OwlTail

Cover image of Radio Information

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Rune Lykkeberg giver dig 1100 siders Piketty på 5 minutter

Thomas Piketty har fået øjnene op for klimaet. Og chefredaktør Rune Lykkeberg havde en mistanke om hvorfor, da han i staten af ugen besøgte ham i Paris. »Du skrev ikke om klima i ’Kapitalen i det 21. århundrede’. Denne gang foreslår du klimaskatter og ser klima i et ulighedsperspektiv. Er det dine døtre, som har inspireret eller presset dig til at tænke mere på klima?« »Ja! Meget!« siger Piketty og griner lidt igen: »De er blevet 16, 19 og 22, så de er ikke rigtig børn længere. Men de har været meget aktive, de har deltaget i demonstrationerne for klimaet i Paris’ gader om fredagen, og ja, jeg er meget påvirket af dem. Jeg tror, at vi alle sammen er blevet meget påvirkede af vores børn og det, der sker i verden. Og den stigende bevidsthed om klimaet.« Et nyt værk af den franske stjerneøkonom er netop kommet fra tryk og ligger her på mit skrivebord. Flot og tyk og måske kommer den med på sommerferie. Men indtil da er Rune i studiet og giver os et nedkog af de 1100 sider. Jørgen Steen Nielsen er her også. Der er nemlig andet godt nyt fra klimakampen. En appeldomstol i England har nemlig bremset en længe planlagt udvidelse af Londons Heathrow Airport, med henvisning til landets klimaforpligtelser. Dette er første gang en klimabelastende aktivitet blokeres af en domstol med henvisning til Parisaftalen. See You In Court, Kastrup … Vi skal naturligvis også tale om flygtningekrisen – set fra det sydlige Tyrkiet. Den seneste uge har der udspillet sig voldsomme scener på grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland, hvor et større antal flygtninge og migranter forsøger at komme ind i Europa, efter at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, i slutningen af sidste uge erklærede, at han havde »åbnet porten«. Men vi har en mand ved en helt anden grænse, nemlig mellemøstenkorrespondent Waleed Safi ved den sydlige grænse mod Syrien tæt på Idlib-provinsen. Hør hvorfor. Og også hvorfor det vi oplever lige nu, langtfra er en gentagelse af flygtningekrisen i 2015. Og så er det jo 8. marts på søndag! I den forbindelse udkommer Moderne Tider som særtillæg med noget så umiddelbart uinformationsk som et fokus på kvinder i topledelse.Hvorfor? FORDI VI FANDME VIL HAVE DEL I MAGTEN. Og af en hel masse andre grunde. Lærke Cramon og Sally Frydenlund er heldigvis både mere inde i sagerne og mere nuancerede end mig. Dem har jeg heldigvis besøg af.

48mins

6 Mar 2020

Rank #1

Podcast cover

Første Verdenskrig i farver, klimabank betalt af finanssektoren og sexanklager i den katolske kirke

Vi lægger ud med ugens helt store gode nyhed, nemlig initiativet til en europæisk klima- og finaspagt, som Jørgen Sten Nielsen skrev om i onsdagens avis. »Hvis klimaet var en bank, havde vi allerede reddet det!« er blevet et populært slagord blandt de strejkende skoleelever. Med det forslag til en klima- og finanspagt med helt egen bank, er der faktisk en model til rådighed, der minder meget om de europæiske redningspakker til bankerne. Rune Lykkeberg kigger også forbi med en relateret optur over, at borgerforslaget til en dansk klimalov fik en så relativ venlig modtagelse i Folketinget i tirsdags. For det er ikke bare godt for klimaet. Det er også strålende nyt for demokratiet, at borgerne viser sig at tænke mere langsigtet og mindre på egeninteresser end politikerne. Og vi skal tale om Første Verdenskrig. Som den ser ud når man sætter Ringenes Herre-instruktør Peter Jackson og et par hundrede teknikere til at opdatere filmstumperne fra Imperial War Museums arkiver. Christian Monggaard har set resultatet, dokumentarfilmen They Shall Not Grow Old, og mener,at vi nærmer os et lille filmmirakel. Sidst – men desværre ikke mindst – skal vi tale om den katolske kirkes katastrofale håndtering af de mange sexanklager. I sidste uge havde pave Frans inviteret hundredvis af kardinaler og biskopper til et seminar om emnet. Ofrene have håbet på, at det ville resultere i en nultolerancepolitik. I stedet fik de en spøjs remse om, at det hele er Djævlens værk. Martin Gøttske har fuldt sagen fra Rom.

40mins

1 Mar 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Om Socialdemokratiets enegang, De Radikales overlevelse og netavisen Pios uafhængighed

Det var slet ikke planen, at det hele skulle handle om Socialdemokratiet, men så skrev Mette Frederiksen i en kronik, at hun ville gå i regering med sig selv, hvis hun fik muligheden, og så skrev Rune Lykkeberg, at det strategisk set var en dårlig analyse: Man skal ikke som Socialdemokratiet håne sit parlamentariske grundlag. Man skal erkende og anerkende, at man skylder dem magten. Og så kom han i studiet og talte om det, og så kom han for skade at lægge De Radikale i graven, og det ville David Rehling ikke bryde sig om, tænkte jeg og gik på jagt efter ham. Men han var til svømning. Til sidst lykkedes det mig at finde ham, og så kom han i studiet og gav en imponerende hurtigtsnakkende gennemgang af den lange radikale overlevelseshistorie. Og havde vi så ikke fået nok af sosserne, så viste det sig [...]

33mins

9 Jun 2018

Rank #3

Podcast cover

Hvad i hede hule kulturhelvede er det lige, der foregår i Det Svenske Akademi?

I denne uge skulle Nobelprisen i litteratur have været uddelt. Men det blev den ikke – for Det Svenske Akademi, der uddeler prisen, er i dyb krise. Efter en uge, hvor balladens umiddelbare omdrejningspunkt, ’kulturprofilen’ Jean-Claude Arnault, fik to års fængsel for voldtægt, kommer litteraturredaktør Peter Nielsen i studiet og udruller sagen. Og så skal vi tale om handelskrigen mellem Kina og USA. Vores nye korrespondent i Asien, Lasse Karner, prøver at forstå begge parter. Vi skal også snakke om BNP. For det er altså ikke nyt, at det brugte mål for nationers velstand er under kritik. Faktisk advarede begrebets fader, den russisk-amerikanske økonom og nobelprismodtager Simon Kuznets om at bruge begrebet alene, allerede da han i 1930’erne introducerede det. Nikola Gøttsche fortæller om Kuznets og hans advarsel. Og Rune Lykkeberg har atter optur over ingen ringere end Lars Løkke Rasmussen – eller i hvert fald over hans gravlægning af benzinbilen i den tale, han holdt ved Folketingets åbning.

42mins

5 Oct 2018

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Podcast om ’Jussimania’ og dengang de rige betalte skat i USA

»Når folk beskylder os for at rykke partiet til venstre, må jeg svare, at vi ikke rykker partiet til venstre. Vi flytter partiet hjem.« Sådan siger den amerikanske socialist Alexandria Ocasio-Cortez. Og hun har ret, mener chefredaktør Rune Lykkeberg. Han har læst den nye bog The Triumph of Injustice – How the Rich Dodge Taxes and How to Make Them Pay af de to franske økonomer (og rådgivere for Elizabeth Warren) Gabriel Zucman og Emmanuel Saez. Den ser på udviklingen af det amerikanske skattesystem, fra dengang det var verdens mest progressive, til i dag hvor de allerrigeste ifølge forfatterne har et lavere skattetryk end en helt almindelig amerikansk lønmodtager. Der er bogmesse i weekenden. Og mon ikke man ikke kan finde Jussi Adler Olsen på en scene et sted. I 2011 var han at finde på alles læber. ’Jussimania’ havde ramt landet, skrev Jyllands-Posten, og han modtog boghandlernes pris, De Gyldne Laurbær. Krimien kom på de fines bord, men blev den fin af det? Vi er nået til 2011 i vores litteraturhistorie 20 før 20. Tue Andersen Nexø er i studiet.  Du skal da for resten komme forbi os på Bogmessen. Se det samlede program på Informations scene her. Ulrik Dahlin kommer også. Han han nemlig undersøgt, hvor mange der egentlig får dispensation på grund af handicap ved ansøgning af statsborgerskab: Kun én procent af alle ansøgere under Mette Frederiksens regering. Til sammenligning fik 96 procent af ansøgere dispensation under Thorning-regeringen.

44mins

15 Nov 2019

Rank #5

Podcast cover

Beder Lars von Trier os faktisk om at sætte grænser for hans vold?

Kulturredaktør Katrine Yde elsker Lars von Trier, men har til sin egen overraskelse et problem med volden i hans nye film, seriemorderthrilleren ’The House That Jack Built’. Det har Christian Monggaard, der anmeldte filmen under Cannes, ikke. Men hvordan kan man diskutere vold i film uden at ende i en skyttegravskrig mellem moralsk fordømmelse og kunstens uhæmmede frihed? Vi gør forsøget. Rune Lykkeberg er også forbi med en optur. For vi er skam ikke for fine til at danse en lille dans på andre menneskers professionelle grave, hvis de har gjort tilpas meget skade. I denne uge fratrådte topchef i ATP Christian Hyldahl sin stilling, og vi udråbte det til finanssektorens #MeToo-moment.  Og når vi nu taler om opture, så se lige her, hvad journalistik kan føre til. I hvert fald, hvis man hedder Ulrik Dahlin og ikke slipper biddet, før man hører knaset. Hør ham fortælle om de såkaldte somaliersager sidst i programmet. Gå heller ikke glip af journalist Sebastian Abrahamsen, der kigger forbi og hjælper os med at forstå, hvad der op og ned i Tibetkommissionen, der åbnede på ny i denne uge.

41mins

30 Nov 2018

Rank #6

Podcast cover

Sommerpodcast med Rune Lykkeberg og Bo Lidegaard: Samtaler om Vesten

Hvordan skal man egentlig forstå Kinas nye form for magt i verden? Hvad betyder de fejlslagne krige i Afghanistan og Irak for det, vi kalder den liberale verdensorden? Kan Vesten opretholde sine idealer, hvis vi ikke længere vil gå i krig for dem? Det er nogle af de spørgsmål, som Rune Lykkeberg selv mener, han burde have forholdt sig til i sin bog Vesten mod Vesten, der udkom tidligere på året, men som han ikke kunne overskue at besvare ordentligt. Og den slags spørgsmål er der mange af. Men det gode ved at være journalist er så, at man altid kan tage sine egne spørgsmål videre til nogle, som ved mere end en selv, og som kan afklare dem for én. Og det har han gjort i de næste tre uges sommersamtaler, der erstatter den normale Radio Information, mens vores vært, Anna von Sperling, tager på sin velfortjente sommerferie. Rune Lykkeberg har bedt sin egen vejleder Bo Lidegaard, USA-eksperten Helle Porsdam samt journalisten og forfatteren Flemming Rose om at hjælpe os med at blive klogere på Vestens position i verden, det amerikanske politiske og kulturelle samtidsdrama og Vestens fjender. Den første samtale er med Bo Lidegaard, og han formår faktisk at besvare de tre ovenstående spørgsmål oplysende og overrumplende klart. Og det er slet ikke det eneste store spørgsmål, som vi vender og drejer i den første af samtalerne om Vesten.

37mins

19 Jul 2019

Rank #7

Podcast cover

Hvor bange skal vi være for Brasiliens højreekstreme præsident?

Man kan i dag være en glødende tilhænger af tortur, foretrække at se sin søn død i en trafikulykke frem for at være bøsse – og alligevel blive præsident i verden femte mest folkerige land. Jesper Løvenbalk forklarer, hvordan det kunne gå til, at Jair Bolsonaro vandt valget. Hvem de amerikanske vælgere peger på, ved vi først ved midvejsvalget tirsdag den 6. Men hvad vi allerede kan se, er, at kvinderne vil blive velrepræsenteret ved midvejsvalget på tirsdag. Vores USA-korrespondent Martin Burcharth har rejst lidt rundt i landet. Og så skal vi sgu tale om skak! Rune Lykkeberg har optur over, at den regerende verdensmester Magnus Carlsen i næste uge bliver udfordret i London af italiensk-amerikanske Fabiano Caruana. Og over skak som spil. Og som en væren i verden. Hæng ved og find også ud af, hvorfor Rune trods denne kærlighed måtte holde op med at spille skak. Og så skal vi høre om en mindre heldig bog, nemlig Værdikriger, en portrætbog om partileder Pernille Vermund, skrevet af BT’s politiske redaktør Andreas Karker. Det skal vi, fordi han ikke er helt alene om, at fokusere mere på kvinden – hun vinterbader jo i Øresund og er forlovet med skatteunddrageren på den hvide hest – men snaver med en tv-vært end på politikken. Debatredaktør Gry Inger Reiter har læst bogen og giver også Anna von Sperling en lille opsang. Smid meget (!) gerne en lille anmeldelse i iTunes. Bare et par stjerner eller fem.

46mins

2 Nov 2018

Rank #8

Podcast cover

Vi tager økonomien tilbage

Vi har mistet grebet om økonomien. Vi forstår den ikke og har derfor ikke magt over den. Men det gør vi nu noget ved med vores store serie ’Vi tager økonomien tilbage’. Der bliver portrætter af store økonomiske tænkere, et leksikon med fagets nøglebegreber, journalistik om krisen for den neoklassiske økonomi og om forsøgene på at gøre samfundsøkonomien mere social, demokratisk og bæredygtig. Her i Radio Information begynder vi med en introduktion til Adam Smith ved Jørgen Steen Nielsen. Rune Lykkeberg kommer også forbi. Francis Fukuyama har nemlig udgivet en ny bog om identitetspolitik. Og den slags går ikke ubemærket hen her på avisen. Og vores gode filmven Christian Monggaard er i Toronto til filmfestival, men vi ringer og forstyrrer ham lidt. Vi skal nemlig lige høre, hvad der har gjort Michael Moore så vred, som han er i sin nye film.

37mins

14 Sep 2018

Rank #9

Podcast cover

Biodiversitetskrisen, momssvindel for milliarder og valgoptur hos Lykkeberg

Forestil dig et stort solidt hus. Forestil dig så, at man med jævne mellemrum fjerne en mursten hist og her. Det vil gå fint længe. Indtil en dag hvor det hele uundgåeligt vil brase sammen. Den dag er faretruende nær for det hus, vi alle sammen deler, konkluderer FN’s biodiversitetspanel i den rapport, der blev offentliggjort i mandags. Jørgen Steen Nielsen har læst rapporten og talt med det danske medlem af styregruppen. I denne uge kunne Information, i samarbejde med erhvervsmediet Finans og det internationale mediesamarbejde Grand Theft Europe, afsløre, at en række danske direktører spiller en central rollei den organiserede momssvindel i forbindelse med handel med elektricitet på det europæiske energimarked. Lyt med når en af journalisterne bag, Bo Elkjær, forklarer.  Meeeeeen, jeg har naturligvis ikke glemt, at der er udskrevet valg. Det har Rune Lykkeberg ikke én, men hele treopture over. Med tilhørende forudsigelser. Lyt med og vær med, når vi den 5. juni skal drille ham med, at de slet ikke holdt stik.  Og er du en af dem, der bare ikke kan få nok af det danske valg, så har vi de næste uger et ekstra tilbud til dig. Da Lars Løkke tirsdag udskrev valget fik Radio Information nemlig en lille ny: Valgpodcasten, bestyret af selveste Lasse Jensen. Du kan finde den der, hvor du finder Radio Information.

44mins

10 May 2019

Rank #10

Podcast cover

Støjberg svarer: Hvad hun ville gøre, hvis hun ikke var bundet af konventioner og love

Sidste år blev vi overset, ganske enkelt. Mens resten af medie- og meningsdanmark tog til Bornholm, sad vi hjemme i vores lille studie fyldt til randen med kaffekopper og FOMO. For det var ikke sjovt at blive overset. Men chefredaktøren lovede, at det skulle være sidste år, hvor Radio Information ikke deltog i Folkemødet. Og i år skete det så. Duften af klippeø. Duften af folket og politikere. Ja, Radio Information er rykket til Allinge.  Og her fra øen fuld af solskin og offentlig samtale kan du høre Anton Geist og Inger Støjberg i en samtale om, hvad Støjberg ville gøre, hvis hun havde helt frie hænder og ikke var bundet af konventioner og love. Og om hvad hun mener om Dagbladet Information. Så behøver den samtale vist ikke mere reklame.  Og så skal vi selvfølgelig også vende chefredaktørens optur.

36mins

15 Jun 2018

Rank #11

Podcast cover

Copenhell, Habermas og Mette Frederiksen som klimaets Kennedy

Du har måske ikke hørt ordet før, men du kender dem helt sikkert. En ’battlevest’ eller ’battle jacket’ er de jakker af denim eller læder – oftest med afklippede ærmer – som metalfans fylder med patches (lapper) og badges med ofte ulæselige bandnavne. Og i disse dage fylder de København. Der er Copenhell på Refshaleøen for tiende gang. Informations krigskorrespondent udi venlig voldelighed, Anita Brask Rasmussen, har fået en og kommer i studiet for at fortælle om sin kærlighed til musikken og den varme fest den skaber. Tysklands – og måske verdens – største nulevende filosof, Jürgen Habermas fyldte 90 år i denne uge. Men hvordan var det lige det var, det der med den kommunikative rationalitet, moderniteten og den borgerlige offentlighed? Tysklandskorrespondent Mathias Sonne sætter dig ind i sagerne på en telefonforbindelse fra Berlin. Og så har det ikke været svært for Rune Lykkeberg at banke en optur op i denne uge. Det er naturligvis over aftalen om at reducere den danske udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030. For med det er Mette Frederiksen med et en global klimahelt – ja, klimaets Kennedy har Rune lyst til at kalde hende, men gør det ikke, fordi det ville være lidt kikset.

47mins

21 Jun 2019

Rank #12

Podcast cover

Danske Bank-skandalen og Karl Marx i én og samme podcast

På en uge hvor Danske Banks administrerende direktør Thomas Borgen fik en velbetalt afgang som følge af hvidvasksagen i Estland. Rune Lykkeberg har optur over, at der i det mindste sker lidt. Men er faktisk også lidt vred over, at vi alle sammen ikke er lidt mere vrede. I vores serie Vi tager økonomien tilbage, hvor vi bla. portrætterer de 30 mest indflydelsesrige økonomer, er vi nået til selveste Karl Marx.»Kan du lige ordne ham på 8000 anslag inkl. mellemrum?« spurgte en redaktør. Jeg ved ikke, hvad Jørgen Steen Nielsen svarede, eller hvordan han så ud imens, men i studiet kommer han. Fun fact: Der var kun 11 mennesker til Marxs begravelse. 11!? Så skal vi selvfølgelig også tale om DR. Lasse Jensen måler armslængden i den nye public service-aftale og spørger, om DR gerne må skrive lange, men overfladiske artikler og korte, men meget dybdegående. For mest af alt ligner det sjusket og forhastet politisk arbejde, siger han. Sidst, men virkelig ikke mindst, skal vi tale om en dokumentarfilm, der havde premiere i ugen. Signe Plambech og Janus Metz’ Hjertelandet, der gennem ti år har fulgt livet hos en flok menneskebørn to steder langt fra hinanden, bundet sammen af ægteskaber: Thailand og Thy. Det er blevet til Hjertelandet som Lone Nikolajsen har anmeldt. Hør, hvorfor den er mesterlig. Og læs interviewet med Sine Plambech.

48mins

21 Sep 2018

Rank #13

Podcast cover

Vesten mod Vesten med Rune Lykkeberg, del 1: Fra tro på fremtiden til Brexit og Trump

Hvordan kan det være, at Vesten – der har overvundet alle rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, ingen havde regnet for muligt – er ved at tabe til sig selv? Det har chefredaktør Rune Lykkeberg sat sig for at undersøge i bogen Vesten mod Vesten. Gennem læsninger af ungdomsbøger som Harry Potter og The Hunger Games, romaner, film, musik og idéhistorie fortæller Rune Lykkeberg den kulturhistorie, som er konteksten for det 21. århundredes politiske konflikter i Vesten. Torsdag d. 12 december holdt Rune Lykkeberg et foredrag om bogen på aftenskolen FOF København, som vi her udgiver som podcast i tre afsnit. Her i andet afsnit handler det om forklaringerne på, at verden har ændret sig så drastisk – og hvad der ligger bag det politiske opbrud i Vesten.

38mins

27 Dec 2019

Rank #14

Podcast cover

Rune Lykkeberg: Enhver dikator, der vil sit land dets bedste, vil nu skulle anskaffe atomvåben

Fredag udkom kulturtillægget i en særudgave med fokus på insekter. For vi skal kigge dem i øjnene, hvis vi skal lære at elske dem, og det skal vi, fordi en verden uden insekter er en verden uden mennesker. Og hvad er bedre i den forbindelse end kunsten. Rasmus Bo Sørensen kommer i studiet og fortæller. Og han har et lille udvalg af insektberigede fødevareprodukter med, som vi skal smage på. Rune Lykkeberg er her også. Uden optur. Fordi det på de store globale linjer har været en nedtursuge. Tirsdag trak den amerikanske præsident Donald Trump USA ud af atomaftalen med Iran. Det sender et meget tydeligt signal til enhver diktator, der vil sit land det bedste: Anskaf atomvåben og stol aldrig på nogen, der siger andet, mener Rune Lykk [...]

41mins

11 May 2018

Rank #15

Podcast cover

Hvalrosser, Finanstilsynet, og hvad forskellen er på Rasmus Paludan og resten af højrefløjen

En meningsmåling viste torsdag, at Rasmus Paludan og Stram Kurs står til 2,7 procent af stemmerne ved det kommende folketingsvalg. Men hvad er egentlig forskellen på Stram Kurs’ udlændingepolitik og så den, som de andre indvandrerkritiske partier drømmer om? Det har Natalie Yahya Rosendahl sat sig for at finde ud af, så hun har gennemgået de politiske punkter et for et. Og det er faktisk en optur værd, mener Rune Lykkeberg. For alt for længe har et betydeligt spektrum af de danske partier kunnet undgå at forholde sig til, om der er en grænse for, hvor stram dansk udlændingepolitik kan blive. Det bliver de nødt til, nu hvor konsensus har fået et rigtig grimt barn. Og så blev skandalen om Danske Banks estiske afdelings hvidvask af kriminelle penge i denne uge til en skandale i Den Europæiske Bankmyndighed, EBA. I en række artikler, der begyndte i mandags, har Information afsløret et opsigtsvækkende forløb, der råber på en ændring af reglerne for tilsynet. De to journalister bag historierne, Martin Bahn og Lasse Skou Andersen, forklarer. Lone Nikolajsen er også i studiet. Hun har set naturdokumentaren ’Our Planet’ på Netflix, hvor David Attenborough nu slår sine folder. I dokumentaren minder naturformidlingens grand old man os om, at mennesket har en betydelig indvirken på de andre arters trivsel og overlevelse. Lone anmelder.

43mins

3 May 2019

Rank #16

Podcast cover

År 2019 bød på Rasmus Paludan, Greta Thunberg og graverjournalistik

Så er det årets sidste pip fra os her på Radio Information i år! Derfor skal vi selvfølgelig gøre lidt status over året. Det gør vi med debatredaktør Gry Inger Reiter og chefredaktør Rune Lykkeberg i studiet. De ser tilbage på året ude i verden, herhjemme i politikken og i kulturen. Og så tillader vi os at være lidt ananas i egen juice. Vores administrerende direktør Stine Carsten Kendal kigger forbi til en lille snak om året, der gik i Dagbladet Informations lille husholdning. Og det var slet ikke så skidt igen. Og journalistikken skal vi ikke glemme. Indlandsredaktør Anton Geist er her for at tale om de store graversatsninger i år – dem der helt konkret rykkede ved verden omkring os.

54mins

27 Dec 2019

Rank #17

Podcast cover

Data om sundhed, sundhedsreform og svenske løfter om bedre tog i Europa

I denne uges podcast skal vi tale en del om sundhed.  I videnskaben – ikke mindst sundhedsvidenskaben – er indsamling af brugergenereret data det helt store dyr i åbenbaringen. Og begejstringen har bredt sig til socialvidenskaberne og humaniora. Men hvad er faldgruberne ved uhæmmet ’dataisme’? Vores nye videnskabsmedarbejder Louise Schou Drivsholm har et par bud. Og hvis du interesserer dig for, hvad der sker i forskningen, så kan du lige her skrive dig op til vores splinternye nyhedsbrev om videnskab.  Og så lidt om demens. For den 3. sæson af True Detective kan nu streames på HBO. Denne gang møder vi en kriminalbetjent, der langsomt mister hukommelsen. Og den er god. Ikke helt så god som den første, men bedre end den anden. Den skal I bare glemme. Filmredaktør Christian Monggaard anmelder. Vi skal naturligvis også tale om statsminister Lars Løkke Rasmussens udspil til en sundhedsreform. Indlandsredaktør Anton Geist skrev torsdag en, måske lidt overraskende, venligt stemt leder. Han kigger forbi og forklarer. Og så er Sverige i topform. Det lykkedes i denne uge at danne en regering TIL TRODS FOR, at den er socialdemokratisk! Og dens regeringsgrundlag lover at fikse togdriften i Europa. Det har chefredaktør Rune Lykkeberg kæmpe optur over. 

47mins

18 Jan 2019

Rank #18