder Bodil om, at hun skal være modig, når det gælder venner. Bodil Richardt er 32 år og er flyttet fra København til Djursland med sin mand og søn. Hun har efterladt alle vennerne i hovedstaden og er nu i færd med at bygge nye relationer op og finde nye venner. Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen.(Sendt første gang 4. august 2019).

26mins

21 Jun 2019

Rank #5

Podcast cover

Radiofortællinger: Mine dage med Al Pacino

Linda er 26 år og lever det vilde ungdomsliv i København, men drømmer om at komme til USA. Da hun en aften hænger ud på Københavns Casino, ser hun en mand, der ligner skuespilleren Al Pacino, og pludselig er drømmen om Amerika inden for rækkevidde på godt og ondt - fortæller den nu 51-årige kvinde fra hendes hjem i Los Angeles.Medvirkende: Linda Parsley.Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jonas Bang.(Sendt første gang 8. juni 2017).

26mins

8 Jun 2017

Rank #6

Podcast cover

Radiofortællinger: Moren og barnet

Pejk Malinovski blev født ind i et linoleumsnit. Et linoleumsnit, som rigtig mange kender, fordi det var på forsiden af en bog, der blev meget berømt sidst i 1970'erne: Dea Trier Mørchs Vinterbørn. På omslaget af bogen sidder en ung kvinde og ammer et barn. Kvinden er forfatter Nina Malinovski, og barnet, er digter og radiotilrettelæggeren Pejk Malinovski. De to, mor og barn, mødes for at tale om den unge kvinde på billedet, om tiden, om Vinterbørn og om Dea Trier Mørch. I udsendelsen læser Dea Trier Mørch passager højt fra sin roman. Tilrettelæggelse: Pejk Malinovski.(Sendt første gang 1. juli 2019).

27mins

20 Jun 2019

Rank #7

Podcast cover

Williams død 1:3 - Chokket

Han hænger her. Han er helt kold. Med de ord får Rasmus at vide, at hans storebror William har hængt sig. Det er deres far, Niels, der finder ham, og han skriger ordene i telefonen til Rasmus. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau.Redaktør: Rune Sparre Geertsen.Produceret for DR af Filt Cph.(Sendt første gang 25. september 2019).

26mins

5 Sep 2019

Rank #8

Podcast cover

Radiofortællinger: Kunsten at vælge et andet menneske fra

Alle mennesker må på et eller andet tidspunkt vælge et andet menneske fra. Sophie var ved at tage tilløb til at vælge et andet menneske til, hendes far, som hun aldrig havde set. Men hun nåede det ikke, før det var for sent og blev fyldt med skyldfølelse. Forløsningen fra skylden kom fra en uventet kant, faderens bedste ven, præsten, gjorde det muligt at vælge faderen fra efter hans død. Men der er også dem der vælger fra og så, til deres egen store overraskelse, får en masse andet i stedet. Vært: Louise Witt-Hansen.(Sendt første gang 18. januar 2014).

28mins

20 Feb 2019

Rank #9

Podcast cover

Radiofortællinger: Meditation og afmagt 1:2

Charlotte trænger til ro og fordybelse og køber derfor et 10 dages meditations- og yogakursus. Hun er fast besluttet på, at det skal blive en succes, uanset hvad.Men helt nemt bliver det ikke, selvom hun gør sit bedste.Fortæller: Charlotte Østervang.Tilrettelæggelse og vært: Torben Brandt.Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk(Sendt første gang 18. marts 2018).

26mins

18 Mar 2018

Rank #10

Podcast cover

I en danskers blodspor 5:5 - Nu skal sandheden frem

Da Peter Fredriksen kommer for retten i Sydafrika står han anklaget for både drab, omskæringer og voldtægt af mindreårig. Og meget mere. Som om det ikke er nok dukker der under retssagen dramatisk nyt frem - det afdækker journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar. Den danske tækkemand ser ud til at nyde processen.Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj.Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn.Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar.Producer: Torben Brandt.Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

25mins

31 Oct 2019

Rank #11

Podcast cover

I en danskers blodspor 3:5 - Kønsdele som trofæer - og måltid

Den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksen er voldsomt optaget af omskæring af kvinder. Han har udviklet sine helt egne ritualer under disse - og alt peger i retning af kannibalisme.Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj.Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn.Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar.Producer: Torben Brandt.Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

26mins

31 Oct 2019

Rank #12

Podcast cover

I en danskers blodspor 2:5 - Begrundet mistanke om giftdrab

Journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar bliver af sydafrikansk politi bedt om at oversætte den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksens dagbøger. Her opdager de Peters omfattende interesse for gifte - gifte der jo skal bruges - og ikke bare på dyr. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj.Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn.Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar.Producer: Torben Brandt.Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

27mins

31 Oct 2019

Rank #13

Podcast cover

I en danskers blodspor 4:5 - Med garanti for hævn

Journalisten Helle Maj og fotografen Jørn Stjerneklar graver i Peter Fredriksens opvækst og opdager, at han ikke har sine lyster fra fremmede. Men hvor kommer den voldsomme hævntørst fra? Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj.Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn.Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar.Producer: Torben Brandt.Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

26mins

31 Oct 2019

Rank #14

Podcast cover

Radiofortællinger: Jernmanden 2:2

Michael er i fuld gang med at forsøge at bliver verdensmester i tredobbelt jernmand - Triple Ironman. Hvis det skal lykkes, kræver det hans kone Stines fulde opbakning, når han svømmer, cykler og løber frem mod klimaks, sejren. Men nu sker der noget, som ingen havde set komme.Tilrettelæggelse: Morten Runge & Torben Brandt.Medvirkende: Michael og Stine Plahn.Producer og vært: Torben Brandt.Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk(Sendt første gang 26. august 2018).

26mins

19 Aug 2018

Rank #15

Podcast cover

Radiofortællinger: Meld dig nu!

Janne dukker op i 2 kunstneres liv. De fascineres af hendes skønhed og fandenivoldskhed. Begge forsøger de at få hende til at melde sig for sit sociale bedrageri - at få visket tavlen ren. Og undervejs rabler alting i et bizart, fascinerende, skræmmende og udmattende vanvid.Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Jonas Bang.Fortæller: Peter Martensen.(Sendt første gang 16. februar 2017).

26mins

16 Feb 2017

Rank #16

Podcast cover

Radiofortællinger: Blaffere i knibe

To nybagte studiner blaffer rundt i Europa. Men på dét der skal blive turens sidste lift, på vej tilbage mod Danmark, får den franske familiefar dér bag rattet nogle sære ideer - ideer som han formentligt siden har fortrudt bitterligt.Medvirkende: Nadia og Julie.Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Cecilie Kubert.(Sendt første gang 23. februar 2017).

25mins

23 Feb 2017

Rank #17

Podcast cover

Williams død 2:3 - Sorgen

I døgnet op til begravelsen, ligger William i åben kiste i Christianias biograf, Byens Lys. Alle må komme og se ham, før låget lægges på. Christiania står sammen i sorgen, det er smukt. Men det, William gjorde, var forkert. Det slår præsten fast til begravelsen. Ikke for at bebrejde William, men for at passe på dem, der skal leve videre. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen.Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau.Redaktør: Rune Sparre Geertsen.Produceret for DR af Filt Cph.(Sendt første gang 2. oktober 2019).

27mins

5 Sep 2019

Rank #18

Podcast cover

Radiofortællinger: Jernmanden 1:2

Michael svømmer, cykler og løber en tredobbelt Ironman - og det går så godt, at han beslutter sig for at gøre det igen - nu for at blive verdensmester. For at han kan blive det, kræver det Stines, hans kones fulde opbakning, under en to år lang træningsproces - en proces som skal vise sig at føre dem til et klimaks, som ingen havde set komme. Tilrettelæggelse: Morten Runge & Torben Brandt.Medvirkende: Michael og Stine Plahn.Producer og vært: Torben Brandt.Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk(Sendt første gang 19. august 2018).

26mins

19 Aug 2018

Rank #19

Podcast cover

Radiofortællinger: Nye lyster

Lena lever i et kærligt og ligeværdigt forhold. Men det kniber med erotikken. Et helt særligt møde, med en mand hun ikke kender, lukker op for sider af hende, som hun ikke anede eksisterede. En rejse ind i ukendt land kan begynde.Tilrettelæggelse: Rie Hededal Nielsen.Redaktør og produktion: Torben Brandt.Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk.

26mins

5 Dec 2018

Rank #20