OwlTail

Cover image of Vera & Nelly

Vera & Nelly

Vera och Nellys podcast är ärlig, rolig, spännande, sorglig och ibland alldeles alldaglig - precis som livet är. Nya avsnitt kommer ut på onsdagar.Det handlar om kärlek, vänskap, party, sex, studier, artistdrömmar och krossade hjärtan. Från lyckligaste lyckan till sorgligaste sorgen - och allt däremellan. Varje vecka försöker ostronen lösa ett dilemma inskickat av en lyssnare. Ibland tar de hjälp av en inbjuden gäst. Behöver du hjälp? Eller har du tips på ämnen att ta upp eller gäster du önskar? Mejla till: veranelly@trombmedia.se

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Popular episodes

All episodes

The best episodes ranked using user listens.

Podcast cover

S2E2. Inte Dante, men Ludwig!

Livet kom emellan och vår ursprungligt inbokade gäst fick förhinder i sista sekund, men vi hittade en ersättare. Och inte vilken ersättare som helst, utan en ersättare som ni, kära lyssnare, har haft ruskigt högt på önskelistan. En gäst med starka känslor som berättar om den svåra kärleken till Lucille, livets dramatiska livsfaser, att det är bättre att det gör ont än att inte känna alls, kollektivtrafikromantik, skrivande, skapande och massa annat. Vi pratar om raggning, break-up's, sorg och glädje. Helt klart vårt mest förtroliga avsnitt. Och detta med ingen mindre än Ludwig Kronstrand.

50mins

28 May 2019

Rank #1

Podcast cover

S3E7. Ångest och Heartbreaks med Wiktoria.

Ostronens nya bästis Wiktoria gästar podden! Hon berättar allt om hennes långa förhållande som nyligen tog slut och vad det egentligen var som hände. Dessutom: Låtskrivande! Relationstips! Alexis! Att vara utanför! Och vad vet egentligen Vera om Wiktorias trosor? 

1hr 3mins

22 Oct 2019

Rank #2

Similar Podcasts

Podcast cover

S2E11. Jagade i gränderna

Efter en greklandsvecka ihop har Vera och Nelly upptäckt nya egenheter hos varandra, som gjort att de båda har frågat sig “vem är det där människan egentligen?”. Ostronen har haft sitt livs roligaste utekväll där Nelly dansade sönder ett glasbord och Vera medlade i slagsmål - varpå de kände sig tvungna att springa från polisen. Det handlar om impulser, tatueringar och nipple-piercings. Veckans dilemma är igenkänning på hög nivå för det handlar om att inte ha några vänner i klassen. Och slutligen - vem är den eventuellt tredje poddaren i rummet?

42mins

30 Jul 2019

Rank #3

Podcast cover

S4E5. Queen of fejking-orgasms.

Man skulle lätt kunna få för sig att detta är avsnitt sex, men icke. I säsongens femte avsnitt avhandlas onani, orgasm och fejkning; “De köttar in fingrarna och kör nån tornadosituation” och “Snälla, vet du hur många gånger jag har fejkat?” - ja ni fattar… I Coronatider diskuteras överlevnad. Med vad man skulle kunna bidra med till samhället vid en kris? Nelly är osäker på om Veras idé är något som verkligen passar sig i en krissituation. Dessutom hur man gör  med fisar och bajs i en relation - och är det verkligen okej att hämdprutta på någon?

45mins

25 Mar 2020

Rank #4

Most Popular Podcasts

Podcast cover

S3E3. The Fox.

Nelly håller på att dö uni-döden, och Vera omkom nästan av T-rödsdöden. De ransakar sig själva om alkoholhets, rakning och vi får träffa Veras körlärare Dannis som väldigt ärligt berättar hur det faktiskt går för Vera bakom ratten och teoriböckerna. En räv attackerar och dilemmat handlar om något som gäller oss alla - kropp och knopp!

57mins

25 Sep 2019

Rank #5

Podcast cover

S3E5. Backstage på festival.

Ostronen är precis hemkomna från festival i Göteborg där de passade på att intervjua Samir Badran, Lollo från Estraden, Felix Sandman och Kim från Norlie KKV om vad som är bäst respektive sämst med att vara vuxen. En av dem ogillar att man måste ha vuxna kläder och en annan har en hälsning till sitt 15-åriga jag. Dessutom: Hur var Vera och Nelly som barn och i skolan? Och var egentligen Nelly en så bra vän när hon växte upp? Dilemmat handlar om hur man ska hantera sina vänner när allt man vill är att vara unik.

58mins

8 Oct 2019

Rank #6

Podcast cover

6. Bäst i test

I veckans avsnitt levde Vera livet på fredagen, och Nelly fick en panikångestattack på lördagen. Vera och Nelly har gästat Kakan Hermanssons pod "Under huden" och tror numera att alla deras pod-önskningar nu kommer slå in. Vera vill döpa om sig till ”Suzan Blanchard in Monaco” och Nelly är i ett alternativt universum bästavän med Karli från Finland.

45mins

10 Apr 2019

Rank #7

Podcast cover

S3E1. I sviten med Victor Leksell

Ostronen är tillbaka med buller och bång! I säsongspremiären har de varit ute på Ålandshav tillsammans med “årets genombrott”, som är en romantiker utan dess like med crush för både parmiddagar och bröllop - och dessutom visade han sig vara sjukt bra på att lösa dilemman. Nelly har flyttat och börjat plugga på Unis (som alla rutinerade säger) och Vera ska ägna säsongen åt att ta körkort! Håll i hatten - nu kööör vi!!

46mins

10 Sep 2019

Rank #8

Podcast cover

S4E3. Inte sex med Barbie.

Nelly “Fakking Spyfixare” Kronstrand kräks på måndagar och inser att hon måste chilla med the boze and the boyz. I LA funderar Vera på om hon kanske är lite too much och all over the place, men hur gör man rå för att inte alltid kommunicera med CAPS LOCK? En Tinder-bio leder in till ett samtal om hur fräscht ett underliv egentligen bör vara och hur man gör för att inte lukta illa både här och där. Nelly berättar om sin dejt med poddlyssnaren Erik.

50mins

10 Mar 2020

Rank #9

Podcast cover

9. Vintern rasar

Nelly har suttit fast i Amsterdam där de ser annorlunda på söt rök, och Vera har varit med om ett fruktansvärt tass-trauma. Nickel-allergi möter örsnibbs-rapp, och hur ont det kan göra att bli lämnad av den man älskar. Dessutom tar Nelly upp någonting riktigt, riktigt prassligt ur väskan som får Vera att nästan ramla av stolen…

1hr 2mins

1 May 2019

Rank #10

Podcast cover

S3E6. Vera Stake och Nelly Deschamps.

Vera har släppt en ny låt och Nelly har lagt kärleken på is. Ostronen pratar lögner, men vem är egentligen den största lögnaren av dem? Och vad är värst att heta? Anne eller Gert? Nelly konstaterar att det kunde gått mycket sämre i livets lotteri och testar Veras kunskaper. Det diskuteras yrken och hur bra lämpad man är som dagisfröken om man hatar barn. Dilemmat denna vecka handlar om hur man vet att man är bra i sängen eller inte. 

36mins

15 Oct 2019

Rank #11

Podcast cover

S2E1. Härliga sommarregn

Vi är tillbaka! Säsong 2 - Summer Edition dundrar igång direkt med sommarregn, kunglig sex och näs-komplex, Nellys nya jobb och en anställningsintervjulektion för Vera. I det splitternya och återkommande inslaget Veckans Dilemma reder vi ut ett knepigt dilemma som ni har skickat in, och varje vecka tar vi hjälp av en ny cool dude. Denna gång är det ingen mindre än Nellys storebror Rasmus som hjälper till och reder ut hur kärlekens knepigheter kan lösas. Vi är äntligen tillbaka och denna säsong räddar vi er sommar!

51mins

21 May 2019

Rank #12

Podcast cover

4. Flintar och Estetfeminister

I veckans avsnitt pratar Vera om hur hon blev magsjuk när hon giggade i London och Nelly kan fortfarande inte ta körkort. Som vanligt får du hänga med när tjejerna spyr ur sig sina tankar: allt från estet-feministernas icke-feminism till mäns blanka flintskallar. Till sist besvarar Nelly frågan alla har ställt: Vad tycker Ludwig om Nelly och Valters relation?

54mins

26 Mar 2019

Rank #13

Podcast cover

7. Det stora Felix Sandman-avsnittet

Den här veckan gästas Vera & Nelly - världen är vårt ostron av den talangfulla, supermysiga och pratglada Felix Sandman. I avsnittet diskuteras allt från Felix fina hy till hans nya Netflixs aktuella tv-serie baserat på den storsäljande boken Störst av allt. Tjejerna sätter även Felix på plats angående hans idol Michael Jackson. Njut!!!!

56mins

16 Apr 2019

Rank #14

Podcast cover

S3E2. Det sjukaste jag hört.

Vera har nästan tappat rösten efter en hård helg där hon känt sig som queen av fakking världen och blivit typ kär. Nellys feministiska låga har blossat upp efter bara två veckor på Unis med killar/snubbar/män som tar all luft i föreläsningssalen. Ostronen försöker reda ut hur långt 24 veckor egentligen är och diskuterar vad som är den bästa reaktionen vid en musprutt. Nelly berättar om en händelse som fått stora konsekvenser för henne och vad är egentligen det sjukaste Ostronen hört?

44mins

18 Sep 2019

Rank #15

Podcast cover

S2E9. Who run the world? GIRLS!

Vera är på Stockholmsveckan på Gotland och har sovit med någon hemlig på en luftmadrass och inte i sin egen säng. Nelly har haft en konstig vecka på Syros med "Mr Gray” och känner sig lite nere när hon nu är tillbaka på Mykonos för att söka nytt jobb. Det pratas om otrohet, breakups, det optimala förhållandet och att både Vera och Nelly hellre skulle vilja att deras X skulle vara ingenting än just X. Vera gör ett ökentest på Nelly och dilemmat handlar om att kompisen alltid super sig för full.

48mins

16 Jul 2019

Rank #16

Podcast cover

S3E4. Jag är så jävla känd.

Det är höstmysigt i poddstudion och Ostronen får för sig att läsa sms för varandra. Vera lär Nelly allt hon kan om Tinder och Nelly berättar för en förvånad Vera om vad hon ska göra med pengarna om hon vinner tio miljoner.  Ostronen försöker ragga upp varandra på krogen - med varierat resultat och Veras körlärare Danni berättar hur man vet att man kuggat på uppkörningen.  Dilemmat handlar om det svåraste som finns - vänskap.

46mins

1 Oct 2019

Rank #17

Podcast cover

S3E9. Hybris.

Vera och Nelly har varit på efterfest och fått reda på hur deras podd ska bli världens största. Det diskuteras vad som får dom att gråta och det svaras på lyssnarnas fördomar och rykten! Har Nelly gjort ett nosejob och hur mycket tjänar Vera egentligen? Och när vet man när man ska göra slut?

41mins

5 Nov 2019

Rank #18

Podcast cover

S2E12. Kvaddade hyrbilar och dags för bikt.

Genom sambolivet i den grekiska övärlden har ostronen upptäckt fler egenheter hos varandra - både gulliga och lite äckliga. De har clubbat, kändisspottat och tvingats lämna tillbaka två kvaddade hyrbilar, som de själva inte hyrt. Det avhandlas grekiska “intimkontakter” med bebisolja, överromantik och kärleksförklaringar. Ostronen, som vill lämna gammalt groll bakom sig, biktar sig. Även lyssnarnas värsta synder läses upp. De bjuder även på de bästa Mykonostipsen från både kända och okända. Missa inte det allra sista avsnittet av säsong 2 - Summer Edition/Greklands Edition. 

46mins

6 Aug 2019

Rank #19

Podcast cover

S2E5. Heartbreak-hotell och Zoeybajs

Vart i världen har Nelly åkt för att komma över sitt break-up? Veras hjärta sväller över av moderskärlek när hon ser sin brunbrända vän över Skype, och när de jämför tillvaron får Vera avundsattacker - och vill bara lämna allt och dra hon också. Hur blev Nellys student och vem är aunt Sophie som ger det hela extra mycket Mamma Mia-vibes? Vilken kändisfamilj skulle Vera vilja bli adopterad av och är det verkligen möjligt att Will Smith är Nellys farfar?

43mins

18 Jun 2019

Rank #20