OwlTail

Cover image of TV-fabriken

TV-fabriken

Programledaren Fredrik Ralstrand träffar kända och okända som jobbar med tv. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

2. Pekka Heino

I veckans avsnitt avslöjar Pekka Heino sitt nya liv med en oviss framtid. Du får också höra om beefen med Christer Björkman och om varför han fick en burk pepparkakor av SVTs växelpersonal. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

4 Oct 2017

Rank #1

Podcast cover

46. Jacob Hård

Hur ofta blir han idag förknippad med Bo-A-Orm och Lilla Sportspegeln och varför använder han inte sitt adels-efternamn? Hör om vilken sport Jacob borde vara en bra tv-sport. Hur engagerad är han i pengar och rättigheter för sportevenemang och hur känns det när SVT förlorar rättigheter till stora mästerskap? Och är det verkligen väl använda skattepengar att köpa dyra sporträttigheter? Han berättar också öppet om vad som fått honom att vara trogen SVT och tacka nej till värvnings-försök, men hur stora checkar har det viftats med? Och vem är Jacobs favoritkommentator? Vi pratar också om att vara galen i semlor, men hur håller han sig i form trots denna semmel-vurm? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

4 Apr 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

45. Lotta Engberg

Hon är en av våra mest folkkära tv-profiler som mitt i det slitiga dansbands-livet blir erbjuden ett tv-program som många än i dag minns och som blivit en kult-klassiker, hur hamnade hon egentligen på Kär & Galen? Och hör om SVT:s försök att locka över henne från TV4 med ett program som blev en stor succé, även utan Lotta. Och varför minns ingen hennes insats i Kanal 5:s "Pengarna Tillbaka"? Varför gör Carl Bildt henne starstruck? Hon berättar också om suget på att spela in ny musik och hon stänger inga dörrar till framtida Mellomedverkan... Detta avsnitt är en mash-up mellan TV-fabriken och min tvillingpodd Hitfabriken. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

28 Mar 2020

Rank #3

Podcast cover

44. Bianca Ingrosso & Pernilla Wahlgren

Hör hur Arga Snickaren födde idén till Wahlgrens Värld, som från början skulle heta Pernillas Värld. Om att bli skrattad MED och skrattad ÅT. Om Pernilla som turistattraktion - hur är det att bli igenkänd överallt? Hur funkar mor och dotter som kollegor? Hur nöjda mär dom med hur dom framställs i sitt program? Vilka program har dom blivit erbjudna att leda? Och hör om deras önskan att leda Melodifestivalen tillsammans och Biancas talkshowdrömmar. Hur bra har dom på pengar? De omsätter tillsammans 50 miljoner tillsammans, hur förvånade är dom över den ekonomiska succén? Hur skönt är det för Pernilla att inte konka runt på köpcentrum-gig? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

21 Mar 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

43. Christer Björkman

Diktatorn. Generalen. Sveriges mest betydelsefulla tv-producent? Hör om mello-låten som hade kunnat stoppa hela den moderna Melodifestivalens framfart. Hör om hans oro över att programmet inte blir lika bra är han slutar. Hur är Christer på att ta kritik? Christer berättar om tårarna på parkeringen utanför tv-huset. Hur påverkar hans makt i musiksverige hans sociala relationer? Är det bara hans polare som är med i festivalen? Och hur svarar han på kritiken från vissa låtskrivare? Vilka är hans 4 största ögonblick från hans år som producent för Melodifestivalen? Och vad får honom att tro att Eurovision i USA kommer fungera? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 21mins

7 Mar 2020

Rank #5

Podcast cover

41. Elisabet Höglund

Om snuttifieringen i tv som gör att man som reporter inte måste kunna något när man ska berätta det på 2 minuter. Hör också om Elisabets insändare om det undermåliga toalettpappret på SVT som ledde till en stor debatt och anklagelser om illojalitet mot företaget. Vem är Elisabets favoritpolitiker och varför väljer hon att inte rösta alls? Varför gillar hon att jobba när det är farligt och varför gick hon inte på Rapports 50 års-jubileum? Hör om hennes tid på SVT som var fylld av konflikter där hon kände sig mobbad, diskriminerad och motarbetad. Hon avslöjar också ersättningen deltagarna får i "På Spåret" och hör hennes kritik mot Greta Thunbergs föräldrar. Och om tänderna som klassfråga. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 4mins

7 Feb 2020

Rank #6

Podcast cover

38. Fångarna På Fortet - Jonathan Nordin, exekutiv producent

Allt om TV4:s succé Fångarna På Fortet. Jonathan är exekutiv producent på TV4, vi reder till att börja med ut vad hans jobb innebär. Sen blir det nörderi och total fokus på drömfabriken Fort Boyard på den franska atlantkusten där jag gör en tidslinje över fortets historia. Hur väljer man deltagare och celler? Hör om inbjudningar till Zlatan och hovets medlemmar. Hur funkar det med djuren på fortet och varför kan tiger-skötaren Monique lite svenska? De kortväxta nyckelbärarna är megastjärnor i Frankrike, hur visar det sig? Och kan man ta sig till fortet som turist och hur får man med sig programmen hem till Sverige? Exklusivt för TV-fabriken: Jonathan gör ett tillkännagivande om programmets framtid! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

28 Dec 2019

Rank #7

Podcast cover

37. Henric von Zweigbergk, studioman/producent

Studiomännens studioman! Lyssnarnas önskeavsnitt. Många är ni som velat höra mer om denna 2 meter långa kända doldis som gjort sig ett namn som studioman på stora tv-produktioner som Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, MTV-galor, fotbolls-finaler osv. Men han är också tv-producent. I det här avsnittet får du veta allt om hans båda roller. Hör hur han head huntades från dörrvaktsjobbet till tv-världen. Hör om när det ansvarstyngda producentskapet för 2019 blev en kris där han utmålades som mobbare och en anställd lämnade produktionen mitt i. Blev den konflikten anledningen till att han inte fick förnyat förtroende som producent 2020? Och hur känns det att bli uthängd i pressen? Och hur är arbetsmiljön på Melodifestivalen egentligen..? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 5mins

14 Dec 2019

Rank #8

Podcast cover

36. Babben Larsson

Hör om en fantastisk tv-karriär från Släng Dig I Brunnen (som hon själv var med och utvecklade) till Bäst I Test. Babben berättar varför hon blev paranoid av sitt kändisskap. Om att snart kanske falla för åldersstrecket, om att få dåliga recensioner, om att tacka nej till både Melodifestivalen och hedersuppdraget att bli SVT:s julvärd (2 gånger!). Hur är det att bli uppringd av Biggest Loser VIP? Och varför har hon aldrig fått sin egen humorserie? Hör också den otroliga historien om att gå från svält till stormrik. Hon berättar om sitt omvända pensionsproblem med att vara motsatsen till fattigpensionär; fast att hon jobbar för fullt tar Babben ut sin pension eftersom hon investerat så mycket av sin inkomst i den. Men hon har också upplevt svält, att inte ha några pengar överhuvudtaget. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 6mins

30 Nov 2019

Rank #9

Podcast cover

34. Sofia Wistam

Om kärleken till barnprogram och hur hon upptäckte David Hellenius. Om dramatiken i Let´s Dance där hon fördes till sjukhus under sändningen. Och hur mår hon idag egentligen? Hon berättar om utmattningssymptom och stickningarna i fingrarna. Hur stort är suget efter att återigen få leda underhållningsprogram? Och Sofia blir väldigt glad över att få prata om Fame Factory igen. Hör också om Stadskampen och den tunga inspelningen av Kristallen-prisade Sofias Änglar, hur orkar hon och kan hon hålla en professionell distans? Och vad tar hon ut i lön när hennes företag omsätter ca 9 miljoner årligen? Det här är Sofias poddpremiär som gäst i en annan podd än sin egen, skulle hon likt poddkollegan Pernilla Wahlgren ha en egen reality i tv? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 7mins

2 Nov 2019

Rank #10

Podcast cover

33. Rederiet - Bengt "Carl" Bauler, skådespelare/regissör

En timme om Sveriges kultsåpa nummer ett! Bengt Bauler spelade både karaktären Carl Eriksson och regisserade serien. Bengt avslöjar planerna att Freja och Rederiet skulle skrotas och serien skulle övergå att handla om ett hotell. Hur var det att regissera det sista avsnittet och hör hans besvikelsen kring slutet. Hur påverkade Estonia-katastrofen Rederiet-produktionen - hör om krismötet och nedläggningshotet i samband med Östersjötragedin. Det ryktas om nya avsnitt om Rederiet… Skulle han själv vilja vara med igen? Och hur skulle han vilja att Rederiet skulle utvecklas? Vilka har han fortfarande kontakt med från serien? Och vad gör Bengt idag som omsätter 70 miljoner… Och om varför han aldrig åker Finlandsfärja efter att ha slutat med serien. Medverkar gör även Rederiet-experten Daniel Holmén. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

19 Oct 2019

Rank #11

Podcast cover

31. Smink i tv - Anna Kokotos, hår/makeupartist

Oräkneligt många svenska och internationella superstjärnor har blivit tv-sminkade av veckans gäst. Alla utom Leif GW Persson, för han vägrar. I veckans avsnitt pratar vi smink i tv med Anna som har över 20 års erfarenhet av smink och hår. Hur går det till när man jobbar som make up artist för tv? Finns det skillnader i policys och riktlinjer hur man sminkar programledare/gäster på de olika kanalerna? Hur förändrades Annas jobb i och med HD-TV? Hur mycket psykolog är hon och hör henne berätta om den svåra konsten att verka utan att märkas. Och varför klickade hon med Bruno Mars? Och hör när Anna blev totalt star struck. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

47mins

21 Sep 2019

Rank #12

Podcast cover

30. Lasse Kronér

Vi pratar #metoo och vad det kostade honom. Lasse berättar om att han tackat nej till att leda ett visst känt allsångsprogram. Och hur går det egentligen till när man får frågan om att vara julvärd i SVT, och om varför han först tackade nej. Hör om viljan att leda Melodifestivalen igen, om hans krav för att ta över BingoLotto, att nästan bli överkörd av sin egen spårvagn och om hur det gick till att utveckla megasuccén Doobidoo. ...om du vill vågar och kan! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 9mins

6 Sep 2019

Rank #13

Podcast cover

29. Eva Funck

Barn-tv-drottningen Eva berättar om hur man gör tv med inga pengar. Och hur är det egentligen med statusen att göra barn-tv kontra vuxen-tv..? Hon berättar hela historien om Björnes Magasin och öppnar upp för en comeback med den folkkära björnen. Du hör också om oron för dagens barn-tv med för mycket tecknat och om den mobbing hon blev utsatt för av kollegor just för att hon jobbat med tv för barn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

24 Aug 2019

Rank #14

Podcast cover

27. Robin Paulsson

Om att vilja slå Kristian Luuks talkshow-rekord. Hör om det strukturerade, teoretiska och vetenskapliga arbetet för att hitta skratt till programmet. Om uppväxten med Kanal 5, fascinationen över komediserier. Om hur han har Jerry Seinfeld att tacka för jobbet han har idag. Hör också om när Robin satt i publiken på Letterman. Varför har han insett att det är kul att intervjua?Och varför stoppade Robin SVT:s planer till utökad sändningstid..? Hör också om avhoppstankarna och panikångesten när han gjorde längre säsonger. Vad har han för relation till Hellenius och Skavlan? Orkar han göra folk upprörda med skämt? Och hur väl skulle Zlatan känna igen Robin?​ Och varför tackade han först nej till Melodifestivalen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

1 Aug 2018

Rank #15

Podcast cover

26. Agneta Sjödin

Agneta har stått mitt i MeToo-stormen, varför har hon reagerat med chock? Hör om hennes aktuella bok som delvis utspelar sig i tv-miljö. Hon berättar också om hur hon ljugit sig in i tv-branschen. Och blev tv-karriären som hon tänkt sig? Varför valde hon att kliva av sin riktigt aktiva tv-karriär? Hör hur hon valde att hoppa av Let´s Dance men hur hon ångrade sig och önskade komma tillbaka, men då var det för sent. Vet hon var hon ska ta vägen nu när hon för första gången på länge inte längre har något avtal med TV4. Hon avslöjar också SVT:s storsatsning hon tackade nej till och vad ledde till att hon gick in i väggen? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

50mins

31 Jul 2018

Rank #16

Podcast cover

23. Sanna Nielsen

Jag försöker pumpa Sanna på info och avslöjanden om årets "Allsång På Skansen". Vi hann också prata om hennes tvångstankar kring sociala medier, hur hon blev programledare och varför hon inte ser sig själv som det. Hur viktig är Allsången som plattform för artister idag? Hur tog hon åt sig av den massiva kritik programmet fick i pressen förra sommaren och vad är nytt för i år? Och vad hände när hon mötte Will Ferrell, vem blev star struck på vem? Är SVT för PK t.o.m. i allsången, eller varför kan man inte sjunga ordet "fuck"? Vet hon skillnad på en "puff" och en "trailer"? Vi snackar också om hennes eget företag, och kanske tycker Sanna jag blev för frågvis... Och hur kunde Sanna ljuga för Ragnar Dahlberg i Café Norrköping? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

58mins

23 Jun 2018

Rank #17

Podcast cover

21. Rickard Olsson

"När jag hör en rullväska mot asfalt får jag dödsångest och kräkreflexer". Vilka spår har Göteborgs-pendlandet satt i Rickard? Han berättar om ensamheten som ledde till terapisoffan och om SVT:s höga svansföring och hans lojalitetskonflikt. Är han en gnällspik eller bara väldigt bortskämd? Han berättar om varför "Rickard rasar" på löpsedlarna och den kirurgiska organisationen på Vem Vet Mest. Hur orkar man ens motivera sig att spela in 1687 avsnitt av samma program? Hör om hela hans tv-resa från Bullen till mångmiljonlönen han nu får på Bingolotto. Är SVT hycklare och är Willie Nelson en uteliggare? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 12mins

2 Jun 2018

Rank #18

Podcast cover

20. Edward af Sillén

Varför började han gråta vid Akropolis? Hur skriver man manus i en värld där många är lättkränkta? Edward är en upptagen man, när han inte skriver manus och regisserar så kommenterar han också Eurovision för SVT. Det har han gjort 8 gånger, vad betyder det jobbet för honom? Och vilken typ av kommentator är han, hur spontan tillåter han sig vara, hur nervös är han? Hör också om superkrisen 2005 när Edward med omedelbar verkan skickades hem från jobbat av Melodifestivalen och den stora försoningen med Pernilla Wahlgren. Hör vad han lärt sig av stora motgångar och hur man går vidare. Och varför tror han att ESC kommer växa och bli större. Hur märks det att han har bokstavskombinationen ESC? Vi snackar också fin och ful-kultur, kan man både jobba med Melodifestivalen och på Stadsteatern? Vi hinner också prata lite sit-coms. Avsnittet är inspelat på Edwards hotell i Lissabon, Portugal under Eurovision-veckan 2018 med en gravt pollen-täppt programledare. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

56mins

19 May 2018

Rank #19

Podcast cover

19. Janne Josefsson

Janne vill ha mer känslor i journalistiken, hur blödig är han själv? Om hoten, om hans oro för barnen och att bo med skyddad identitet i en "bunker". Han berättar också om sin skyhöga SVT-lön och om konflikterna och busen med herrarna Siewert Öholm och Lars Adaktusson. Om orättvisan i genomslag på olika granskningar. ​Hur ser aktivismen inom journalistiken ut idag? Är han kommunist? Hör historien om när han blir utkastad från Leningrad i Sovjet 1978, om hur han har smugglat ut reportage i cigarettpaket. Han berättar också om hur han inte kan hålla käft, om varför han aldrig har röstat, om trafikolyckan och lagbrottet och vad han ska göra när han slutar på Uppdrag Granskning, kommer han någonsin kunna sluta jobba? Och vilka är för- och nackdelarna att vara en så känd person? See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

59mins

5 May 2018

Rank #20