OwlTail

Cover image of Studio DN

Studio DN

Djupdykning i nyhetsflödet. Ülkü Holago och Sanna Torén Björling tar sig an dagens viktigaste nyhetsämne och gör dig lite klokare. Nya avsnitt varje vardag.

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Akademien behöver en jurist

Svenska Akademien ändrar tolkningen av sina stadgar, det var inte en mikrometeorit som slog hål på rymdstationen och DN storsatsar under valet. Programledare: Hanna Fahl och Johan Hilton

34mins

7 Sep 2018

Rank #1

Podcast cover

Flygkraschen: Vi måste veta vad vi gör när vi kopplar in i artificiell intelligens

Direkt från Socialdemokraternas kongress, insamlingar i sociala medier skapar problem och analys av flygplanskraschernas orsak. Programledare Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman.

39mins

22 Mar 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Möt Jordan B Peterson i Studio DN Special

Den omstridde kanadensiske professorn Jordan B Peterson är i Sverige. Hans 12 regler för ett bättre liv har fått stort genomslag. Måns Mosesson på Dagens Nyheter har intervjuat honom. Programledare: Augustin Erba

31mins

1 Nov 2018

Rank #3

Podcast cover

Efter 97 presskonferenser har vi fått en statsminister

Brexit-kaos i Storbritannien, äntligen en statsminister i Sverige och skandalen på Svenska kraftnät i säsongens första avsnitt av Studio DN.

26mins

18 Jan 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Julia Kronlid (SD) om gentlemännen i Sverigedemokraterna

Studio DN special: Inför EU-valet i maj skakades Sverigedemokraterna av ännu ett skandalavslöjande – den här gången var det toppkandidaten Peter Lundgren som hade tafsat på en partikamrat. Men Julia Kronlid som är vice partiledare för Sverigedemokraterna säger i Studio DN att de allra flesta männen i partiet är gentlemän.

28mins

7 Jul 2019

Rank #5

Podcast cover

Så här blir sommarpratet med Alexander Mahmoud

Vi följer upp sprängdådet i Linköping, rapporterar om protesterna i Hongkong och möter en av årets Sommarpratare. Programledare: Alexandra Urisman Otto .Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman. Research: Sabina Marmullakaj.

28mins

14 Jun 2019

Rank #6

Podcast cover

Svenska coronastrategin väcker enormt intresse världen över

Landet som lyssnar till vetenskapen och går sin egen väg, eller som experimenterar med sina invånare och hyllas från oväntat håll. ”Vi har följt Sverigebilden sedan 2012 och inte stött på något liknande”, säger Sofia Bard på Svenska institutet. I dag pratar vi med DN:s reporter Mikael Delin om hur världens bild av Sverige har ändrats under krisen.Programledare: Sanna Torén Björling. Producent: Sabina Marmullakaj. Exekutiv producent: Augustin Erba. Ljudtekniker: Patrik Miesenberger. Teknik: Oliver Bergman, Bauer Media.

15mins

27 Apr 2020

Rank #7

Podcast cover

Strategerna: Martin Ådahl

Vilken väg tar svensk politik på 2020-talet? DN möter sex personer från politikens värld för att resonera om Sverige, framtiden och strategierna. I dag: Martin Ådahl (C).Programledare: Karin Eriksson och Johar Bendjelloul. Producent: Matilda E Hanson. Teknik: Oliver Bergman.

1hr 10mins

6 Jan 2020

Rank #8

Podcast cover

Bankskandalen: ”Bland det värsta jag sett på mina 30 år som ekonomijournalist.”

Swedbank och hanteringen av den misstänkta penningtvätten, mässlingen sprider sig igen och rysslandsutredningen som plågat Donald Trump i två år är avslutad. Programledare: Hanna Fahl och Alexandra Urisman Otto. Tekniker: Oliver Bergman. Producent: Augustin Erba

33mins

29 Mar 2019

Rank #9

Podcast cover

För Trumps väljare är Sverige det förlorade paradiset

Studio DN special om bilden av Sverige utomlands. Med Lina Lund (Tyskland), Erik Esbjörnsson (Sydafrika), Peter Loewe (Italien) och Björn Af Kleen (USA).

40mins

27 Apr 2018

Rank #10

Podcast cover

Blev våldtagen på nya jobbet - fick sluta

Brexit-förhandlingarna i slutskede, bakslag för de stora tech-företagen och historien om juristen som blev våldtagen på jobbet, och sedan fick sluta. Programledare: Johar Bendjelloul och Hanna Fahl.

37mins

23 Nov 2018

Rank #11

Podcast cover

Klimatförnekaren som troligen blir president i Brasilien

Inget vinter-OS i Stockholm 2026, högerpopulist går mot seger i det brasilianska valet och journalisten som försvann på den saudiska ambassaden i Istanbul. Programledare: Karin Eriksson och Johar Bendjelloul.

34mins

12 Oct 2018

Rank #12

Podcast cover

Så blev de 18 bästa de 11 sämsta

DN:s kulturchef Björn Wiman i hårt angrepp på Svenska Akademien med extra allt om haveriet i Börshuset.

48mins

13 Apr 2018

Rank #13

Podcast cover

Magdalena Andersson (S) om frustrationen när det kostar tusen spänn att tanka

Studio DN special: Magdalena Andersson vill inte säga att Socialdemokraterna vann valet. Och även om hon tycker att det är bra att partiet behöll regeringsmakten, så är hon påtagligt nostalgisk om det gamla budgetsamarbetet med Vänsterpartiet.

24mins

5 Jul 2019

Rank #14

Podcast cover

Chefen ser vad du gör

Övervakning, arbetskraftsinvandring och staten Israel fyller 70 år. Programledare Karin Eriksson och Hanna Fahl.

51mins

20 Apr 2018

Rank #15

Podcast cover

Så används covid-19 för att påverka valdeltagandet i USA

Det nya coronaviruset har blivit ett slagträ i frågan om rösträtten i USA – något som kan påverka presidentvalet i november. I dag pratar vi med DN:s USA-korrespondent Martin Gelin om hur virusutbrottet utnyttjas för att hindra amerikaner från att rösta.Programledare: Sanna Torén Björling. Producent: Sabina Marmullakaj. Exekutiv producent: Augustin Erba. Ljudtekniker: Patrik Miesenberger. Teknik: Oliver Bergman, Bauer Media.

14mins

23 Apr 2020

Rank #16

Podcast cover

Moderaterna och socialdemokraterna tog varandra i hand i Göteborg

Bokmässans toppnamn till DN:s monter, vår Göteborgsredaktion är igång och så är frågan: hur stor är risken för krig mellan USA och Iran? Programledare: Johar Bendjelloul. Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman. Research: Sabina Marmullakaj.

29mins

20 Sep 2019

Rank #17

Podcast cover

Max Martins fem livsregler för långsiktig framgång

Översvämning i Venedig, riksrättsförberedelser i USA och så har Johar Bendjelloul och Eva Tedesjö träffat Max Martin. Programledare: Karin Eriksson. Producent: Augustin Erba. Research: Sabina Marmullakaj. Tekniker: Oliver Bergman, Bauer Media.

36mins

15 Nov 2019

Rank #18

Podcast cover

”Putin har förvandlat Segerdagen till nationell religion”

Den 8 maj 1945 var en festlig dag för stora delar av världen – andra världskriget var över. Jublande människor överösta av konfetti på Kungsgatan i Stockholm har blivit svenskarnas bild av fredsdagen i Europa. Men vad har världen lärt sig efter kriget? “En sådan pandemi vi ser i dag är ett extremt exempel på att vi sitter i samma båt var i världen vi än befinner oss, och det agerandet som vi sett i vissa länder är ingen bra förebild för ett framtida globalt samarbete”, säger DN:s utrikesreporter Michael Winiarski i dagens avsnitt om krigsslutet, Sveriges ställning i Europa och coronaviruset som snuvade den ryska presidenten Vladimir Putin på en propagandeseger. Programledare: Lasse Bengtsson. Producent: Sabina Marmullakaj. Exekutiv producent: Augustin Erba. Ljudtekniker: Patrik Miesenberger. Teknik: Oliver Bergman, Bauer Media.

15mins

7 May 2020

Rank #19

Podcast cover

Trump lämnade 70-årsfesten i vredesmod

Nato-mötet slutade med att Trump avbröt sin medverkan, i Finland och Sverige är det stökigt för minoritetsregeringarna och hur ska man egentligen göra om man vill bli författare: Programledare: Karin Eriksson och Augustin ErbaResearch: Sabina Marmullakaj. Teknik: Oliver Bergman, Bauer Media.

40mins

6 Dec 2019

Rank #20