OwlTail

Cover image of Självklart

Självklart

Vad är det egentligen som är självklart här i livet? Och vad betyder ens ordet? För någon kan det betyda det uppenbara – att något är så starkt och tydligt att det lyser upp hela tillvaron, bortom alla tvivel. För någon annan kan det innebära att något är klart, men för en själv. Som en given riktning för att gå sin egen väg.Vad ordet betyder för dig vet vi inte. Men vi pratar om, och försöker reda ut, saker som du säkert också har gått runt och tänkt på. Allt mellan himmel och jord, stort som smått. Sånt där som kan behöva bli lite mer självklart, helt enkelt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

88. Error på Tinder

Ett avsnitt om hur det går med dejtingen men framförallt pratar vi om hur viktigt och svårt det kan vara att förlåta sig själv och hur bakvänt det blir att ”döma” sig själv för någonting man gjort förut mot bättre vetande eller annat hinder som om det hänt idag, med den kunskap, styrka och resurser vi nu besitter.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

27 Apr 2019

Rank #1

Podcast cover

96. Vi är perfekta!

Katter vet vad de heter, anledningen till att de inte kommer när man ropar är en helt annan. Christina har som vanligt hittat spännande (?) forskning. I övrigt pratar vi om att vi ÄR perfekta bara för att vi inte ÄR perfekta. Om du någon gång känt dig mindre perfekt, eller kanske helt perfekt så är det här avsnittet för dig.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

22 Jun 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

20. Helt ärligt

Varar ärlighet längst? När är det ok att ljuga och ÄR det ens ok att ljuga eller undanhålla någonting. Ska man berätta allt man vet eller inte och varför eldade Mia upp en kudde och varför kallade Christina taxixchaufförerna i Rom för bovar och banditer? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

36mins

19 Nov 2017

Rank #3

Podcast cover

110. Högt och lågt med Camilla Läckberg

Vi får äntligen prata med Camilla Läckberg om allt ifrån sociala medier, framgången, hennes drivkraft, hennes envishet och till tv-serien "Lyckoviken" som hon ligger bakom. Vi pratar om att pappor dör och hur vi saknar dem, om föräldraskap och självklart lite skvaller också.Gäst: Camilla LäckbergAv och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

26 Oct 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

76. Snäll eller ärlig eller båda?

Vi pratar om skillnaden mellan att vara snäll och vänlig ... eller finns det ens någon skillnad? Christina tycker att hon har varit för snäll ibland men vet att det är kopplat till att hon har varit oärlig samtidigt. Utöver det pratar vi om midsommar, omtanke och gamla fastrar.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

3 Feb 2019

Rank #5

Podcast cover

67. Haffa, hångla eller hascha?

Ett avsnitt om hur vi ger och tar kritik, om feedback och beröm och om att den som gör oss mest arg kanske är den som lär oss mest.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

38mins

18 Nov 2018

Rank #6

Podcast cover

126. Kackerlacka eller skorpion

Ett avsnitt om hur viktigt det är för oss att vara en del av gruppen och kanske därför riskera att inte se vad som är sant eller inte. ... och Mia känner sig otillräcklig och Christina vill laga allt som känns trasigt.Lyssna gärna även på bonusavsnittet till detta avsnitt.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

45mins

24 Feb 2020

Rank #7

Podcast cover

26. Samtal

Om samtal som berör, om samtal som är svåra, som skaver, som stannar kvar. Om vikten av att lyssna och hur svårt det kan vara när man bubblar av saker man själv vill säga. Om när Christina tänkte att det räckte att smälla i några dörrar för att hennes partner skulle förstå vad hon ville säga. Ett samtal om konsten att kommunicera helt enkelt. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

52mins

6 Jan 2018

Rank #8

Podcast cover

19. Döden döden

En sak är säker, vi ska alla dö. Hur förhåller vi oss till döden och vill vi veta när vi ska dö? Sorg, ilska, en handväska på magen och en Mr-röntgen som gav svar på frågor som vi inte hade.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

47mins

11 Nov 2017

Rank #9

Podcast cover

30. Nyfiken på Victoria Skoglund

Christina tappade rösten & då hoppade hennes väninna in Victoria in istället. I veckans avsnitt möter Mia Christinas underbara väninna Victoria Skoglund. Hon driver framgångsrikt handelsträdgården Zetas, med ett 70-tal anställda. Hur är hon som ledare? Vad är hon mest stolt över? Vilka misstag har hon lärt sig mest av? Dessa frågor och mycket, mycket mer bjuder detta avsnitt på.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

3 Feb 2018

Rank #10

Podcast cover

98. Vem som helst kan bli misstänkt!

Vi blev nyfikna ... Vilket är roligast? Att vara advokat eller att vara åklagare. Får man se snygg ut i en rättssal? Kan alla verkligen bli misstänkta för ett brott? Hur känns det när man försvarar någon som man vet har gjort något väldigt väldigt fel? Vi har bjudit in två stjärnor, Nina och Silvia, som arbetar varenda dag med brottmål och som driver den fantastiska podden "Brott, skratt och tårar". Missa inte vårt spännande samtal!Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliGäster: Nina Löwenhielm & Silvia Ingolfsdottir Åkermark Producent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

6 Jul 2019

Rank #11

Podcast cover

126. BONUSAVSNITT

Mia och Christina svarar på ett lyssnarmejl...Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8mins

24 Feb 2020

Rank #12

Podcast cover

74. Nyckeln till förändring

Christina har insett att hon inte är så ärlig som hon trodde att hon var och Mia har tittat på en serie som tog henne tillbaka till en tid då skuld, skam och vad andra tyckte var viktigare än allt annat. Och vad får oss att förändra oss själva, vara ärliga mot oss själva och inte styras av skuld och skam?Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

47mins

20 Jan 2019

Rank #13

Podcast cover

118. Superkraften!

Vi säger God Jul och Gott Slut och pratar om året som gick och vikten av att reflektera. I det här avsnittet berättar vi om superkraften och varför reflektion är så viktigt och hur vi själva jobbar med reflektion. Så att ... åtminstone Christina ... plötsligt slapp att bli irriterad på att Mia kom senare till inspelningen av avsnittet än vad Christina hade tänkt.I ett stolt samarbete med DOVE och deras arbete för att motverka skeva skönhetsideal och lyfta unga flickors självkänsla.Läs mer om DOVEs projekt Dove Self-Esteem Project på www.dove.com/sjalvkanslaAv och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

22 Dec 2019

Rank #14

Podcast cover

49. I DO

En studie påstår att vi förändrar oss i samma stund som ringen sätts på fingret men Mia håller inte alls med. Hur mycket klarar kärleken och klarar den allt egentligen eller krävs det lite mer för att klara av ett äktenskap? Vem kan lova att älska någon tills döden tar vid, undrar Christina och vi båda undrar om det inte är dags att skrota ordet ”kärnfamilj”. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

46mins

16 Jun 2018

Rank #15

Podcast cover

47. De 36 frågorna - del 2

Forskarparet Elaine och Arthur Aron tog 1997 fram 36 frågor som skulle skapa närhet mellan två främlingar. Nu tar vi itu med frågorna 15-36 ...”När grät du senast och varför?””Vad räddar du om ditt hus brinner?”Och så bryter vi ihop av skratt över en av frågorna. Frågorna hittar du på vår Facebooksida förstås! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

3 Jun 2018

Rank #16

Podcast cover

122. Ska vi tänka positivt en måndag?

Är det så enkelt att "bara" tänka positivt och vad är faran då med att inte ta alla sina känslor på allvar och VEM ska helst inte säga "tänk positivt"? Vi pratar också om vårt sätt att reflektera eftersom vi fick en så fin fråga om vad man egentligen ska skriva under rubriken "mindre bra". Sedan har Christina hittat studien som visar när i livet vi är som mest deppiga ...Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

43mins

27 Jan 2020

Rank #17

Podcast cover

124. Som en tjuv om natten

Christina har hittat en lista över alla fobier som finns namngivna och samtalet hamnar i våra egna eventuella fobier och det vi egentligen inte alls hade tänkt att prata om blev precis det vi pratade om och Christina hamnar flera år tillbaka i tiden och minns skräcken i en källare i en kyrka för länge sedan.Lyssna gärna på bonusavsnittet till detta avsnitt där vi tar upp en lyssnarfråga som kommit in via Självklarts Facebook-sida.Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

41mins

10 Feb 2020

Rank #18

Podcast cover

18. Hur nöjd?

Vi pratar om livets viktigaste beslut! Någonting rätt enkelt men ändå lite svårt och framförallt livsviktigt, enligt en studie vi hämtar direkt från USA. Vänner, relationer, vad vi smittas av och vilka vi vill ha omkring oss och är det inte helt okej att faktiskt bara få vara NÖJD med livet. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

42mins

5 Nov 2017

Rank #19

Podcast cover

111. Skitsnack på jobbet?

Vi har inte ofta pratat om relationer på jobbet, om hur man kommer överens med kollegor och får ett givande samarbete ... men nu är det dags. Inte minst för att vi har fått ett par mail med frågor om just det här!Av och med: Mia Törnblom & Christina StielliProducent: Benjamin Andrée, Prodcaster AB See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

37mins

3 Nov 2019

Rank #20