OwlTail

Cover image of Bil i P4

Bil i P4

Ett program om bilar och bilentusiaster av en konnässör och en amatör.Ansvarig utgivare: Jens Ericsson

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Ett program om bilar och bilentusiaster av en konnässör och en amatör.Ansvarig utgivare: Jens Ericsson

Garagefest!

Podcast cover
Read more
Kenneth Tonef och Bobbo Krull går på garagebesök.För nu råder det högsäsong bland landets alla bilfixare som drömmer, mekar och fixar inför nästa säsong. Vad kommer vi att se 2021?

Therese kollar in en Lloyd som äntligen skall få sina sista justeringar. Bobbo besöker ett garage för att ljuga ihop lite historier och i Malmö så putsar man febrilt på sina Vespor och Lambrettor! Kenneth spanar in framtiden, eller dåtiden i ny kostym. En makalös ny Volvo P1800.

Dec 22 2020

40mins

Play

Bil i P4 om Fiat

Podcast cover
Read more
Det stora bilföretaget med de små bilarna. Kenneth berättar om sin kärlek till världens, enligt honom, mest missförstådda bil, Fiat Multipla. Therese provkör en minimal Fiat 600 från 1962 i Eggby.

Bobbo träffar en Fiatkonnäsör som dissar Kenneths kärlek, fördomar blandas med fakta under en fullspäckad halvtimme.

Dec 15 2020

32mins

Play

Man skall ha traktor

Podcast cover
Read more
340.000 kan inte ha fel. Eller? Så många traktorer finns det i alla fall i Sverige numera. Kenneth och Bobbo ger sig in i en för många okänd värld.

Kenneth kollar upp en Grålle. Bobbo besöker Robert Aschberg som har en nära relation till sina maskiner. Rasmus Troedsson har realiserat sin barndomsplan, en azurblå traktor. Kort sagt traktorer på längden och tvären. Bobbo funderar på designen som i är tidlös. Varför?

Dec 08 2020

36mins

Play

Bil i P4 om Audi. Ankungen som blev en premiumsvan!

Podcast cover
Read more
Kenneth och Bobbo tar sig an historien om hur Audi förvandlades från en rosthög på fyra hjul till en premiumbil som många drömmer om, eller mardrömmer som vår producent

Therese hittar en gammal DKW på en åker och vi kollar in en Audi 100l från 76. Kenneth känner på en Urquattro och Bobbo minns den där bilen han och brodern körde till Tyskland.

Dec 01 2020

28mins

Play

Idag om öststatsbilar

Podcast cover
Read more
Kenneth och Bobbo ger sig på fenomenet öststatsbilar och inser att det finns en hel del som älskar dessa redan från början ålderstigna modeller. Och att det faktiskt finns en del att älska hos dessa.

Bobbo får en åktur med kvinnan som hävdar att alla kan sjunga! Vi kollar in en ny SUV som ser ut att komma från 40-talet och Kenneth åker i en märklig brandbil från DDR.

Nov 24 2020

28mins

Play

Stämmer myten, är Rolls-Royce världens bästa bil?

Podcast cover
Read more
Det blir lite andäktigt i studion när Bobbo och Kenneth bestämmer sig för att titta närmare på det som av många anses vara världens bästa bil. Rolls- Royce.

Bobbo försöker förstå sig på vem som egentligen köper en Rolls och beger sig till Visby för att kolla in en 47 år gammal skönhet. En ny medarbetare ger sig tillkänna, Therese Palm Fredén, bilskollärare med ett förflutet som folkraceförare. Hon kollar in Sveriges äldsta Rolls.

Nov 17 2020

32mins

Play

Bilarna som försvann!

Podcast cover
Read more
Simca, Bristol, Saab och till Bobbos förskräckelse Pontiac är bara några av de bilar som av olika anledningar försvunnit. Kenneth botaniserar och funderar kring försvunna tider och bilar!

Bobbo bidrar med en försvunnen Rolls Royce och dessutom med  radioprogram som försvunnit. Tillsammans med sina parhästar från Pippirull.

Nov 10 2020

36mins

Play

En cool underdog eller nåt för män med keps?

Podcast cover
Read more
VI vänder och vrider på fenomenet Opel. Kenneth kollar in Sten-Åke Cederhöks gamla Commodore, Bobbo blir lite omvänd, efter en krass fördomsprofil så blir han ändå förtjust i en stenhård Opel GT

Dessutom besöker vi ett garage på den skånska slätten där Jenny får berätta om körleken till sin morfars gamla Opel Record från 1957.

Nov 03 2020

29mins

Play

Duetten, hipsterns blöta dröm?

Podcast cover
Read more
Bobbo och Kenneth går i clinch, inte bara med Volvo Duett utan också med gästerna Hans Hedberg och Peter Sundfeldt när Sveriges kanske vanligaste veteranbil skall synas i sömmarna

Hur många gamla Duetter är det som fortfarande rullar? Och vad är det som är värt att älska med just en Duett? Vi besöker ett renoveringsprojekt i Ryd och kollar in den kanske mest kända Duetten i Sverige.

Oct 27 2020

32mins

Play

Bil i P4 botaniserar i JDM kulturen

Podcast cover
Read more
Japanese domestic market i Sverige? En växande kultur med importerade japanska bilar och med en racingsport som samlar fler och fler. Bobbo tar mod till sig och försöker sig på att drifta.

Kenneth kollar in ikonerna i JDM-kulturen och försöker ta reda på varför en gammal Corolla helt plötsligt blir kult. Vi gästas av Peter Sundfeldt som berättar om ett nyvaknat amerikanskt intresse För Japanska bilar vilket gett priserna en skjuts uppåt

Oct 20 2020

38mins

Play

Ferrari, en guldklimp på fyra hjul.

Podcast cover
Read more
Image och teknik är två saker man direkt kommer att tänka på när man säger Ferrari. Och pengar såklart. I detta program vänder och vrider vi på myten om Ferrari.

Vad trendar just nu?  Är Ferrari Testarossa på väg att återupprättas?  Sophie Ljungqvist som har erfarenhet av att köra Ferrari på race runt om i landet, Är Ferrari bäst på bana, eller? Bobbo får en pratstund med   Dino Beganovic från Linköping som är en av världens yngsta Ferrariförare. Vi provkör en 550 maranello från 97 och Bobbo lyckades på nåt sätt att undvika att krasha en splitter ny Ferrari, eller?

Aug 15 2020

30mins

Play

Modellen som Mini aldrig byggde

Podcast cover
Read more
Kenneth Tonef och Bobbo Krull om en liten kompakt ikon på fyra hjul. En fråga infinner sig direkt: kan man egentligen jämföra en klassisk hundkoja med en modern MINI?

Vi spanar in bilmodellen som aldrig byggdes, i alla fall inte av Mini. Kenneth möter Hans-Åke Söderkvist som byggt den Austin Mini Cooper S som 83-årige Rauno Aaltonen körde Monte Carlo-rallyt med i vintras. Bobbo provkör en modern Mini. Sven Lindström berättar om Peter Sellers och John Lennon som tillsammans med andra engelska popstjärnor på sextiotalet hade detta gemensamt. De körde Mini . En liten, liten bil med ett gigantiskt varumärke.

Aug 08 2020

33mins

Play

Dodge Charger. Den ballaste bil som någonsin har byggts!

Podcast cover
Read more
Det säger i alla fall Kenneth Tonef. I detta program så leder Kenneth Bobbo Krull genom filmvärlden och vidare in i diverse garage. Bobbo menar att Dodge är startskottet för mångas intresse av amerikanare.

Vi får träffa Sam Gustavsson som fick en andra chans på en Charger, en bil som sedan hans dotter  fick övningsköra. Bobbo träffade Jarmo som efter att ha sett filmen Bullitt började drömma , nu kör han sin drömbil som aldrig kommer att vara till salu.

May 07 2020

36mins

Play

Att vara en riktig Alfisti

Podcast cover
Read more
Kenneth Tonef och Bobbo Krull om det lilla bilmärket med de mest hängivna ägarna, de så kallade Alfistis. Vad är det som gör att de hela tiden måste hälsa på varandra?

Joppe Pihlgren är med och pratar om sin senaste passion och lanserar begreppet bilpromenader. Bobbo funderar kring vikten av att tillhöra en grupp. Kenneth träffar Alfa-legenden  Kåre Linden och får spana in en Sprint Veloce från 1959

Apr 30 2020

38mins

Play

Dags för heta Hot Rods.

Podcast cover
Read more
Kenneth Tonef och Bobbo Krull gästas av Hot Rod-ikonen Kent Wikmo som tar oss med till en för många helt okänd kultur

Vem är det som pysslar med Hot Rods? Bobbo Krull har som vanligt en teori som vissa skulle kalla en fördomsprofil, Bobbo hävdar dock att det är en sanning. Om man nu inte kan hitta en gammal bil att bygga cool rod av så kan man göra som Mikael Bengtsson, bygga sig en egen.

Apr 23 2020

28mins

Play

Passion för Porsche

Podcast cover
Read more
Sommarpremiär för Kenneth Tonef och Bobbo Krull som gästas av Peter Sundfeldt och Fredrik Nyblad. Vi funderar kring passionen för en bil och hur stor plats en bil får ta i ett liv.

Kenneth träffar Lars Berg och får höra den rätt fantastiska historien om hur en Porsche 356 från 1957 totalrenoverades på sextiotalet och utrustades med en motor från en sopmaskin från Torslanda. Vi får också höra om tiden då Porsche tjänstgjorde som polisbil. Bobbo träffar Gustav Burström som håller på och renoverar Sveriges snabbaste banracing-Porsche. Ett projekt som kostat på en hel del, inte minst för kärlekslivet.

Apr 16 2020

30mins

Play

Har BMW blinkers?

Podcast cover
Read more
Få bilmärken genererar så mycket åsikter som den tyska lyx och sportbilstillverkaren.Toppklass eller helt enkelt en bil med ett haltande varumärke som får Bobbo att prata om Pizzapulkor.

Kenneth Tonef och Bobbo Krull tar hjälp av den nyblivne BMW-ägaren Peter Sundfelt och varumärkesexperten Eva Ossiansson för att reda ut saken. Vi kollar in en BMW 503, en bil med en prislapp på 6 miljoner. Bobbo funderar på var blinkersen sitter på en BMW

Apr 02 2020

24mins

Play

Galen i Jänkare!

Podcast cover
Read more
Inget annat land är så jänkebilstokigt som Sverige. I Bil i P4 om jänkare får du bland annat träffa Keijo Hokkanen som vunnit priser med sin ombyggda Cadillac och musikern Timo Lundgren

Timo Lundgren blev med amerikanare inför en roadtrip till Paris, Keijo är ansvarig för en massa bilbyggen men när ryggen protesterade så startade bygget av vad som nästan kan kallas en hyllningspark Tillsammans med sambon Marie Jansson så samlas det och har nu en hel värld med amerikanare hemma i villaträdgården i Eskilstuna. Bilsamlingen är också självklart omfattande. Bobbo Krull fick en rundtur bland bilar och bensinpumpar!

Mar 19 2020

26mins

Play

Citroën, drömbilar eller mardrömmar?

Podcast cover
Read more
Få bilmärken har så hängivna fans som Citroën. Men den franska folkbilen har också haft rykte om sig att vara rätt besvärlig. Är "Paddan" och 2cv drömbilar eller mardrömmar?

Kenneth och Bobbo träffar fanatiker och kollar in bilar. Gäst är motorjournalisten Peter Sundfeldt som undrar varför Citroën aldrig gjort någon riktig sportbil.Vi får också höra om den 50-åriga kärleksaffären med en B11

Mar 12 2020

28mins

Play

Hur sexig är en Jaguar?

Podcast cover
Read more
Jaguar E-Type kallas ofta för världens sexigaste bil. Varför? Det försöker vi reda ut i dagens program där du dessutom får möta Sveriges kanske mesta bilputsare.

Kenneth har kollat in en helt unik Jaguar som stått orörd sedan 1973. Nu ska den få nytt liv. Vi får besök av författaren Britta Sjöström och Bobbo levererar något så sällsynt som en nästan positiv fördomsprofil.

Mar 05 2020

30mins

Play