OwlTail

Cover image of Orientering
(16)
News

Orientering

Updated 4 days ago

News
Read more

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

Read more

Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen.Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad.

iTunes Ratings

16 Ratings
Average Ratings
14
0
2
0
0

Best in the world!

By Griffen40 - Nov 02 2017
Read more
Super godt program: professionelt, seriøst, grundigt, alsidigt.

Flagskib

By noah-ts - Nov 08 2011
Read more
Det er det bedste program i den danske radioflade.

iTunes Ratings

16 Ratings
Average Ratings
14
0
2
0
0

Best in the world!

By Griffen40 - Nov 02 2017
Read more
Super godt program: professionelt, seriøst, grundigt, alsidigt.

Flagskib

By noah-ts - Nov 08 2011
Read more
Det er det bedste program i den danske radioflade.

Best weekly hand curated episodes for learning

Cover image of Orientering

Orientering

Latest release on Jan 20, 2021

Best weekly hand curated episodes for learning

The Best Episodes Ranked Using User Listens

Updated by OwlTail 4 days ago

Warning: This podcast data isn't working.

This means that the episode rankings aren't working properly. Please revisit us at a later time to get the best episodes of this podcast!

Rank #1: Orientering - 20. jan 2021

Podcast cover
Read more
Det er i dag store skiftedag i Washington, hvor Joe Biden overtager pladsen som USA's præsident. Orientering sender derfor live fra indsættelsen ved Det Hvide Hus, med friske analyser og reaktioner.
Men inden da når vi også forbi et par andre ting, for både EU og FN melder sig nu på banen i et forsøg på at bremse den voksende humanitære krise, der har sendt over en halv million mennesker på flugt i den nordlige del af Mozambique, hvor hæren forsøger at nedkæmpe militante islamister. Vi får en vurdering af, hvad omverdenen egentlig kan stille op.
Vi ser også på nyheden om et israelsk-kinesisk batterisamarbejde, der tilsyneladende betyder, at elbiler kan lyn-oplades på fem minutter. Det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også , siger dansk forsker. Til gengæld er der endnu bedre nyheder for elbilerne på vej.
Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Jan 20 2021

2hr 50mins

Play

Rank #2: Orientering - 19. jan 2021

Podcast cover
Read more
Ifølge Joe Bidens nærmeste rådgivere har den kommende præsident arbejdet på sin tiltrædelsestale lige siden den 7. november, hvor han endelig kunne holde sin sejrstale.
Men det er nok også den vigtigste i hans liv, dén tale han skal holde i morgen, umiddelbart efter at være blevet taget i ed som USAs 46. præsident. Trods sin udfordring - han stammede som barn - har han holdt masser af taler, både i senatet og som vicepræsident for Obama.
Men ingen så vigtig som den i morgen.
Sidste del af arbejdet med at lægge gasrørledningen Nord Stream 2 på bunden af Østersøen er genoptaget. I den skal flyde russisk gas til især Tyskland. Projektet er en politisk varm kartoffel. USA mener, at rørledningen vil gøre EU mere afhængig af Rusland, samtidigt med, at de selv ønsker at sælge mere flydende gas til Europa. USAs kommende præsident Joe Biden er også modstander af Nord Stream 2.
Det er ikke godt nok, at seksualundervisningen hverken er fast del af skemaet, eller at lærerne ikke føler sig klædt nok på til opgaven, i en tid, hvor blandt andet sexismedebatten vælter derudad, og Danmark får samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Vi tager debatten.
Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Jan 19 2021

1hr 50mins

Play

Similar Podcasts

Verden ifølge Gram

P1 Debat

Bagklog på P1

Slotsholmen

Radio Information

24 Spørgsmål til professoren

Mennesker og medier

Borgen unplugged

P1 Dokumentar

Supertanker

Huxi og det gode gamle folketing (info)

Du lytter til Politiken

Cordua & Steno (info)

Hjernekassen på P1

RÆSON - dansk og international politik

Rank #3: Orientering - 18. jan 2021

Podcast cover
Read more
Det vakte et forventeligt drama, da den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyj i går igen satte fødder på russisk jord, efter et halvt års ufrivilligt ophold i Tyskland, efter at han blev forgiftet tilbage i august sidste år. Vi spørger, hvad den russiske regering vil stille op med manden, hvis navn de ikke engang vil tage i deres mund, og hvorfor han overhovedet er vendt hjem, når han vidste, at myndighederne ville stå klar med håndjernene.
Kina har som den eneste af verdens store økonomier formået at vækste i 2020 med 2,3%, hvordan har de båret sig ad med det i disse coronatider? Vi analyserer den kinesiske økonomi.
Hvordan har Trumps præsidentperiode egentlig set ud, når man ser bort fra de sidste meget turbulente 3 uger. Hvad er lykkedes? Skaffede han jobs til amerikanerne? Hvordan klarede han økonomien og hvad vil han blive husket for, når boet efter Trump gøres op? Vi har spurgt tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard fra de radikale og Mads Fuglede fra Venstre.
Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter - Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/orientering

Jan 18 2021

1hr 50mins

Play

Rank #4: Orientering Europa - 17. jan 2021

Podcast cover
Read more
Putin-kritikker Aleksej Navalnij rejser i dag hjem til Moskva. Fem måneder efter at ansatte i den russiske efterretningstjeneste forsøgte at forgive ham. Mange havde håbet han ville blive i Tyskland og kæmpe videre derfra. Inklusiv Putin. Men Navalnij vil hjem til Rusland, hvor der snart er valg til Dumaen. I Tyskland vælger CDU ny formand lørdag. Hvem blev det og hvad vil den nye Merkel? Også med Europa. Vi taler Brexit-aftale. For det bliver mere tungere og mere besværligt for Danmark at få fx udleveret kriminelle fra Storbritannien efter UK har forladt EU. Vores retsforbehold betyder at vi ikke er omfattet af det retspolitiske område i den nye aftale og må klare sagerne på "gammeldags" mere politisk maner, forklarer lektor i international ret. Efter nedlukningen af Trump på Twitter og Facebook vil Polen gøre det markant sværere for sociale medier at udelukke profiler eller slette indhold. Men hvorfor nu det? Og hvad er det med den estiske premierminister Jüri Ratas? Hvorfor er han gået af? For det var egentlig ikke nødvendigt.
Vært: Marianne Skovlund.
www.dr.dk/orientering/orientering-europa

Jan 17 2021

55mins

Play

Most Popular Podcasts

The Joe Rogan Experience

TED Talks Daily

The Tim Ferriss Show

The Daily

Stuff You Should Know

Oprah's SuperSoul Conversations

Armchair Expert with Dax Shepard

Rank #5: Orientering Weekend - 16. jan 2021

Podcast cover
Read more
En blød og lidt grøn, en erfaren men lidt slidt, eller den velhavende forretningsmand med det store ego? Det er lidt skarpt trukket op det valg, de tyske konservative afgør lørdag, hvor Angela Merkels afløser skal findes.
Det gælder CDUs fremtidige politiske linje og dermed også Tysklands fremtid.
Orientering Weekend vil også komme forbi både den danske og den amerikanske rigsretssag. Den danske bliver en historisk afprøvning af jura over for moralske værdier. I USA vil rigsretssagen presse det republikanske parti til at lede efter sin sjæl.
Desuden ser vi på, hvordan corona-nedlukningen stiller de små børn. Vil hjemmeundervisningen overhovedet lære dem at gå i skole?
Og der bliver serveret kødfrit uden at fortælle det. Ifølge de nye klimvenlige kostråd skal vi nemlig højst spise 50 gram kød om dagen eller 350 gram om ugen.
Vært: Karen Hjulmand.

Jan 16 2021

55mins

Play

Rank #6: Orientering - 15. jan 2021

Podcast cover
Read more
De seneste årtier har Kammeradvokaten, et privat advokatfirma, modtaget milliarder af kroner fra statskassen for at levere advokatydelser til staten.
Der er tale om Advokatfirmaet Poul Smith, der har haft adgang til en lang række omfangsrige kontrakter med staten inden for rådgivning og retssager. Men nu anbefaler Konkurrencerådet, at staten lader andre advokathuse byde på flere af de aftaler, som Kammeradvokaten har med staten.
40 retsløse fanger sidder stadig i det berygtede amerikanske Guantanamo-fængsel på Cuba. Som vicepræsident lovede Joe Biden at lukke det. På onsdag er han USAs præsident - vil han så endelig holde sit løfte?
I Tyskland skal partiet CDU i morgen finde kansler Merkels afløser. Tre mænd er i spil, men det er ikke let.
Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/orientering

Jan 15 2021

1hr 49mins

Play

Rank #7: Orientering - 14. jan 2021

Podcast cover
Read more
Der er et flertal for at stille tidligere integrationsminister for Venstre, Inger Støjberg, for en rigsret, efter de konservative, socialdemokrater og dele af Venstre i dag også har tilsluttet sig. Den kommende Rigsretssag kommer til at fylde en del i dagens P1 Orientering.
Luftfartsselskabet Norwegian har været en succeshistorie. Selskabet er vokset år efter år med millioner af nye passagerer, nye flyruter til eksotiske destinationer og ambitioner om at blive endnu større. Men bag facaden har Norwegian været dybt forgældet. Og coronakrisen har forvandlet situationen fra kritisk til kaotisk. I dag kom endnu et alvorligt kapitel i selskabets forfaldshistorie, som betyder farvel til 2000 medarbejdere og konkurs i flere Norwegian-selskaber. Vi taler med Norwegians formand Niels Smedegaard.
Vi skal også til valg i Uganda, hvor landets præsident igennem 35 år, Yoweri Museveni står til endnu en sejr, der betyder, at han vil sidde i yderligere fem år. Hans vigtigste udfordrer er en popstjerne, den 38-årige Bobi Wine, der er populær blandt de unge.
Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/orientering

Jan 14 2021

1hr 50mins

Play

Rank #8: Orientering - 13. jan 2021

Podcast cover
Read more
Sagen om kønsdiskriminerende forsikringer vokser. Tidligere har vi her i P1 Orientering afdækket, hvordan tusindvis af gravide med smerter og skader har fået ulovlige og kønsdiskriminerende afslag på forsikringsdækning. Forsikrings- og pensionsgiganter som Danica, PFA, Codan, Tryg og Topdanmark har erkendt de systematiske og ulovlige afvisninger af gravide, som i visse tilfælde har stået på i over 20 år. I dag kan vi så dokumentere, at endnu flere forsikringsselskaber har problemer på det her område. Det gælder blandt andet to af Danmarks største rejseforsikringsselskaber, der også har udelukket gravide fra dækning. Det fortryder selskaberne nu.
En gruppe af Dansk Folkepartis byrådsmedlemmer på Fyn er gået sammen og har dannet et nyt parti. De mener, at topstyringen fra Folketinget umuliggør det lokale arbejde og vil have den lokale selvbestemmelse tilbage. Vi taler med formanden for partiet De Lokalnationale.
Rester fra populære svampegifte, der bruges til korn og raps, siver i høje koncentrationer ned til grundvandet og drikkevandet. Det viser den årlige overvågningsrapport af grundvandet fra forskningsinstitutionen GEUS. Sidste år slog forskerne for første gang fast, at rester af de populære svampemidler fandt vej gennem jordlagene ned til grundvandet . Nu er de målt igen, og Danmarks Naturfredningsforening kræver svampegiftene forbudt.
Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
www.dr.dk/Orientering

Jan 13 2021

1hr 49mins

Play

Rank #9: Orientering - 12. jan 2021

Podcast cover
Read more
Efter optøjerne i USA besluttede Twitter at lukke den amerikanske præsident Trumps adgang til mediet. Det gjorde Facebook og Instagram også. Men måske kan det skabe yderligere polarisering. Samtidig har borgmesteren i Washington advaret mod en gentagelse af sidste uges voldelige optøjer i forbindelse med indsættelsen af den kommende præsident, Joe Biden, d. 20. januar.
Bjarke og hans familie har planlagt hjemrejse til Danmark i flere måneder. Men de nye regler om corona-test før indrejse gør, at de lige nu er strandet i Canada, og udsigten til at komme hjem er ikke til at se.
Tusindvis af danske virksomheder er i knæ efter, at de er blevet ramt af corona-restriktioner og tvangslukninger.
Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget milliarddyre hjælpepakker til virksomhederne. Men flere virksomheder fortæller, at de har måttet vente i månedsvis på at få de penge, de har krav på.
Men NU bliver der sat skub i udbetalingerne. Det bebudede fungerende erhvervsminister Dan Jørgensen i TV Avisen i går og igen på et samråd i dag i Folketingets erhvervsudvalg.
Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Jan 12 2021

1hr 49mins

Play

Rank #10: Orientering - 11. jan 2021

Podcast cover
Read more
Den økonomiske regning for coronakrisen ser ud til at blive mærkbart større end regningen for nullernes finanskrise her i landet. Det siger økonomiprofessor Jesper Rangvid, der har undersøgt begge dele grundigt.
De gamle kostråd blev ikke fulgt. De nye, som for første gang har klimahensyn med, vil heller ikke blive fulgt, med mindre de følges op med f.eks. afgiftslettelser på det sunde. Er politikerne klar til at gøre kød dyrere, mens prisen sænkes på gulerødder, bønner og linser?
Danmark har besluttet at sende penge til Vestbalkan for at afhjælpe den uholdbare migrant-situation i området. Blandt andet har over tusinde migranter i Bosnien hverken læ eller ly, efter at Lipa-lejren brændte ned før jul. De danske bistandsmidler gå til øget grænsekontrol og større fokus på hjemsendelse. Vi spørger, om det er det rette sted at sætte ind.
Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer.
www.dr.dk/orientering

Jan 11 2021

1hr 50mins

Play