OwlTail

Cover image of Matsamtalet

Matsamtalet

Matsamtalet med matprofilerna Sigrid Barany, Tommy Myllymäki och Richard Tellström är podden som går på djupet med små, stora och viktiga frågor om mat. Med Matsamtalet vill programledarna tillsammans med Lantmännen få fler att börja tänka på vad vi äter och var maten kommer ifrån. Och att fortsätta prata med varandra om det. För finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat?  I Matsamtalet pratar vi om råvaror som bönor och havregryn, mammas mat och mat på krogen! Vi diskuterar dagens och morgondagens matproduktion, och på köpet får du massor av matlagningstips och en hel del annat du borde tänka på om just mat. Välkommen in i samtalet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Avsnitt 33 - Råg i ryggen

Johan ”Matgeek” Hedberg gjorde tidigare kruskakliet sexigt - nu är det dags för rågen! Han och Sigrid Bárány pratar karelska piroger och rågad lyxtopping i ett helt avsnitt om råg. Rågbrödet har gått från hälsokost till trendhyllan och fått en renässans. Matsamtalet är rågat med rågexperter, rågtips och visste du att rågen mättar mer? Lyssna och lär dig mer om hur man kan laga mättande mat med råg. Missa inte när Sigrid får rågfeeling och läser Vilhelm Moberg i slutet av programmet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

35mins

24 Nov 2016

Rank #1

Podcast cover

Avsnitt 28 - Fett rätt!

“Ett köksliv utan fett är inte värt att leva”, konstaterar Johan Hedberg och Sigrid Barany i Matsamtalet som den här gången handlar om fett. Allt från smör och ister till oljor. Vad är det för skillnad på alla oljor egentligen? Missa inte lilla redningsskolan, den är både toppen och botten och lite beurre manié!För recept och extramaterial från Matsamtalet gå in på www.lantmannen.com/matsamtalet See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

43mins

20 Oct 2016

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 76 - Sköna böna

Sköna bönor! Små men naggande goda, fulla med nyttigt och gott. Sigrid, Tommy och Rickard pratar om bönor, men även ärtor, linser och några gryn. Missa inte de lyxiga och inte så lite förföriska mattipsen på slutet i programmet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

45mins

5 Dec 2018

Rank #3

Podcast cover

Avsnitt 11 – Julspecial med Sigrid och Johan

Avsnitt 11 – Julspecial med Sigrid och Johan See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

39mins

16 Dec 2015

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Avsnitt 78 - Jul à la carte

Det är julmat på menyn för Tommy, Sigrid och Rickard, men varför finns aldrig julmat på à la cartemenyn? Lyssna på våra favoriter, trender och heta tips inför julen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

20 Dec 2018

Rank #5

Podcast cover

Avsnitt 66 - Pizza

Pizza från kant till kant, spännande topping och så piffar du hämtpizzan. Sandra Mastio gästar om pizzor, ugn, deg, sås och topping. Toppen! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

18 Apr 2018

Rank #6

Podcast cover

Avsnitt 60 - Swedish fika

Matsamtalets fikastund går från 30-talets kafferep, dåtidens Sex and the city med dopp, till Tea Malmegårds lyxdesserter med guldkant. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

8 Mar 2018

Rank #7

Podcast cover

Avsnitt 26 - Naturens skördefest

Tillbaka till naturen i veckans Matsamtalet med Johan Matgeek Hedberg och mästerkockan Sigrid Barany. Hösten bjuder på ett knytkalas och skördefest i naturen. Men vad ska vi leta efter? Och hur ska vi ta hand om svampar, bär och andra råvaror från skog och mark? Johan och Sigrid sätter smak på det goda från naturen och svampälskaren Jens Linder bjuder på tips och recept för svamputflykten.För recept och extramaterial från Matsamtalet gå in på www.lantmannen.com/matsamtalet See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

33mins

6 Oct 2016

Rank #8

Podcast cover

Avsnitt 54 - Ost

Svensk hårdost är ingen mjukis och borde slå världen med häpnad. Missa inte ostduellen och godaste ostbrickan! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

7 Dec 2017

Rank #9

Podcast cover

Avsnitt 69 - Burgare

Matsamtalet gräver ner sig i poppisrätten med matigt mellan bröden. Burgaren - en rätt alla älskar. Johan Jureskog tipsar om bästa burgaren - nu burgar vi! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

51mins

10 May 2018

Rank #10

Podcast cover

Avsnitt 56 - JulMatsamtalet

Drömmar om en vit jul i all ära men vad vore julen utan maten? Johan tipsar om hårda klappar till köket och Sigrid om ätbara gåvor. Avsnittets gäst Théresia Franklin pratar om julens söta saker. Och så blir det Janssons och sylta! God jul!  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

21 Dec 2017

Rank #11

Podcast cover

Avsnitt 34 - Cravings

Matsamtalet ger efter för det mystiska suget. Sött, surt, salt eller starkt. Varför blir vi sugna på olika saker? De flesta känner igen sig i sug efter pizza dagen efter, att gå loss i lösgodishyllan, mammas kalops eller Center-suget när man tankar bilen. Sigrid Bárány och Johan "Matgeek" Hedberg om sina egna sug och hur de gör när suget sätter in. Forskaren Elisabeth von Essen förklarar hur hungerkänslor fungerar. Är du en känsloätare? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

34mins

1 Dec 2016

Rank #12

Podcast cover

Avsnitt 12 - Coolhydrater

Så gör du kruskakli sexigt och vad är egentligen bra och dåliga kolhydrater? Sigrid Barany och Johan Hedberg gör upp i en kolhydratsduell, och pratar med fullkorns- och mjölmaskexperten Rikard Landberg från SLU. Missa inte Johan och Sigrids bästa tips om gröt och vi möter Matsamtalets egen bonde Thomas Orrenius om läget på landet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

35mins

17 Mar 2016

Rank #13

Podcast cover

Avsnitt 63 - Roadfood

Matsamtalet åker iväg på en roadtrip och tipsar om godare mat på resan. Michael Mölstad avslöjar hur du hittar bästa vägkrogarna! Och sämsta! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

29 Mar 2018

Rank #14

Podcast cover

Avsnitt 6 - Richard Tellström

I veckans avsnitt träffar Sigrid och Johan Richard Tellström See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

26mins

29 Sep 2015

Rank #15

Podcast cover

Avsnitt 70 - Fantastiska fiskar

Matsamtalet agnar krokarna och kastar sig ut i fiskdisken efter stora fångster och många små tips. Claes Svartzonker ger sina bästa tips! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

56mins

17 May 2018

Rank #16

Podcast cover

Avsnitt 5 - Malin Gramer

I veckans avsnitt träffar Sigrid och Johan Malin Gramer See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

27mins

22 Sep 2015

Rank #17

Podcast cover

Avsnitt 3 - HanaPee

I veckans avsnitt träffar Sigrid och Johan HanaPee. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

25mins

8 Sep 2015

Rank #18

Podcast cover

Avsnitt 9 - Anitha Schulman

I veckans avsnitt träffar Sigrid och Johan Anitha Schulman. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

27mins

20 Oct 2015

Rank #19

Podcast cover

Avsnitt 75 - Vilken soppa!

Vad serveras varm eller kall, och till förrätt, varmrätt eller dessert? Med minimalt svinn pratar Tommy, Sigrid och Rickard om soppa på riktigt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

29 Nov 2018

Rank #20