OwlTail

Cover image of Snacka bil med

Snacka bil med

Schyssta halvtimmesprogram där jag intervjuar och snackar bil med bilbransch-folk, bilentusiaster, bilexperter och allmänt bilintresserade.

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

Read more

Schyssta halvtimmesprogram där jag intervjuar och snackar bil med bilbransch-folk, bilentusiaster, bilexperter och allmänt bilintresserade.

Snacka_elbil_med_.mp3

Podcast cover
Read more

Ett spännande program om el-bilar med en riktigt initierad och erfaren expert inom området,  Erik Naessen. Erik berättar, förklarar och svarar på frågor som många, liksom Poddaren själv, funderar på gällande elekrifiering av bilar.

Nov 24 2019

55mins

Play

Andie_på ABS_Wheels.mp3

Podcast cover
Read more

Ett program om en däck-o fälg-handlare som löste ett problem med olika bultcirkelstorlekar och som idag är en prisbelönt företagare.  

Oct 29 2019

37mins

Play

Snacka_bil_med_Rimgard.mp3

Podcast cover
Read more

Träffa Lars Ivarsson, en man som tröttnade på att få sina bilars hjul stulna och dessutom blev bilarna hårt skadade. Lars funderade, konstruerade ett revolutionerande stöldskydd och startade ett företag som nu producerar och säljer dessa - Rimgard.

Sep 22 2019

32mins

Play

Snacka bil med John Larsson

Podcast cover
Read more

Möt John Larsson, en ganska lågmäld bilhandlare som jobbar med allt annat än lågmälda bilar!

Jun 20 2019

31mins

Play

Snacka_bil_med_Thed Björk Bang Melchior

Podcast cover
Read more

Snacka bil med har fått en pratstund med en världsmästare i WTCC, Thed Björk Bang Melchior! Det är snack högt och lågt - hur karriären började, vad som har varit framgångsfaktorer och hur Thed ser på årets WTCR-säsong. och mycket mer!

Mar 31 2019

44mins

Play

Snacka_bil_med_Manne_Motor.mp3

Podcast cover
Read more

Lyssna på Manne Hermansson som för några år sedan bestämde sig för att starta en bilhandel. Ett modigt beslut i en tuff marknad. Med helt rätt inställning - älska kunder och affärer - så är Manne på helt rätt väg!

Nov 23 2018

40mins

Play

Snacka_bil_med_Tommy.Kristoffersson_v2.mp3

Podcast cover
Read more

Tommy Kristoffersson, svensk motorsport-legendar, snackar bilsport, eget tävlande, drift av framgångsteamet KMS Motorsport samt mycket mer. Tommy har en egen Rallycross och STCC-karriär som förare och är framgångsrik Teamchef för KMS Motorsport.

Oct 11 2018

34mins

Play

Snacka_bil_med_cissi_bang.mp3

Podcast cover
Read more

Här ett långt och intressant samtal med Cecilia Björk Bang-Melchior, Volvo Cars Sverige.  Cecilia bjuder på många kul och intressanta tankar, ideer och erfarenheter. Cecilia skickar ett önskemål till Volvoledningen - bygg en ny P1800, en drömbil för en färgstark, intensiv, rolig, reflekterande och affärsinriktad bilentusiast! Det här är ett kanonprogram!

Sep 12 2018

49mins

Play

Snacka_bil_med_Martin_Fransson.mp3

Podcast cover
Read more

Här kommer första avsnittet på andra säsongen av snacka bil med.

Jag har träffat en mycket driven och proaktiv bil-man - Martin Fransson VD för den nya internetplattformen för bilhandel I Sverige - Wayke.se. Ett spännande företag som utmanar hårt i den digitaliserade svenska bil-marknaden. Martin har en genuin bil-bakgrund och berättar i programmet givetvis ganska mycket om Wayke, intressant till tusen!

Häng på och lyssna på en nytänkande smålännings tankar och fakta!

Aug 28 2018

34mins

Play

Snacka_bil_med_BugRun-organisationen._v.2.mp3

Podcast cover
Read more

Träffa Johan o Lena Grape, paret bakom norra europas största bilträff!

Intressanta och kluriga fakta i stort o smått om både personerna bakom, och själva evenemanget Bug Run. Hur kan man få 1800 ekipage av samma märke, VW, till en 3-dagars träff? Snacka om engagemang från bade organisatörerna och besökarna!

Jun 02 2018

34mins

Play

Snacka_bil_med_Johan_Kristoffersson.mp3

Podcast cover
Read more

Ett unikt avsnitt av snacka bil med där jag träffar en världsmästare i Rallycross - Johan Kristoffersson som berättar om sin karriär, episoder från tävlingar, och mycket mer!

May 18 2018

38mins

Play

Snacka bil med Jimmy Särås

Podcast cover
Read more

Ett kul och intressant samtal med en intensiv bilföretagare i Nynäshamn - Jimmy Särås på Stertman Motorsport.

Mycket snack om bilar, bilförädling och fasinationen med Nürburgring. Intervjun går i expressfart med mycket garv och spännande berättelser, samt seriös information om vad som gäller vid ombyggnation av bilar. och mycket mer!

Mar 19 2018

32mins

Play

Snacka bil med Carl Aspenberg på BMW

Podcast cover
Read more

I det här programmet snackar jag bil med Carl Aspenberg, Sales Director BMW Northen Europe. Ett kul avsnitt med en riktig bilentusiast och proffessionell bil-man. Vi snackar bade bilar, bilbransch och ledarskap. Carl har en mycket spännande historia med några av bilvärldens största ikoner till varumärken.

Feb 25 2018

35mins

Play

Micael Ljungström, Ferrita AB.

Podcast cover
Read more

I det här programmet träffar vi en driven entrepenör som leder ett teknikorienterat företag i en speciell nisch av fordonsbranschen. Det handlar mycket om ljud - för vissa kunder så lågt som möjligt och för andra så högt som möjligt. Micael har en riktigt spännande historia och berättar om sig, sitt team och sin firma. Vi får en mycket intressant inblick i racing och betydelsen av detaljer och noggrannhet för framgång i både racing och företagande. Och mycket mer!

Häng med på en exklusiv intervju med Micael Ljungström!

Jan 30 2018

42mins

Play

Snacka bil med Sten Forsberg

Podcast cover
Read more

I det här avsnittet berättar Sten Forsberg om sin resa från Uddevalla till Wolfsburg. Resan går via både japanska, tyska och svenska bilvarumärken inklusive en sväng till Norge. Nä - det är ingen geografilektion - det handlar om en intressant och framgångsrik karriär. I ett högt tempo får vi höra hur det är att hantera ett stort varumärke genom både kriser och högkonjuktur. Dessutom lite inblick i skillnaderna mellan importör och återförsäljarrollerna. Och mycket mer!

Jan 16 2018

37mins

Play

Åsa Wallenrud

Podcast cover
Read more

I det här programmet snackar jag med Åsa Wallenrud som är en riktig mångsysslare inom digitala medier. Åsa är en USA-bils-entusiast som har ägt en ikonisk Mustang men som just nu är utan bil. Det blir prat om digitala medier såklart och Åsas om erfarenheter av bilbranschen utifrån de nya medierna och att hon är kvinna - inte alltid jättepositivt. Det blir också lite diskussion om motorsport, bla. entyps-serien Legends.

Häng på och lyssna så får du veta varför drag-racing är intressant för Åsa. En kul, intressant halvtimme med en glad och positiv entrepenör med många järn i elden!

Jan 01 2018

32mins

Play

GTBoard, Gustav Träff.

Podcast cover
Read more

En av världens största youtube-kanal för bilar, heter GTBoard och drivs av Gustav Träff. I det här programmet har jag lyckats få en pratsund med Gustav, som är en bilentusiast av enorma mått. Här dyker vi ner diskussioner om bilvärldens mest extrema modeller. Vi får reda på hur filmerna kommer till ,hur det är möjligt att få till ett accelerationsprov mellan Bugatti och Koeniggsegg, hur det känns att accelerera från 250 km/tim till 350 km/tim. Vi pratar om ljud i bil - och då inte det som kommer ur högtalarna... Ett riktigt spännande program med glad och initierad pionjär inom sociala medier!

Dec 21 2017

29mins

Play

Snackabilmed Sofia Greijer, Autorekrytering

Podcast cover
Read more

I detta program i snackabilmed  pratar jag med Sofia Greijer, VD på Autorekrytering. En viktig spelare i bilbranschen. Vilken typ av jobb är det störst brist på? Hur ska man bete sig på en intervju? Det och mycket mer får vi reda på under en intressant halvtimme.

Nov 30 2017

31mins

Play

Tommy Letzén, VD på Motorbranschens Riksförbund

Podcast cover
Read more

I det här programmet snackar jag bil med Tommy Letzén som är VD på MRF. Vi får bland annat veta att bilintresset kommer från en rallyåkande far samt att scout-rörelsen har en stor betydelse för Tommy. Och självklart en hel del branschfrågor om miljö, bristen på arbetskraft mm.

Nov 12 2017

40mins

Play

Filip Samuelsson, entrepenör i bilbranschen

Podcast cover
Read more

Vi träffar Filip Samuelsson, båtbyggaren som blev bilsäljare och som där såg möjligheten i en ny verksamhet. Spännande samtal om hur det är att starta nytt bolag i en traditionell bransch.

Nov 05 2017

36mins

Play