OwlTail

Cover image of WMN Popfilter

WMN Popfilter

Csepelyi Adrienn műsora a WMN-en: popkultúra minden mennyiségben az irodalomtól a sportig, a képzőművészettől a közösségi médiáig. Film, színház, muzsika – és mindaz, ami körbevesz bennünket. Mert minden mindennel összefügg. Popfilter – Szűrjük a zajt!

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Podcast cover

„Művész úr, ne menjen olyan gyorsan, mint a Vin Diesel, és akkor nem lesz baj” - Galambos Péter a Popfilterben

Képzeld el, hogy ott ül veled a stúdióban David Schwimmer, Vin Diesel és Dwayne Johnson. Már legalábbis a magyar hangjuk, aki fesztelenül mesél a színészethez fűződő viszonyáról, iskolai kirúgásairól, meg arról is, milyen érzés, ha élő adásban úgy kell gombákról beszélgetnie, hogy a leghalványabb fogalma nincs a témáról. Elmeséli, milyen viszony fűzi az egyes karaktereihez, miért fontos a szinkron és szerinte milyen jövő vár rá. Ezekről és még sok minden mésról is beszélgetett Csepelyi Adrienn Galambos Péterrel, Magyarország egyik legismertebb hangjával. (Igen, lesz Ross is.) Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 14mins

3 May 2021

Rank #1

Podcast cover

„Az emberek felvilágosították egymást, hogy ez egy játék, valaki megviccelt téged, és te teljesen elhitted” - Tompos Kátya a Popfilterben

Miként vált szociológiai tanulmánnyá két poénnak induló karanténvideó és miért nem vitte tovább az egyik, interneten taroló karaktert egy napi sorozatban? Mit kapott az utcazenéléstől, és miért nem volt hajlandó énekelni kiskorában, ha kérdezték? Mit adott a művészetéhez az, hogy édesanyja révén egy kis orosz „buborékban” nevelkedett? Csepelyi Adrienn vendége Tompos Kátya, aki mindezekről és még sok-sok egyébről is mesél a tőle megszokott szórakoztató stílusban. Vigyázat, előre szólunk: aki eddig nem rajongott érte, az most majd fog! Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 14mins

26 Apr 2021

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

„A szemét csak a tünete egy óriási, halálos betegségnek” – Ónodi Eszter és Szabó Anna Eszter a Popfilterben

Miért lett sok ismert ember jóval környezettudatosabb a járvány kitörése óta? Mennyit számít, milyen példákat látunk magunk előtt a közösségi médiában? Hogyan lehet jól mérlegelni, ha a környezetvédelem és a mentális egészségünk van a mérlek egyik, illetve másik serpenyőjében? Mit jelent, hogy „az vagy, amit megeszel”, és miért vált ki elképesztő agressziót sokakból, ha például húsmentes étkezésről vagy hulladékmentes életről beszélget(ne) valaki? Jóllétről, a bolygónk védelméről, természetről és szépségről, önszeretetről és önmérsékletről tabuk nélkül: a mai epizódban Ónodi Eszter és Szabó Anna Eszter. Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 15mins

19 Apr 2021

Rank #3

Podcast cover

„Én úgy szeretem a magyarságomat, hogy nem tudom figyelmen kívül hagyni a többieket” – A 90 éves Novák Ferenc „Tata” a Popfilterben

Elcsent és véletlenül elsült fegyver, horgászat kézigránáttal, időutazás az 1800-as évekbe, örmény és erdélyi konyhaművészet, Korniss Péter fotói és Nagy László versei, Aczél György emigrációs javaslata, nacionalizmus és hazafiság – és persze néptánc, néprajz, önképzőkör és egy "botcsinálta" koreográfus, aki megváltoztatta a magyar kultúrtörténetet. A Popfilter rendhagyó részében a 90 éves Novák Ferenc, mindenki "Tatája"! Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 27mins

12 Apr 2021

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

„Tudok mit kezdeni a rajongással, csak nem mindig jön jókor” – Járai Márk a Popfilterben

Járai Márk, a Halott Pénz énekese nem egy szószátyár típus, pedig bőven van mit mesélnie a pécsi egy szál gitáros-kocsmákban éneklős korszaktól a befutáson át egészen addig, hogy gyerekkori ikonja, Bereményi Géza ma már barátja és alkotótársa. A Popfilter stúdiójában az énekes sok-sok olyat árult el magáról, amiről eddig nyilvánosan nemigen beszélt – például, hogy pontosan milyen kutatásban vett részt, és milyen érzés „benne lenni” egy Cseh Tamás-dalban. Csepelyi Adrienn vendége Járai Márk! Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 9mins

5 Apr 2021

Rank #5

Podcast cover

„Próbálok pozitív üzeneteket átadni az embereknek, nekem ez a túlélés eszköze” – Balsai Móni és Juhász Anna a Popfilterben

Sok mindent láttunk és hallottunk már a Popfilter stúdiójában, az azonban azért ritlán fordul elő, hogy a műsorvezető tátott szájjal bámuljon a saját műsorának felvételén. Márpedig most pontosan így volt: kivételes nőalakokról, abúzusról, súlyos immunbetegségekről, kihullott hajról és meddőségről is szó esett az e heti adásban. A Popfilter vendégei Balsai Móni és Juhász Anna! Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 14mins

29 Mar 2021

Rank #6

Podcast cover

„Ingerült, fáradt embertömegek várják sóvárogva, hogy manipulálják őket” – Tóth Krisztina a Popfilterben

Tóth Krisztina író-költő a Popfilter e heti adásában megannyi apró titkot árult el munkamódszeréről, versei születéséről és utcán elkapott párbeszédekről, sőt: még a nyár elején megjelenő, Bálnadal című kötetének borítójáról, félreértett versekről is. De szóba került legutóbbi nagy versélménye, az, hogy mit tehetünk a nők helyzetének javításáért, és hogy milyen attrocitások érték a kötelező olvasmányok listájával kapcsolatos megszólalása miatt. Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 12mins

22 Mar 2021

Rank #7

Podcast cover

„Anyák napjára két meghívó érkezik az oviból: egyik anyának és másik anyának” – Az Anyáim története című filmről a Popfilterben

A Popfilter történetének egyik legfontosabb adása ez: Dér Asia és Haragonics Sára rendezőkkel, és Pál Marcival, a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátorával és az #acsaládazcsalád mozgalom egyik vezéralakjával beszélgetett Csepelyi Adrienn az Anyáim története című dokumentumfilmről, amely már látható az HBO GO kínálatában és az HBO csatornáin – és amit szívből ajánlunk mindenkinek, de tényleg mindenkinek ebben az országban. Lehet, hogy nehéz a téma, de itt nem voltak tabuk. Szó esett a családdá válás nehézségeiről, előítéletekről, arról, mennyit kell várni egy gyerekre, és hogyan játssza le magában a leendő szülő, hogy nem lesz vér szerinti gyereke. WMN Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 11mins

15 Mar 2021

Rank #8

Podcast cover

„Húsz évemet elpazaroltam komplexusokra, parákra, felesleges félelmekre” – Pataki Ági és Karafiáth Orsolya a Popfilterben

Mit teszünk meg a szépségért? Egyáltalán: ki a szép? Mitől látjuk annak? Lehet-e hátrány a szépség? Két elképesztően izgalmas nő ült a Popfilter mikrofonjai elé, hogy mindezeket kitárgyalják, és ez a bő óra annyi tanulsággal, őszinte vallomással és lélemelengető gondolattal van tele, hogy simán elmenne motivációs előadásnak is. Csepelyi Adrienn Pataki Ágival és Karafiáth Orsolyával beszélgetett. WMN Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 16mins

8 Mar 2021

Rank #9

Podcast cover

„Volt olyan forgatás, ahol felváltva bőgtek a stábtagok” – Kadarkai Endre a Popfilterben

Milyen civilben a felvétel közben mindig felkészült tévés? Ki volt az a művész, akivel annyira összeveszett a forgatáson, hogy – egyetlenként – az az Arckép-epizód nem került adásba? Hogyan kezelhetők a legsúlyosabb emberi drámák munka közben? A Popfilter e heti adásában Csepelyi Adrienn Kadarkai Endrével beszélgetett. Popfilter – Szűrjük a zajt!

1hr 14mins

1 Mar 2021

Rank #10