OwlTail

Cover image of Rebecka Le Moine

Rebecka Le Moine

5 Podcast Episodes

Latest 1 Oct 2022 | Updated Daily

Episode artwork

#76 Rebecka Le Moine – Sätt press på oss politiker!

Klimatpodden

Rebecka Le Moine, är riksdagsledamot för miljöpartiet i skatteutskottet och talesperson för biologisk mångfald. Den 10 september i år meddelade hon att hon ställer upp i miljöpartiets språkrörsval. Vi träffades på hennes kontor i Gamla stan i början av december för att prata om om biologisk mångfald, vårt ohållbara skogsbruk, naturens rättigheter, medborgarråd, varför vi behöver utlysa klimatnödläge och behovet civil olydnad för att förändra ett ohållbart system.Klimatpodden är helt reklamfri, så om du vill stötta arbetet med att göra den är du välkommen att sätta in en valfri summa på Klimatpoddens eget swishkonto. 123 396 2974.

1hr

22 Dec 2020

Episode artwork

08: Podd Grönt - Rebecka Le Moine riktar frustrationen mot ett felriggat system

Podd Grönt

Vi intervjuar Rebecka Le Moine inför språkrörsvalet i Miljöpartiet. Det blev ett långt samtal om ekocid, livets vilja att leva och konflikten mellan individens lönsamhet och industrins vinstmaximering och mycket annat. Intervjuar gör Linnea Kläth, Ewa Bramstång och Tim Gahnström

1hr 35mins

19 Dec 2020

Similar People

Episode artwork

Avsnitt 5: Rebecka Le Moine

Planet & Politik

Allt om biologisk mångfald! Det vill säga, rikedomen av livsformer. Vi träffar riksdagsledamoten och biologen Rebecka Le Moine. Varför är vi inne i den sjätte massutrotningen? Vad är egentligen ekosystemtjänster? Och hur hänger egentligen globala pandemier ihop med utarmandet av våra ekosystem?

47mins

14 Jun 2020

Episode artwork

Miljöpartiet - Rebecka Le Moine

Kvinntervju med Alexandra Rejsmar

Valveckan är igång och via en undersökning på min instagram framgick det att det är tusentals människor som fortfarande inte vet vad de ska rösta på. Så jag slängde ihop en liten valspecial på 24 timmar och nu är vi här. Jag hoppas att det kan hjälpa dig med din röst. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

45mins

5 Sep 2018

Most Popular

Episode artwork

18. Rebecka Le Moine – Miljöhjälte

Hjärntillskott med Lydia

Nu kommer de – en yngre generation som gör karriär på att rädda världen. Vilken tur för mänskligheten! Möt Rebecka Le Moine som blivit utnämnd till miljöhjälte av WWF och banar väg för den internationella dagen för biologisk mångfald den 22:a maj. Vårt bibliotek brinner och tiden är knapp för att vända utvecklingen. Förlusten av biologisk mångfald i vår natur är helt enkelt variationen av livet på planeten och rubbningar kan få ödesdigra konsekvenser. Vad kan vi egentligen göra innan det är för sent och ska verkligen alla arter överleva och var föds egentligen passionen för naturen?

31mins

14 May 2018