OwlTail

Cover image of Mediano Health

Mediano Health

Sundhed - Træning - Ernæring - Motivation - Og det varige vægttab

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

Health #10 - Mød Sine, der tabte 18 kg på et halvt år - og holder vægten i dag

Sine Hvidt Hjetting er 29 år, mor til Johan og under uddannelse. Hun bor i Faxe og har sidste år gennemført et vægttab på 18 kg, som hun fint holder i dag.Her fortæller hun om, hvorfor hun tog på op til 93 kg. Om hvordan hun tog beslutningen til at gøre noget ved den høje vægt. Og om hvordan hun lykkedes med at tabe 18 kg, så hun til sidst vejede 75 kg.Sine fik konstateret PCOS i en ung alder, men spiste også af ensomhed og dulmede det med mad, hvor andre måske bruger alkohol. Men beslutningen om at stifte familie og forsøge at blive mor blev starten til at lægge sine dårlige vaner om, spise anderledes, begynde at træne og løbe.Her kan du høre hele historien.Vært: Henrik Duer, der er redaktør på Mediano Health og træningsfysiolog.

53mins

10 Mar 2019

Rank #1

Podcast cover

Health #48 - Sådan får du den bedste start på vægttabet

Er du en af dem, der skal smide ”julefedtet” eller bare vil i gang med et vægttab - så lyt med her. Diætist Stine Albrechtsen og vores vært træningsfysiolog Henrik Duer kommer med deres bedste råd til et succesfuldt varigt vægttab. De diskuterer bl.a.:• Den optimale kost• Hvilken træning skal man lave• Det gode vægttabs-mindset • Hvordan man styrker motivationenGod fornøjelse.

1hr 1min

5 Jan 2020

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

Health #38 – Sundhedsmagasinet (Oktober) med Eskild & Duer

Få månedens mest interessante nyheder med træningsfysiolog Henrik Duer og OL-guldvinder og træningsfysiolog Eskild Ebbesen. I denne podcast diskuterer Henrik og Eskild følgende:- Interval-vægttab (intermittent dieting) er det fremtiden inden for vægttab?- Tre ud af fire 11- til 15-årige bevæger sig for lidt- D-vitamin og knoglestyrke – pas på med for meget D-vitamin- Reklamer og sundhed – der bliver f..cket med din hjerne- Ny viden om mættet fedt i kosten- Plantebaseret kost og vægttab. Er det bedre?- Light-sodavand, cravings og kalorieindtagelse. Nyt interessant studie.- Fatshaming - Antallet af overvægtige gravide stiger- Ugens dummeste forside

1hr 7mins

13 Oct 2019

Rank #3

Podcast cover

Health #45 - Optimal kost i elite-fodbold

Hvordan skal man spise, hvis man skal præstere bedst i elite-fodbold? I denne udsendelse sætter vores vært træningsfysiolog Henrik Duer sammen med professor Magni Mohr og humanfysiolog Signe Friis fokus på kostens betydning for præstationsevnen i elitefodbold. Magni Mohr har været tilknyttet Juventus, Chelsea, Deportivo La Coruña og Camerouns landshold med ansvar for fysisk træning og er desuden selv tidligere elitefodboldspiller. Magni er professor ved Syddansk Universitet, hvor han forsker i de fysiske krav til elitefodboldspiller.Signe Friis er kandidat i humanfysiologi og var i perioden 2014 til 2018 tilknyttet 3F Superliga-klubben Brøndby IF, hvor hun arbejdede sammen med cheftrænere som Thomas Frank, Auri Skarbalius og Alexander Zorniger, der alle havde forskellige tilgange til kost og træning.Denne podcast er også udgivet i Playmaker og Mediano Lab

1hr 15mins

1 Dec 2019

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

Health #3 - Vægttab - Mød Benjamin, der smed 28 kg, da han ikke kunne lege med sit barn længere

Her er Benjamin Halpern. En flot mand på 39 år, som er IT-konsulent, far til én og i godt forhold. Men da han rundede 128 kg og ikke længere kunne lege ubesværet med sit barn på gulvet, gik han ombord i endnu en armlægning med vægten. Men denne gang skulle resultatet være et varigt vægttab.Hør i denne udsendelsen hans stærke fortælling om livet og vægten.- Hør om dengang, hvor vægten var gået ned og Benjamin parkerede cyklen foran adskillige fastfood-steder på vej hjem efter en travl arbejdsdag. For så at slå støttebenet op igen og køre hjem og spise sundt.- Hør om, hvordan fodboldhyggen blev erstattet af en livsstil, der kun gjorde kroppen større.- Hør om tidspunktet, hvor spejlet fortalte, at nu skulle der laves om på livet.- Hør om, hvordan han tackler et nyt job og en travl periode.- Om støtten hjemmefra.- Om de sidste skridt ned mod den ønskede vægt på 86 kg (Benjamin er 1,80 m.)Mediano Health kommer til at køre i - mindst - to spor: Træningstimen, som handler om det fysiologiske, træning og sundhed, og vægttabshistorier, hvor vi følger og får gode råd og inspiration, hvad enten man vil lave den store livsstilsændring eller bare smide de sidste kilo.Vært er Henrik Duer, træningsfysiolog, foredragsholder og forfatter til adskillige bøger om vægttab.

48mins

10 Jan 2019

Rank #5

Podcast cover

Health #5 - Sandheden om keto-kost med diætist Stine Junge Albrechtsen

Her er en udsendelse om en af tidens mest populære og mest omdiskuterede kost-tendenser, keto-kost. Vi har inviteret diætist Stine Junge Albrechtsen i studiet til en snak om, hvad der er op og ned på keto-diæterne.Hør blandt andet om:- Hvad kan keto?- Hvad kan det ikke?- Hvor skal man passe på?- Hvorfor må en diætist ikke anbefale en keto-diæt, mens en kostvejleder godt må?- Hvad er bivirkningerne? Og hvad er rene myter?Vores vært, idrætsfysiolog, forfatter og foredragsholder, Henrik Duer, søger svar.Stine Junge Albrechtsen er klinisk diætist, tidligere hospitalsdiætist og er forfatter til flere bøger.Er du eller din virksomhed interesseret i at blive partner eller sponsor på Mediano Health, så skriv til health@mediano.nu, så kommer vi og fortæller om mulighederne.

45mins

28 Jan 2019

Rank #6

Podcast cover

Health #49 - Sundhedsmagasinet januar med Eskild & Duer

Årets første sundhedsmagasin med OL-guldvinder Eskild Ebbesen og træningsfysiolog Henrik Duer (vært) er proppet med spændende nyheder. Eskild & Duer diskuterer følgende i denne podcast.- Træningsintensitet og hukommelse blandt ældre- Kaloriemærkning på restauranter – virker det?- Aldring kommer i bølger- Ultraforarbejdet mad og sukkersyge – hvor farligt er det?- Morgenmad og vægttab – måske ikke nogen god idé!- Motion og vægtvedligeholdelse – en god idé- Kan man ”forvirre” musklerne og få bedre resultater?

1hr 4mins

12 Jan 2020

Rank #7

Podcast cover

Health #42 Værd at vide om kulhydrater - med diætist Stine Albrechtsen

Kulhydrater er måske tidens mest misforståede næringsstof. Det har fået skylden for mange dårligdomme bl.a. overvægt og sukkersyge. Men er det sandt? I denne ”værd at vide om kulhydrater” podcast kommer diætist Stine Albrechtsen og vores vært træningsfysiolog Henrik Duer godt rundt om kulhydrater og taler bl.a. om følgende:1) Hvad bruger kroppen kulhydrater til?2) Kulhydrater er ikke bare kulhydrater – der forskel3) Optagelse og fordøjelse af kulhydrater – 4) Hvor mange kulhydrater skal man have?5) Kulhydrater og sundhed 6) Kulhydrater og vægttab7) Hvad sker der hvis vi fjerner kulhydraterne fra kosten8) Sammenligning af ris, pasta og kartofler 9) Kulhydrater og træning God fornøjelse

1hr

10 Nov 2019

Rank #8

Podcast cover

Health #47 - Slut med lykkepiller, junkfood, inaktivitet og overvægt – Niels ændrede sit liv

Niels overvægt startede i de helt unge år. Med en far der var ”deltidsalkoholiker” og mobning i skolen gjorde at Niels blev fastholdt i overvægt og overspisning.Lykkepiller, junkfood, inaktivitet og overvægt var det liv, den 39 årige altanmontør fra Randers Niels levede indtil kæresten på den gode måde opfordrede Niels til at komme i forløb med en personlig træner. Med hjælp fra den personlige træner fik Niels tabt 17 kg over 7 mdr. og det var startskuddet til en helt ny og sundere livsstil og ikke mindst en nedtrapning i forbruget af lykkepiller. Niels mål er helt at bliv fri for piller og være i superform, når han skal giftes.Lyt med lær og bliv inspireret af Niels historie. Som altid er træningsfysiolog Henrik Duer vært på programmet og kommer med gode råd undervejs.

1hr 8mins

15 Dec 2019

Rank #9

Podcast cover

Sundhedsmagasinet 02/2020 med OL-guldvinder Eskild Ebbesen og træningsfysiolog Henrik Duer

OL-guldvinder Eskild Ebbesen og træningsfysiolog Henrik Duer diskuterer i denne podcast følgende spændende emner:1) Fødevarematricen er vigtigere end det enkelte næringsstof2)Tarmbakterier og vægttab - ligger nøglen her?3)Er det bedre at træne udenfor?4)Molekyle mindsker risikoen for sukkersyge og øger muskelmassen5)3 eller 6 måltider – hvad er bedst?6)Hvordan får du den bedste hviledag efter træning?7)Din lever har ikke brug for detox!

59mins

9 Feb 2020

Rank #10

Podcast cover

Health #43 - Sådan tabte Kristina +25 kg. Når kost og motion bliver det eneste frirum i et hårdt liv

Kristina på 37 år har mødt mere modgang end de fleste. Et ægteskab med en depressionsramt mand, kraftig overvægt, en skilsmisse efterfulgt af kræftsygdom mv. ville nok have sendt mange til tælling - men ikke Kristina. Kosten og motionen var det eneste hun følte hun kunne kontrollere. Det ekstreme fokus – og måske for ekstremt - gav hende et frirum og ikke mindst et vægttab på mere end 25 kg, sandsynligvis mere, da hun på et tidspunkt ikke længere turde stille sig op på vægten, da overvægten var størst. Kræftforløbet fik Kristina til at stoppe og revurdere livet og måden hun levede på. Lyt med og bliv inspireret af Kristinas historie og få hendes og Henriks gode råd til vægttab.

50mins

17 Nov 2019

Rank #11

Podcast cover

Health #7 - Få svar på myterne om tarmflora og sundhed

Der er meget fokus på tarm, tarmflora og sundhed i tidens debat om dit velvære. Kan man spise tarmen sund? Tabe sig? Undgå oppustethed? Styrke sit immunforsvar?Det forsøger diætist Stine Junge Albrechtsen at give svar på her i samspil med vores vært på Mediano Health, træningsfysiolog, foredragsholder og forfatter Henrik Duer.Udsendelsen er produceret af Asbjørn Andreasen.

48mins

10 Feb 2019

Rank #12

Podcast cover

Health #39 - Forandring og motivation – en samtale med Mie Skov

Mie Skov er bedst kendt som Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller gennem tiderne og blandt den bredde befolkning også kendt som vinderen af ”Vild med Dans” i 2013. Mie Skov er endvidere også uddannet Master Coach og Personlig Træner. Vores vært Henrik Duer taler med Mie Skov om motivation, forandring og om hvordan man beslutter sig og tager ansvar for at udvikle sig. Mie fortæller også ærligt om sin egen store forandring og om at tage de helt store spring uden at vide, hvor det ender.Lyt med, lær og bliv inspireret til at blive den bedste version af dig selv.

59mins

20 Oct 2019

Rank #13

Podcast cover

Health #9 - Om overspisning med psykolog Tine Dirckinck-Holmfeld

Her retter vi fokus på temaet overspisning:- Hvad er overspisning?- Hvorfor opstår det?- Hvad kan man gøre ved det?Og kan det sammenlignes med almindeligt vægttab.Det kigger vi på sammen med psykolog Tine Dirckinck-Holmfeld, der er uddannet cand. psyk. fra Syddansk Universitet.I udsendelsens indledning forklarer hun, hvordan hendes professionelle interesse kunne kombineres med den private.Som mange andre havde Tine Dirckinck-Holmfeld prøvet at skulle tabe nogle kilo i barn- og ungdom. Nu fandt hun ud af via sit studie, hvordan hun kunne kombinere kostomlægning, træning og især den mentale side og fik derved nogle redskaber til aldrig mere at skulle på kur igen, fordi hun opnåede den varige omlægning.Alt det forsøger hun at give svar på her i samspil med vores vært på Mediano Health, træningsfysiolog, foredragsholder og forfatter Henrik Duer.

1hr 3mins

24 Feb 2019

Rank #14

Podcast cover

Health #41 - Sundhedsmagasinet November med Eskild & Duer

Få månedens mest interessante nyheder med træningsfysiolog Henrik Duer og OL-guldvinder og træningsfysiolog Eskild Ebbesen. I denne podcast diskuterer Henrik og Eskild følgende:Naturoplevelser på recept – det er fremtidenLevetid og sodavand – hvad koster det at drikke sodavand?Protein og konditionstræning – Får du nok protein?Vægttab og træning – hvornår på dagen er bedst?Rødt kød - sundt eller usundt – ny undersøgelse deler vandeneGulerødder som kræftbehandling?Kage på jobbet – er det et problem?Vin og vægttab – faktatjekSpørgsmål fra lytterne

1hr 3mins

3 Nov 2019

Rank #15

Podcast cover

Sådan vandt den 43 årige HR-direktør Christoffer over en kraftig overvægt, stress og alkoholmisbrug

Christoffer, 43 år, HR-direktør tabte 27,2 kg (111,5 til 84,3 kg) men først efter at have vundet over en stress-sygmelding og et alkoholmisbrug. Lyt med til den stærke, inspirerende og hudløst ærlige historie om at gå HELT ned og komme tilbage på toppen igen. Snyd ikke dig selv for denne historie. Bliv inspireret og ikke mindst lær af hvordan Christoffer vandt kampen.Som altid er træningsfysiolog Henrik Duer vært på podcasten

1hr 2mins

16 Feb 2020

Rank #16

Podcast cover

Health #16 - Mød Marie, der tabte sig 40 kg vha. et positivt mindset og en øget bevidsthed

Dette er historien om Marie, der har tabt 40 kg. Marie blev som bare 18 årig pige ramt af en depression. Overspisning og øget appetit (pga lykkepiller) medførte en kraftig overvægt. Efter tre års kamp får Marie ved hjælp af et positivt mindset og øget bevidsthed knækket koden og tabt de 40 kg. Marie har i dag sluppet vægten og vejer sig kun en gang om måneden. Lyt med og bliv inspireret af denne historie. Som altid er Henrik Duer (træningsfysiolog) vært og han kommer også med gode råd undervejs.

1hr

21 Apr 2019

Rank #17

Podcast cover

Health #12 - Mød Lars Fabricius, der gik fra 130 kg. til ekstremt fokus og fandt balancen igen

Når vægttabet tager overhånd. Denne podcast er historien om Lars, der i en alder af 28 år vejer 130 kg - og går all-in på vægttabet med den konsekvens at det bliver for ekstremt. Lars får vendt skuden og kommer tilbage til en sundere vægt på 81 kg og et liv i balance. Lyt med, lær og bliv inspireret af Lars historie og få samtidig en masse gode kost-, trænings- og motivationsråd.Vært og redaktør: Træningsfysiolog Henrik Duer

49mins

24 Mar 2019

Rank #18

Podcast cover

Health #11 - Træningsmyter - Sandt eller falsk - med Kasper Danborg

Træning: sandt eller falsk? Der findes utallige myter, skrøner og bro-science, når det kommer til træning. Sammen med vores vært Henrik Duer vil træningsfysiolog Kasper Danborg aflive nogle af de mest hårdnakkede af slagsen. Henrik og Kasper diskuterer "sandt eller falsk" inden for bl.a.. - Kvinder og styrketræning- Udstrækning efter løb- Hula-hop-ringe- Kost og træning- Ømhed og træning- Og meget mere.

58mins

17 Mar 2019

Rank #19

Podcast cover

Health #40 - Sådan tabte Sheila over 25 kg og fik et naturligt forhold til både kosten og vægten.

De forkerte venner og et forhold med ”kærestehygge” kostede 27 årige Sheila + 20 kg, og det blev starten på en kraftig rutchebanetur både mentalt og vægtmæssigt. De to ting hang sammen for Shelia. Sheila fik tabt sig, men fik grebet vægttabet forkert an. Det var ikke langtidsholdbart, men Sheila fik ændret sin tilgang, sluppet restriktionerne i kosten og er ikke længere slave af badevægten. Lyt med og bliv inspireret af Sheilas historie og få hendes vigtigste råd til et vægttab der holder. Som altid er træningsfysiolog Henrik Duer vært på programmet og kommer med gode råd undervejs.

58mins

27 Oct 2019

Rank #20