OwlTail

Cover image of Ingefær podcast

Ingefær podcast

Ingefær var en av Norges første podcaster, startet så tidlig som i 2015. Etter 167 episoder + 51 shots, med over 100 norske, skandinaviske og internasjonale gjester, er nå Ingefær historie. På høyden hadde Ingefær ca 140 000 lytt i måneden, og programleder Sara Lossius ble nominert som Årets programleder i Prix Radio i 2017. Hun har også vært seminfinalist tre ganger i Vixen Awards i kategorien trening og helseIngefær har tatt opp temaer som mental trening, graviditet og abort, trening og hormoner, vaner, isbading, følelser, søvn – for å nevne et lite utvalg. Sakprosaboken Litt Lykkeligere ble skrevet på bakgrunn av kunnskapen fra Ingefær og nådde raskt bestselgerlisten. Målet med Ingefær har vært å gjøre lytteren litt klokere på en god og tilgjengelig måte.Sara finner du på saralossius.no og på instagram.com/saralossius. Hun er forfatter, mentaltrener, kettlebellentusiast, badefantast, foredragsholder og kommunikasjonsrågiver. Og viktigst av alt: mamma til tre jenter. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Sommer-IngefæRE #5 - Bergljot Rosvoll om din adferd rundt helse

I sommerens femte av totalt åtte repriseepisoder er det på tide å snakke om adferden vår rundt helse. Bergljot Rosvoll har master i adferdspsykologi og jobber som coach, og i denne episoden snakker vi rett og slett om hvordan vi kan tilrettelegge for at vi selv har bedre vaner og handlinger rundt bevegelse, søvn, trening og kosthold.Denne episoden var mitt tredje Ingefærintervju. På den tiden intervjuet jeg via skype i stuen med et program hvor jeg hørte meg selv i ekko. For meg var det viktigere å få laget enn podcast enn å ha godt utstyr eller studio fra dag en. Lyden og samtalen bærer muligens preg av det, men pytt.Bergljot driver litt med tough love. Hun pynter ikke på budskapet sitt, noe jeg har sansen for. Du kan ikke vente på å bli motivert for en livsstilsforandring, sier hun. Du må starte med adferden din og deretter kommer motivasjonen. Ikke vent med å endre det du vil, start i dag, og start smått. Det er nemlig dumt å la det perfekte stå i veien for godt. Jeg har hørt gjennom intervjuet med Bergljot flere ganger og lærer noe nytt hver gang. Jeg digger at Bergljot tenker: klarer jeg ikke gå opp denne trappen klarer jeg i hvert fall ikke gå opp Galdhøpiggen. Samfunnet vi lever i er tilrettelagt for latskap, så vi må selv benytte muligheter for bevegelse, samt at vi selv har ansvar for å legge tilrette for god helseadferd i hjemmet. For min del betyr det for eksempel straks en cagetrainer i hagen, kettlebells og lite sjokolade i hverdagen – siden jeg som regel klarer å dytte i meg all sjokolade jeg har tilgjengelig (dog, i ferien gjelder andre rutiner merker jeg, rundt sjokolade ...)Du finner garantert noen læringspunkter fra intervjuet som du kan ta med deg inn i sommeren og etter hvert høsten. Husk at det er lurt å tilrettelegge for suksess, og når du feiler – for det gjør vi alle – kom deg opp på hesten igjen så fort som mulig i stedet for å banke deg selv opp og starte igjen neste uke. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

30 Jul 2017

Rank #1

Podcast cover

Episode 81 - Best of Ingefær 2017 del 1

To år med Ingefær og 40-ish episoder i 2017 fortjener et par best of-episoder!Episode 81 er den første av to best of-episoder fra Ingefær podcast 2017.I år har jeg laget ca førti episoder Ingefær, jeg har siden i høst hatt sponsorer på hver eneste episode (noe som gjør at jeg har mulighet til å lage Ingefær) og jeg har hatt temaer som spenner svært bredt med både kjente og ukjente mennesker. Jeg er stolt over å ha skapt min egen arbeidsplass, jeg er ydmyk over å få så mange fine tilbakemeldinger fra dere lyttere, og jeg elsker at jeg hver eneste uke lærer noe nytt som jeg kan formidle videre. Rett og slett en drømmejobb!I denne episoden får du høre utdrag fra fire Ingefærepisoder fra 2017, som viser bredden i Ingefær. Ingefær er en podcast om helse og sånn, men for meg er helse så mye mer enn bare mat og trening. Helse er livet, og det er så mye som påvirker helsen vår, både fysisk og psykisk. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr

4 Dec 2017

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Episode 85 - januarspesial nr 3: Gode vaner i 2018

Har du vaner du ønsker å etablere eller forbedre? Da er Ingefærs januarspesial nr. 3 noe for deg. I episoden får vi tre konkrete tips til hvordan få gode vaner.I de to foregående januarspesial har vi snakket om egenkjærlighet og adferd rundt helse. Ukens gjest er Ole A Haslestad, som har gjestet Ingefær før og snakket om vaner. Han har også gitt ut en bok om temaet, med tittelen 21 dager.Vi har kommet til uke tre av Ingefærs januarspesial. I de to foregående har vi snakket om egenkjærlighet og adferd rundt helse, i dag skal vi snakke om vaner.Selv liker jeg tanken om at vaner – og uvaner – er summen av enkeltstående valg. Du er med andre ord bare en handling unna en bedre vane, og gjør du feil, må du prøve igjen.I denne episoden gir Ole deg tre trinn til gode vaner før vi til slutt gir deg en oppgave å jobbe med denne uken. Gjør du denne oppgaven, og de to foregående, er jeg sikker på at du er rustet til å få et best mulig 2018. Men husk – å evaluere jevnlig øker sjansen for god måloppnåelse. Del gjerne oppgaven på instagram med hashtaggen ingefærjanuar2018. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

19mins

22 Jan 2018

Rank #3

Podcast cover

Episode 71 - Om selvfølelse og selvtillit

Selvfølelse og selvtillit står sentralt i å ha det godt, ha et godt liv og ta gode valg. Gjester er to av de dyktigste damene jeg vet om: Verdiskaper og forfatter Siri F. Abrahamsen og mental trener og forfatter Cecilie Ystenes. Denne episoden må du høre!Episode 71 av Ingefær podcast er tatt opp på Vestlia Resort på Geilo, i forbindelse med Jenteweekend som fitcamp og Cecilie Ystenes og hennes team fra RAW Trening arrangerte. 100 spreke damer var med på både fysisk og mental trening gjennom hele helgen og jeg hadde gleden av å være en slags konferansier samt å lage denne episoden av Ingefær.Denne episoden er spekket av nyttig informasjon på hvordan vi kan få bedre selvfølelse og selvtillit. Cecilie og Siri øser av sin kunnskap, rett og slett. Vi snakker om frykt for å bli avvist, hvordan vi kan stå opp for oss selv, hvordan trene på å gå utenfor komfortsonen, om kjærlighet, om barndom og foreldreskap, om robusthet, om likes på sosiale medier, om at vi ikke kan være gode i alt på en gang ... kort fortalt en ekstremt innholdsrik episode som jeg er stolt av å dele med dere! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

57mins

24 Sep 2017

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Ingefær Sommer #2 - Treningsprofilen Pia Seeberg

Trenger du et dytt bak til å trene i sommer? Episode 2 av Ingefær Sommer gir deg nettopp det. Pia Seeberg er gjest og gir oss tips til økter vi kan gjøre hvorsomhelst - og gjerne om morgenen.På Ingefær sommer får jeg kjente og kloke mennesker innen helse og sunn livsstil til å brette ut sjelen sin for oss. De svarer på spørsmål som hva er den viktigste hendelsen i livet ditt, og hva gjør du for å ta vare på din fysiske og psykiske helse i sommer. Jeg mener nemlig at sommeren er ypperlig ikke bare for å ta livet med ro, men for å tenke litt over året som har godt og finne ut av hva du vil fylle resten av året med.Pia er ikke bare personlig trener, hun er som meg også mental trener fra Raw trening. Det kan du merke i intervjuet, for Pia snakker vel så mye om det mentale med trening som det fysiske. Pia røper når hun er privatepia og snakker om nedsiden med sosiale medier i ferier. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

29mins

9 Jul 2018

Rank #5

Podcast cover

Episode 112 - Alt om hormoner og litt til

Kvinner og hormoner engasjerer! Dere lyttere lagde ny rekord i å sende inn spørsmål da jeg ba om input til denne episoden. Og gynekolog Nina Willumsen gir svar på nesten alt!Nina Willumsen er gynekolog med doktorgrad, er utdannet innen funksjonell medisin fra USA i tillegg og driver en kvinneklinikk i Drammen. Nina svarer på alt fra hva et hormon er, om kvinners syklus og hvordan syklusen forandrer seg etter hvert som vi blir eldre. Vi snakker om prevensjon, om livsstil, om hormoner i ubalanse og fertilitet. For å nevne noe!En ting er sikkert: Kvinner og hormoner engasjerer!Og du: på torsdag kommer Ingefær Shot ut! Ingefær Shot er Ingefærs høvelig faste spalter. Før kom disse uregelmessig i selve Ingefær, men nå flytter jeg faste spalter ut til en egen episode. Selv digger jeg faste spalter og håpet er at Ingefær Shot skal gi en enstra boost til uken din! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

57mins

1 Oct 2018

Rank #6

Podcast cover

Episode 32 - Fitfocuse-Desiree om kalorier, helse og om å være et forbilde

Med om lag 40 000 besøkende i uken, 61 000 følgere på Facebookpagen og nesten 18 000 følgere på Instagram er det klart at Desiree har påvirkningskraft. Hun legger ut to innlegg daglig på bloggen, har ulike vektnedgangskurs på nett og jobber litt som treningsinstruktør på si. Det er flere lyttere som har ønsket Desiree som gjest på Ingefær. Selv hadde jeg lyst til å snakke med henne siden hun har et litt annet syn på helse enn meg - med mer fokus på kalorier og vektreduksjon enn meg. Eller har hun det, egentlig? Lytt og gjør opp din mening selv! Vi snakker blant annet om Hvordan Desiree ble glad i å lage mat Hvorfor hennes tur innom spiseproblemer i tenårene har gjort henne til en bedre helsecoach Hvorfor og hvordan hun fokuserer på å nå folk flest At hun ønsker å få frem at helse ikke er vanskelig Hennes tanker om å være et forbilde Realistiske livstilsendringer At små endringer kan være nøkkelen til endring... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 2mins

4 Sep 2016

Rank #7

Podcast cover

Episode 88 - Alt om irritabel tarm og FODMAPs

Så mange som 1 million nordmenn sliter med irritabel tarm. For 7 av 10 hjelper FODMAP-dietten, og i denne episoden av Ingefær lærer du (nesten) alt om irritabel tarm, FODMAP og hvordan livsstil også påvirker fordøyelsen din.Om du ikke selv sliter med irritabel tarm, kjenner du garantert en. Men kanskje vet du ikke, for selv om mange har en kranglete fordøyelse er det ikke så mange man deler forstoppelse, promp, diare og magevondt med. Gjest Julianne Lyngstad slet selv med irritabel tarm og har helet seg selv med FODMAP-diett. Hun har master i ernæring og har gitt ut tre bestselgende bøker om FODMAP og irritabel tarm og har dermed også hjulpet tusenvis av nordmenn til en litt bedre mage og litt lettere hverdag. Den nyeste boken hennes heter Tarmstyrkende lavfodmap-mat. Anbefaler banangranolaen fra boken!Mange som sliter med irritabel tarm må for eksempel alltid vite hvor nærmeste toalett er. Noen må være hjemme fra jobb de dagene de får til å gå på do, for da kommer det 4 dager med mat ut på en dag. Mange har så vondt i magen på ettermiddag og kveld at det går utover det sosiale livet. Med andre ord: et folkehelseproblem.I denne episoden får du vite kjennetegn på irritabel tarm, hva FODMAP står for, hvordan man kan legge om kostholdet, hvilke matvarer som er FODMAP-vennlige men som også styrker tarmfloraen og også hvordan og hvorfor livsstilen påvirker magen.For er du som meg, påvirker livet magen. Foran foredrag eller viktige hendelser løper jeg alltid på do. Og i perioder jeg er trist til sinns, har magen en tendens til å være tregere. Bevegelse i hverdagen er viktig for fordøyelsen, det samme er søvn. Jeg har ikke IBS, men har likevel plukket opp kunnskap om egen fordøyelse i bøkene til Julianne og i dette intervjuet! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

57mins

12 Mar 2018

Rank #8

Podcast cover

Episode 69: Om Tinderdating, ensomhet og d**kpicks med Snakkes til uka-forfatter Ellen Sofie Lauritzen

Apper som Tinder skal hjelpe oss å finne kjærligheten (eller et ligg). Men hva har bilder av kjønnsorganer, ghosting, dopamin, selvrespekt og havregrøt å gjøre med Tinder? Lytt, og du vil lære!Gjest i episode 69 av Ingefær podcast, Ellen Sofie Lauritsen, har skrevet boken Snakkes til uka om Tinderdating. Selv har jeg ingen anelse om hvordan Tinder ser ut, men jeg er sikker på at jeg hadde brukt appen den gang jeg var singel i London. Jeg tror faktisk jeg hadde brukt mer tid på Tinder enn på tung teori. Alle vil vi ha noen å dele livet med, henge med eller ligge med. Alle søker vi bekreftelse.En dag i NewYork i 2014 bestemte da single Ellen Sofie seg for å teste Tinder. Tross alt var byen full av kjekke hipstere med pent skjegg og fine briller, Tinder måtte være en god måte å få møtt noen av disse. Den første Tinderdaten gikk vel ikke akkurat særlig bra (men kunne endt så mye verre), og etter å ha slettet Tinder et par år senere ble hennes Tindertid til bok. Underveis har Ellen Sofie blitt kalt både det ene og andre av avviste menn, hun har ghostet og blitt ghostet, hun har vært spent på date og etter hvert brukt Tinder som tidsfordriv mens hun lå hjemme på sofaen i joggisen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

10 Sep 2017

Rank #9

Podcast cover

Episode 63 - Om mensen, syklus og sex

... Og hvordan syklusen vår påvirker trening, humør, sexlyst, insulinfølsomhet og søvn, for å nevne noe. Gjest er Silje Mariela, som brenner for at kvinner skal bli bedre kjent med sin egen kropp for å kunne jobbe på lag med den.Syklusen vår kan deles i to: follikelfasen og lutealfasen. Follikelfasen er fra mensen til eggløsning, og i denne perioden opplever mange mye energi, kan trene hardt og er utadvendte. Lutealfasen er fra eggløsning til mensen, hvor mange er litt mer innadvendte, kan trene mer kondis enn styrke og blir grå til sinns før mensen.Silje Mariela og jeg snakker om mensen, om sexlyst, om orgasme, om pms, styrketrening, karbohydrater, stress, søvn, periodisk faste og hvordan vi kan bruke syklusen vår til fordel for oss selv.Jeg forteller at jeg har en tendens til å bli mørk til sinns de siste dagene før mensen, men etter at jeg begynte med logging av mensen blir jeg ikke lenger redd for tungsinnet - det er liksom ikke jeg som er deppa men hormonene mine som... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

21 May 2017

Rank #10

Podcast cover

Episode 150 - Bokbad av Litt Lykkeligere

Egentlig skulle det vært bokbad med klemming og god stemning på CappelenDamm den siste dagen i mars, men siden vi nå står sammen langt fra hverandre, ble det til et virtuelt bokbad. Bokbader er journalist i KK og generelt en skikkelig bra dame, Benedicte Wessel-Holst. Denne episoden blir en derfor egenreklame for min nyeste bok, Litt Lykkeligere.Vi snakker om vaner, om sex, mobilbruk, å lage mat fra bunn, hva jeg ikke er så god på og hva jeg er god på. Som jeg sier i episoden: Litt Lykkeligere er ikke en selvhjelpsbok som lover deg evig lykke, men den gir gode verktøy til å stå støtt både i motvind og medvind.Takk, Benedicte, for spennende lesing av boken og godt bokbad! Boken kjøper du her! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 13mins

6 Apr 2020

Rank #11

Podcast cover

Ingefær Shot 37 - Om søvn, faste og tre andre helsepilarer

Denne shotten er et «must» å lytte til!Lege Stig Bruset snakker om:– Faste og autoimmune sykdommer– Helsens fem grunnpilarer– Faste og IBS– Hvordan bryte fastenHan deler også hva som er suksess for ham, og hvordan han har kommet i god form med bare ti minutters trening hver dag. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

12mins

16 Apr 2020

Rank #12

Podcast cover

Ingefær Sommer #6 - Yogadronningen Vibeke Klemetsen

Yogaprofil, klesgründer og trebarnsmamma Vibeke Klemetsen er gjest i episode seks av Ingefær Sommer. Vi snakker om å skille seg, om smerte som blir en del av hverdagen og balanse.På Ingefær Sommer får jeg kjente og kloke kvinner innen helse og sunn livsstil til å brette ut sjelen for oss. De svarer på spørsmål som hva er den viktigste hendelsen i livet og hvorfor. Kanskje har du også tenkt på det spørsmålet disse ukene?I denne episoden snakker Vibeke om vanskelige valg som skilsmisse og om året med en smertefull prolaps hvor yoga var det som holdt motet oppe. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

36mins

6 Aug 2018

Rank #13

Podcast cover

Episode 64 - Graviditet, fødsel og mammakroppen

Mona Valstad Elsness er osteopat, fysioterapaut og fagansvarlig for Kvinnehelsesenteret på Majorstua i Oslo. Ukens tema på Ingefær er graviditet og barseltid!Jeg er på mitt sterkeste som gravid og i barseltiden. Men jeg er også på mitt mest sårbare. Det tror jeg mange kjenner seg igjen i.I forkant av intervjuet fikk jeg inn mange spørsmål til Mona. Jeg har så godt jeg kan flettet disse inn i mine egne spørsmål. Spørsmål om depresjon og kosthold sparer jeg til en senere episode.Jeg har fulgt Mona lenge, via hennes Instagram-konto Femalewellness. Hun har også nettside med samme navn. Jeg synes hun formidler kvinnehelse på en engasjerende, kunnskapsrik og klok måte.I denne episoden får du høre mer om bekkenbunnen, om å tisse på seg når man hoster eller hopper på trampolinen, hvordan forberede seg på fødsel, hvorfor det er... See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

28 May 2017

Rank #14

Podcast cover

Ingefær shot #31 - Om lading og suksess

Ingefær Shot skal gi en ekstra helseboost til uken din, og i ukens korte shot får du serietips, vanlige vaner og nok et fint svar på hva suksess er. Gjest er gynekolog, fødselslege og overlege ved Kvinneklinikken på Stavanger Universitetssykehus, Tilde Broch Østborg. Takk til podmaster for hjelp med lyd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

5mins

26 Sep 2019

Rank #15

Podcast cover

Episode 140 - Å hvile er en superkraft

Å hvile har kanskje ikke så høy status i dagens samfunn. Men visste du at å hvile kan gjøre deg mer kreativ, intelligent og gladere? Heldigvis er hvile gratis, og det finnes mange ulike måter å hvile på. I denne episoden deler Siw Audvill sin kunnskap om alt vi vinner på å la være.Takk til podmaster for hjelp med lyd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

55mins

9 Sep 2019

Rank #16

Podcast cover

Episode 75 - Når ønskebarnet ikke kommer

Veldig mange opplever å ha problemer med å bli gravide. Kanskje flere enn vi tror, siden det kanskje ikke er så vanlig å snakke om. Ukes gjest, Mina Ghabel Lunde, har foreløpig gått gjennom ni forsøk - uten hell.Hvordan er det å ønske seg barn, men ikke få til, hverken naturlig og med hjelp? Mina Ghabel Lunde skriver om prosessen til henne og ektemannen Jonas på bloggen hennes. De har gått igjennom ni forsøk uten hell, men gir ikke opp. Savnet etter eget barn er stort og jeg tror ikke at jeg, som ikke har opplevd å være ufrivillig barnløs, ikke forstår hvor vondt det er å ville men ikke få til.Jeg har hørt om forhold som går til grunne. Du blir fullstendig ødelagt av disse hormonene.Mina startet å skrive om å ikke få barn da hun innså at å være ufrivillig barnløs var svært vanlig - men at få snakket om det. Det er tabu, sier Mina, og tabu gjør at dette helseproblemet ikke blir anerkjent på jobb, i det offentlige, blant venner.Mina gir oss innblikk i hvordan prosessen er fra undersøkelse på sykehus, til hormoner og sprøytestikking, eggutak, venting, innsetting og mensen.Døgnet etter eggutak er et fryktelig døgn. Man er gjennomhullet på utsiden etter 12 dager med sprøyter i magen og gjennomhullet på innsiden av skjeden etter stikkingen for å få ut egg.Vi snakker også om bitterheten og misunnelsen som Mina har åpnet opp om at hun tidvis føler. Det er noe vi alle kjenner oss igjen i, det er jeg sikker på. Vi har alle noe vi ønsker, som andre har.Mina har kraftig endometriose. Da vi møttes ventet hun mensen. Hun klarte ikke sitte stille på stolen grunnet smerter, selv om hun hadde tatt svært sterke smertedempende piller. Det var såvidt hun klarte å komme til studioet. Jeg hadde fått mensen samme dag og kjente ingenting.Jeg føler jeg setter livet på vent, og jeg blir jo ikke yngre. Jeg blir kjempestressa. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 3mins

23 Oct 2017

Rank #17

Podcast cover

Episode 145 - Helserevolusjonen

Hva er inflammasjon? Hva kan det føre til, og hva kan trigge det? Og hvordan leve anti-inflammatorisk? Episode 145 av Ingefær gir deg svar på dette. Gjest er vitenskapsjournalist og forfatter av den bestselgende boken Helserevolusjonen, Maria Borelius.Denne episoden samler på et vis opp mye av kunnskapen vi har fått i løpet av dette året på Ingefær. I episoden snakker Maria Borelius om hva innflammasjon er, hvordan det oppstår og hva det kan føre til. Hun deler også litt av sin kunnskap om hvordan vi kan leve anti-innflammatorisk. Og det er nettopp temaer Ingefær har tatt opp: spise ubehandlet mat, være i naturen, trene og bevege seg, være sammen med folk du er glade i, være i stillhet og å meditere, for å nevne noe. Mye av dette snakker vi om i denne episoden.Mot slutten av episoden gir Maria oss tre konkrete tips til å leve litt mer anti-innflammatorisk, som heldigvis er enkle greier og ikke noe hippie-hokus-pokus.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

53mins

14 Oct 2019

Rank #18

Podcast cover

Ingefær Shot#32 - Verdien av venner og familie

ukens Shot gir Monica Lund Osther, som lever med kreft med spredning, fine og nære svar på hva suksess er og hvor viktig venner og familie er for syke og pårørende.Takk til podmaster for hjelp med lyd. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

8mins

3 Oct 2019

Rank #19

Podcast cover

Episode 146 - Sunn munn, god helse (annonsesamarbeid med Zendium)

//Hele episoden er #annonse for Zendium//Visste du at munnhelsen er viktig for den generelle helsen? At sykdommer og medisiner påvirker munnhelse, og at visse typer sykdommer kan oppdages aller først i munnen? Munnhelse er så mye mer enn tenner, det er også bakterier, enzymer, spytt og hele fordøyelsessystemet. Med andre ord er munnhelse superviktig! Mot slutten av episoden får vi praktiske tips og triks, både når det gjelder mat, drikke, tobakk og tannpleie-produkter, for å få en sunnest mulig munn. Jeg er sikker på at du også blir opptatt av sunn munn for god helse etter å ha hørt episoden!I fire år har jeg laget Ingefær podcast om helse og sunn livsstil – og ikke en eneste gang har tanken streifet meg at tannhelse og munnhelse er en del av den generelle helsen. Men det er den altså: både for helse, livskvalitet og selvtillit.Gjest er professor Bente Brokstad Herlofson, som jeg vil påpeke er uavhengig kilde i intervjuet. Hun er spesialist i oralkirurgi og oralmedisin, ved Det odontologiske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun er også Overtannlege ved Tann- og kjeve-enheten, Øre-, Nese-, Halsavdelingen på Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus. I mange år har hun behandlet og forsket på orale bivirkninger ved kreft og kreftbehandling. Hun er spesielt interessert i sammenhengen mellom oral helse (tann- og munnhelse) og generell helse.Som jeg selv nevner i intervjuet er jeg blitt bedre til å bruke både tanntråd og munnskyllevann etter å ha gjort research til samtalen. Så takk til Zendium, ikke bare for å lage tannkremer som ikke inneholder SLS og tar vare på de gode bakteriene i munnhulen, men også for å sette meg på sporet av hvor viktig munnhelsen vår faktisk er og kunne dele med dere! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

21 Oct 2019

Rank #20