OwlTail

Cover image of Runner's High Podcast

Runner's High Podcast

Runner's High Podcastissa keskustellaan juoksusta ja juoksuun liittyvistä ilmiöistä.

Popular episodes

All episodes

Read more

Runner's High Podcastissa keskustellaan juoksusta ja juoksuun liittyvistä ilmiöistä.

Jakso 68: Juoksutekniikka

Podcast cover
Read more

Runner' High Podcastin jakson aiheena tällä kertaa paljon toivottu juoksutekniikka, ja studiossa vakiomiehityksen lisäksi entinen huippujuoksija ja nykyinen huippuvalmentaja Simo Wannas. Miten omaa juoksutekniikkaa kannattaa lähteä kehittämään ja miksi? Kenellä huippujuoksijalla olisi vielä parannettavaa juoksutekniikassa, ja keneltä kannattaa ottaa oppia? Ja paljon muuta, kuuntele!


Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jun 21 2022

1hr 6mins

Play

Jakso 67: Matkalla huipulle - vieraana Mustafe Muuse

Podcast cover
Read more

Virénin ja Vainion Suomen ennätykset vaarassa? Runner's High Podcastin vieraana tällä kertaa suomalaisen juoksun kirkkaimpaan tähdistöön lopullisesti kevään aikana noussut Mustafe Muuse. Mustafe kertoo mehukkaita tarinoita omasta harjoittelustaan ja tavoitteistaan, ja antaa tietenkin hyvät ja huonot vinkit podcastin kuuntelijoille.


Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Jun 14 2022

1hr 4mins

Play

Jakso 66: Kesän juoksutapahtumavinkit

Podcast cover
Read more

Missä juostaan kesällä ja syksyllä 2022? Entä missä juodaan kesän parhaat bisset? Näihin kysymyksiin vastaukset tarjoaa Runner's High Podcastin 66. jakso. Studion peruskaluston eli Aki Nummelan ja Tero Forsbergin lisäksi menossa mukana Runner's High:n tapahtumapäällikkö Sika-Tapsa Virtanen.

May 24 2022

1hr 4mins

Play

Jakso 65: Juoksijan ravinto - vieraana Mari Ulkuniemi

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastin jaksossa 65 puhutaan juoksijan ja liikkujan ravinnosta! Saimme vihdoin kasaan paketin paljon toivotusta aiheesta, kun studioon saapui High Zonen ravintovalmentaja Mari Ulkuniemi. Paikalla myös podcastin peruskalustosta Aki Nummela ja Tero Forsberg.


Jos haluat tsekata oman ruokavaliosi ja saada apua sen kehittämiseen, niin Marin ravintovalmennuksia on tarjolla High Zonen kautta osoitteessa https://highzone.fi/ravintovalmennus/

Apr 26 2022

1hr 32mins

Play

Jakso 64: Leireily Keniassa - vieraana Julius Mäkinen

Podcast cover
Read more

Tällä kertaa Runner's High Podcast matkustaa Keniaan. Vieraana talven ja kevään aikana Keniassa leireillyt juoksijalupaus Julius Mäkinen, ja jakson alkuun saadaan myös Keniassa asuvan Simo Wannaksen tärpit paitsi matkaajille, niin myös kevään treeneihin.


Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Apr 19 2022

50mins

Play

Jakso 63: Juoksukengät 2022 - vieraana Joonas Laurila

Podcast cover
Read more

Kevät ja kevään suuri juoksukenkäjakso on jälleen täällä. Runner's High Podcast kävi vierailulla TEMPO Running Storessa Vallilassa. Luvassa on katsaus kevään 2022 juoksukenkätarjontaan, sekä tietenkin myös vinkkejä juoksukenkien valintaan.


Vieraana Joonas Laurila, ja äänessä lisäksi Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Apr 05 2022

1hr 6mins

Play

Jakso 62: Lihashuolto ja hieronta - vieraana Lasse Karikoski

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastin jaksossa 62 vastaillaan hierontaan ja lihashuoltoon liittyviin lukijakysymyksiin. Asiantuntijana on juoksuvalmentaja, urheiluhieroja ja uunituoreen High Zone hyvinvointipalvelun uunituore toimitusjohtaja Lasse Karikoski. Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.


Ai mikä High Zone? Käy tsekkaamassa osoitteesta https://highzone.fi/


Muista myös ottaa High Zonen sometilit seurantaan:


High Zone Facebookissa: https://www.facebook.com/HighZone


High Zone Instagramissa: https://www.instagram.com/highzonefinland/

Mar 29 2022

57mins

Play

Jakso 61: Irtiotto - vieraana Petteri Kilpinen

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastin uusi tuotantokausi käynnistyy!


Uunituore aivan timanttisen kova jakso numero 61 on juuri julkaistu, ja vieraana on loistava Petteri Kilpinen. Petteri on intohimoinen juoksija, jonka uusi kirja Irtiotto kertoo paitsi hänen matkastaan kohti alle kolmen tunnin maratonia, niin myös ja ennen kaikkea matkan varrella koetusta muutoksesta. Tässä jaksossa keskustelemme Petterin kanssa paitsi juoksusta, niin ennen kaikkea myös elämästä juoksun ympärillä.


Studioisäntinä Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Mar 22 2022

58mins

Play

Jakso 60: Syksyn ja talven juoksuvarusteet

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastissa keskustellaan syksyn ja talven juoksuvarusteista. Studioisäntinä jaksossa tuttu kaksikko Aki Nummela ja Tero Forsberg, mutta tällä kertaa asiantuntijavieraana mukana myös Taru Tanner Stadiumilta.

Nov 17 2021

47mins

Play

Jakso 59: Huippumaratoonareiden harjoittelu

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastin aiheena tällä kertaa huippumaratoonareiden harjoittelu ja vieraana Keniassa jo pitkälle toistakymmentä vuotta asunut Runner's High:n valmentaja Simo Wannas. Simo on seurannut läheltä lukuisien huippujuoksijoiden harjoittelua, ja itsekin valmentanut mm. olympiamaratoonari Anne-Mari Hyryläistä.

Simon lisäksi studiossa podcastin vakiokalustosta Aki Nummela ja Tero Forsberg.

Olit sitten huippujuoksija tai aloittelija, ja haluat itse Simon tai muiden Runner's High:n valmentajien valmennukseen, kannattaa tutustua eSimo-etävalmennuspalveluun osoitteessa https://www.runhigh.fi/esimo/

Sep 08 2021

55mins

Play

Jakso 58: Q&A palautumisesta

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcast vastailee tässä jaksossa Helsinki Half Marathonin somessa yhdessä TEHO Sportin kanssa keräämiin palautumista koskeviin kysymyksiin. Myös pitsa ja bisse mainitaan jakson aikana.

Studiossa Aki Nummela, Joonas Lehtinen ja Tero Forsberg.

Jul 13 2021

1hr 6mins

Play

Jakso 57: Tehoaluetrilogia II: Vauhtikestävyys

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcast juoksun tehoaluetrilogian toinen jakso käsittelee vauhtikestävyyttä. Mitä vauhtikestävyys tarkoittaa, miksi sitä kannattaa harjoitella, ja millaisilla harjoitteilla vauhtikestävyyttä voi kehittää?

Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jun 15 2021

1hr 12mins

Play

Jakso 56: Tehoaluetrilogia I: Peruskestävyys

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcast tarjoilee tulevissa jaksoissa kattavan katsauksen juoksun tehoalueisiin. Tässä tehoaluetrilogian ensimmäisessä jaksossa syvennytään peruskestävyysharjoitteluun. Miksi sitä PK:ta pitää treenata, ja ennen kaikkea miten? Luvassa tällä kertaa asiapitoinen jakso, kannattaa kuunnella.

Äänessä jälleen Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

Jun 01 2021

1hr 27mins

Play

Jakso 55: Nesteytys

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastin jaksossa 55 keskustellaan nesteytyksestä ja siitä miten nesteytys kannattaa hoitaa paitsi juoksutapahtumassa ja sitä ennen, niin myös ihan jokapäiväisen harjoittelun ohessa.

Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg.

May 18 2021

1hr 11mins

Play

Jakso 54: WeRunHelsinki - intervallitreeni

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastin 54. jakso sisältää paitsi hyviä juttuja, niin myös ihan oikeaa juoksua. Tämän erikoisjakson yhteydessä voit suorittaa vuoden toisen WeRunHelsinki-treenin, joka on Runner's High:n 10-vuotisjuhlaviikkojen takia tietenkin erittäin hyvä kympin treeni. Treeni koostuu 15 kympin kisavauhdilla vedettävästä kahden minuutin vedosta, ja vetojen aikana studioisännät viihdyttävät kuulijoita 15 eri juoksuun liittyvällä nopealla kaksiminuuttisella tehokeskustelulla. Ennen treeniä kannattaa tehdä pohjille 10-15 minuutin verryttelyhölkät ja alla olevan linkin takaa löytyvät dynaamiset venyttelyt.

Suhinahousut jalkaan, kuulokkeet korviin ja intervallien pariin!

Dynaamiset venyttelyt intervallien pohjalle tarjolla täällä: https://youtu.be/F9db1hqJN5c

Mar 20 2021

50mins

Play

Jakso 53: Runner's High 10v - synttärijakso

Podcast cover
Read more

Runner's High täyttää tänään 10 vuotta! Maaliskuussa 2011 alkanut tarina jatkuu, ja tarinoita näiltä vuosilta on myös kertynyt. Studiossa Aki Nummela, Tero Forsberg ja tällä kertaa myös kuulijoiden suursuosikki Tapani "Sika-Tapsa" Virtanen muistelevat menneitä, ja luurin päähän saadaan myös Simo Wannas sekä Tuomo Salonen.

Runner’s High:n 10-vuotisen juoksumatkan kunniaksi on aika katsoa myös tulevaisuuteen. Jaksossa julkistetaan syksyllä 2021 käynnistyvä Runner’s High Future -valmennustalli 16-23 -vuotiaille nuorille. Ryhmä on suunnattu juoksijoille ja juoksun harrastajille, joiden tavoitteena on harjoitella ja kilpailla tavoitteellisesti. Ryhmään voi hakea kuka tahansa motivoitunut nuori juoksutaustasta tai seuraedustuksesta riippumatta, ja se on täysin ilmainen.

Voit lukea lisää Runner's High Futuresta täältä: https://www.runhigh.fi/runners-high-future/

Mar 13 2021

1hr 28mins

Play

Jakso 52: Suuri hiihtojakso

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcast on tällä viikolla ladulla. Onnistuiko voitelu, kohdattiinko laturaivoa? Voittiko Sika-Tapsa Akin intin hiihtokilpailussa? Pitäisikö juoksijan hiihtää vaparia vai pertsaa, ja tasatyönnöllä vai ilman? Luvassa jälleen tiivis paketti faktoja, vinkkejä ja hulvatonta huumoria. Studiossa Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg, välihuudoista vastaa Sika-Tapsa.

Jaksossa luvattu linkki Runner's High:n hiihtokurssin nettisivulle: https://www.runhigh.fi/hiihtokurssi/

Feb 05 2021

1hr 19mins

Play

Jakso 51: Mattojuoksu

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcastissa keskustellaan mattojuoksusta. Millaisia treenejä kannattaa tehdä matolla? Mitä tulee huomioida, kun treenaa matolla? Mistä viihdykettä mattotreeneihin, kun maisemat eivät vaihdu? Studioisännät Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg jakavat omia kokemuksiaan juoksumatolla treenaamisesta.

Jan 26 2021

1hr 20mins

Play

Jakso 50: Vieraana Runner's High:n uusi valmentaja Joonas Lehtinen

Podcast cover
Read more


Runner's High vahvistuu - Podcastissa esittäytyy Joonas Lehtinen!

Tiimimme kasvaa uudella valmentajalla, kun "Espoossa asuva joensuulaistunut turkulainen" Joonas Lehtinen hyppää pian remmiin mukaan. Ai kuka Joonas? Kuuntele Runner's High Podcastin uunituore jakso numero 50, ja tiedät enemmän.

Jan 05 2021

1hr 14mins

Play

Jakso 49: Tilinteon hetki ja lupauksia vuodelle 2021

Podcast cover
Read more

Runner's High Podcast palaa vuoden 2020 uuden vuoden lupauksiin. Mitkä lupaukset jäivät toteuttamatta, ja mitä selityksiä podcast-tiimi keksi tällä kertaa? Luvassa myös isoja lupauksia rikottavaksi vuodelle 2021.

Studiossa peruskalusto eli Aki Nummela, Tuomo Salonen ja Tero Forsberg. Puhelimella häiriköimme myös Lasse Karikoskea.

Dec 22 2020

53mins

Play