OwlTail

Cover image of On Fleek med Celina och Styleelin

On Fleek med Celina och Styleelin

Den osminkade sanningen om skönhetsbranschen. En podcast med Celina Rydén och Styleelin

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Den osminkade sanningen om skönhetsbranschen. En podcast med Celina Rydén och Styleelin

Köra eget race eller bli styrd av någon annan?

Podcast cover
Read more
I detta avsnitt avlutar vi säsongen och första året av onfleekpodden med att prata om olika sätt att jobba på inom skönhetsbranschen. Hyra stol, vara anställd, jobba på procent eller ha egen salong? Vilka är för- och nackdelarna? Vi delar så klart med oss av våra egna erfarenheter!

Dec 12 2017

1hr 1min

Play

När vi inte mår bra...

Podcast cover
Read more
I dagens avsnitt avsnitt tar vi upp något som många i Sverige upplever runt den här tidpunkten på året - nedstämdhet och i värsta fall depression. Men vad är egentligen depression? Lider du av depression och hur kommer man ur det? Hur gör man om man har ett socialt jobb och inte mår bra? Vi delar med oss av egna erfarenheter och tips och berättar hur vi mår och känner i livet just nu.

Nov 28 2017

1hr 13mins

Play

Konstigt beteende och kritik

Podcast cover
Read more
I dagens avsnitt tar vi upp skumma beteende och tvångstankar vi har på salongen när vi jobbar. Känner ni igen er kanske? Vi tar även upp ett ämne som man aldrig kan prata för mycket om - kritik och hur man hanterar kritik på bästa sätt!

Nov 14 2017

1hr 19mins

Play

Spöken och psykopater!

Podcast cover
Read more
Det är Halloween i luften och självklart drar vi till med en sann spökstorytime om ”lilla flickan i studion” som gick så långt att polisen blev indragen. Vi pratar också om psykopater - vad gör en person till en psykopat, hur upptäcker man dom och har du kanske en eller flera runt dig?

Nov 01 2017

1hr 18mins

Play

Vi är tillbaka!

Podcast cover
Read more
Efter en härlig sommar med mycket resor, avslappning och en del jobb är podden äntligen tillbaka och säsong två är officiellt igångsparkad! I detta avsnitt blir det en recap om allt som hänt sen sist som t.ex jobbresor till USA, kärlekssemester till Budapest, inflammerade fingrar och knallrosa hår!

Oct 17 2017

1hr 10mins

Play

Säsongsavslutning med KISSIE!

Podcast cover
Read more
Det börjar bli sommar och det har blivit dags att avsluta säsongen med en gäst och då ingen mindre än Alexandra Nilsson OCH Kissie! Ja du läste rätt, vi har nämligen fått äran att både ha med Alexandra och Kissie i en frågestund - kan du skilja på vem som är vem? Vi fortsätter avsnittet med kärlek och relationstema! Tinder, oskrivna regler vid dejting, att hålla ihop ett förhållande i tio år och hur förklarar man egentligen för frisören att löshåret slitits av i sänghalmen? Det har bl.a. Alexandra svar på och mycket mer...

May 30 2017

1hr 21mins

Play

Like-hets och lögner!

Podcast cover
Read more
Vi lever i en värld styrd om omröstningar, bekräftelsebehov och den omtalade "like-hetsen". Hur påverkar den egentligen våra liv och hur pass mycket styr den oss med endorfintoppar och ångestdalar? Vi tar även upp den 10 vanligaste lögnerna vi slänger ur oss dagligen - känner du igen dig?

May 23 2017

1hr 10mins

Play

Att kopiera eller bli kopierad

Podcast cover
Read more
I detta avsnitt är det dags för On Fleek's Sociala Medierskola del 3 där vi pratar om rörlig bild - vloggar, youtube, utrustning, etc. Vi tar också temat vidare och pratar om det känsliga ämnet "att kopiera eller bli kopierad". Var går gränsen för att ta någons idé eller att vara inspirerad? Får man bli ledsen om någon kopierar något man har gjort eller ska man alltid se det som smicker?

May 16 2017

1hr 9mins

Play

Bomullsfobi och slajmljud!

Podcast cover
Read more
Ni har önskat och vi har svarat med detta avsnitt! On Fleek's tjejsnack där vi i detta avsnitt babblar på om allt möjligt inklusive Elins bomullsfobi och Celinas fascination för slajmvideor på Instagram och vad gör vi egentligen för sjuka och knäppa saker när ingen annan ser på...

May 09 2017

1hr 6mins

Play

Ollnings-Lisa

Podcast cover
Read more
Lyssnade ni på förra veckans avsnitt? Ja då kommer ni säkert ihåg historien om dom "ollade naglarna". I detta avsnitt har vi ingen mindre än huvudpersonen i denna historia, Lisa på besök och hon berättar vad som egentligen hände. Hur "ollar" man egentligen en kund? Kom kunden tillbaka? Vi pratar också om ett mycket omdiskuterat ämne? Att ge rabatter eller inte - måste man ge rabatter till alla sina vänner och sin familj?

May 03 2017

1hr 11mins

Play

Sjukt pinsamt!

Podcast cover
Read more
I veckans avsnitt bjuder vi på en rejäl dos skratt när vi berättar pinsamma jobbhistorier och situationer där man bara egentligen skulle vilja sjunka genom golvet! Vi tar också upp ämnet "relationer i branschen" och berättar hur folk faktiskt beter sig mot varandra i olika situationer som på galor, events, etc. Hur är bloggarna mot YouTubers, influensers mot "normala dödliga", nagelterapeuter mot andra nagelterapeuter?

Apr 25 2017

1hr 8mins

Play

Är du HSP "High Sensitive Person" ?

Podcast cover
Read more
Behöver du ensamtid? Måste du ta pauser om du är med mycket folk? Måste du hålla avstånd till t.ex världsnyheter för att det påverkar dig för mycket? Är du helt dränerad efter en dag på jobbet där du omger dig med människor? Vi tar upp ett personlighetsdrag som säkert många kreativa personer lever med utan att ens veta om det. Att vara HSP innebär att du reagerar lite starkare på intryck omkring dig än normalt vilket också drar extra mycket energi. Vi plockar också upp lite där vi slutade senast om skitsnack i branschen och hur det kan ta sig utryck på olika sätt. Och vad är det egentligen som händer med Torsten?

Apr 18 2017

1hr 12mins

Play

Hälsa på jobbet

Podcast cover
Read more
I detta avsnitt pratar vi med Elins PT/hälsoprofilen Emelie om allt som har med hälsa, träning och mat att göra och framför allt i samband med stressigt jobb. Vi spräcker hål på några av träningsvärldens största myter och Emelie berättar vad hon som kund stör sig på när hon får naglar och hår fixat!

Apr 11 2017

55mins

Play

Jag är aldrig nöjd med mitt jobb på salongen!

Podcast cover
Read more
I veckans avsnitt tar vi upp ett ämne som vi fått många frågor och kommentarer om - självförtroende och självkänsla. Varför blir man aldrig nöjd? Hur bygger man egentligen upp sin självkänsla och sitt självförtroende inom sitt yrke? Vi ger er konkreta tips och berättar också hur vår barndom/uppväxt såg ut och vad som format vår självkänsla idag. Det blir ensamhet, mobbing, fester och SKAM-moment.

Apr 04 2017

1hr 8mins

Play

On Fleek's gay-guide till dig som är straight

Podcast cover
Read more
OBS! Barnförbjudet innehåll! Veckans gäst är ingen mindre än vår fantastiska voiceover Alex Araya som med sina livserfarenheter tar oss igenom gayvärlden och hur det egentligen fungerar - Är det mer utseendefixerat och på vilket sätt? Vad är egentligen en "top" och "bottom"? Var tar ljuvelerna vägen och hur hålls allt på plats när dragqeens uppträder och vad får man absolut INTE fråga någon som är gay? Det blir mycket skratt och väldigt lite filter så håll i hatten!

Mar 28 2017

1hr 10mins

Play

SPOILER ALERT!!

Podcast cover
Read more
Så här lurar din frisör/nagelterapeut DIG som kund! Vi listar de vanligaste fusken i branschen som du aldrig får höra om. Och hur säger man egentligen NEJ till en ny kund eller "gör slut" med en krävande/jobbig befintlig kund som du helt enkelt inte går ihop med?

Mar 21 2017

1hr 15mins

Play

Husdjur på salongen - hiss eller diss?

Podcast cover
Read more
I detta avsnitt får ni lära känna två gäster, Martin och Torsten som båda är proffs på salongshundyrket. Hur funkar det egentligen med att ha husdjur på salongen? Det blir också en intim frågestund med frågor som man kan ställa på första dejten - blir det någon kärleksgnista mellan Celina och Elin?

Mar 14 2017

1hr 4mins

Play

Allt blev bara svart!

Podcast cover
Read more
I veckans avsnitt pratar vi om att vara utbränd och stress på jobbet. Vi berättar historien då vi båda samtidigt gick in i väggen och blev tvungna att reflektera över våra jobbsituationer och göra förändringar för att överleva. Vad behöver man tänka på och hur tar man sig ur utbrändheten? Vi fortsätter också på temat "störningsmoment" men tar nu upp saker som faktiskt är idiotiskt töntigt att störa sig på...

Mar 07 2017

1hr 19mins

Play

Veckans gäst: ANINIA från Melodifestivalen!

Podcast cover
Read more
I detta avsnitt får ni träffa On Fleeks första gäst och det är ingen mindre än Aninia som gick vidare till finalen i Melodifestivalen tillsammans med Jon Henrik i den fjärde delfinalen! Här får ni så klart veta allt smaskigt om numret till "En Värld Full Av Strider", Aninias kläder, hår och vad som egentligen pågår bakom scenen som ni inte får se...

Mar 01 2017

1hr 12mins

Play

Nagel/frisörutbildning - Detta MÅSTE du veta innan du väljer!

Podcast cover
Read more
I detta avsnittet får du ta del av allt som har med utbildning inom skönhetsbranschen att göra. Hur fungerar det? Vad är viktigt att tänka på för att inte bli blåst på pengar och var börjar man? Vi berättar om hur det gick till när vi utbildade oss och även det äckligaste som hänt oss på salongen...

Feb 21 2017

1hr 6mins

Play

iTunes Ratings

1 Ratings
Average Ratings
0
0
1
0
0