OwlTail

Cover image of Lavinia Meijer

Lavinia Meijer

6 Podcast Episodes

Latest 24 Jul 2021 | Updated Daily

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Episode artwork

MovieInsiders Filmmuziek Special: Lavinia Meijer en de filmmuziek van Philip Glass

MovieInsiders

Hij wordt de meester van de minimal music genoemd; Philip Glass. Als bekendste moderne componist is hij geroemd om zijn repeterende motieven en het gebruik van veel elektronische instrumenten. Bekendheid kreeg hij dankzij zijn opera Einstein on the Beach en zijn vele symfonieën. Maar hij componeerde ook de muziek voor films als The Hours, The Truman Show en Kundun. Op uitnodiging van AD filmredacteur Gudo Tienhooven en filmmaker Coen Haver kruipt Nederlands bekendste harpiste Lavinia Meijer in deze aflevering achter de microfoon én de harp. Ontwapenend en vol enthousiasme vertelt ze over de invloed die de muziek van Glass heeft op haar als muzikant én als mens. En ze laat horen hoe gelaagd en met welke precisie Glass zijn composities opbouwt voor soundtracks als Koyaanisqatsi en Mishima.Support the show: https://www.patreon.com/movieinsidersSee omnystudio.com/listener for privacy information.

1hr 12mins

28 Mar 2021

Episode artwork

S2 Afl 7 Lavinia Meijer

Ervaring voor Beginners

Ervaring voor Beginners is een podcast-serie waarin Theo Maassen (Oegstgeest, 1966) exact 60 minuten praat met makers over de kunst van het maken.In deze aflevering:Lavinia Meijer (Boochun-City, Zuid-Korea, 1983), harpiste.Over de kunst je onderdeel te voelen van iets veel groters dan je eigen kleine bubbel.“Ik zal nooit meer onder een bepaalde grens komen”.De opname was op 13 november 2020.

59mins

26 Feb 2021

Similar People

Episode artwork

#20 - Lavinia Meijer (S01)

PAUZE

In deze aflevering een gesprek met harpiste Lavinia Meijer.

37mins

2 Nov 2020

Episode artwork

#82 - Lavinia Meijer recenseert De psychologie van succes podcast

Miss Podcast

Voel je vrij, maar behoud je focus! Dat is het levensmotto van harpiste Lavinia Meijer. Als klein meisje zag ze de harp en ze sloot het instrument letterlijk in haar armen én in haar hart. En natuurlijk spraken we over onze Koreaanse afkomst en de hereniging met onze Koreaanse vaders. We sloten deze bijzondere audiotrip af met datgene waar we altijd voor te porren zijn: karaoken!

57mins

26 May 2020

Most Popular

Episode artwork

#11 - David Bowie, Lavinia Meijer, SOHN, Bandalos Chinos, The Flaming Lips, Bonobo

Ruleta Rusa

David Bowie, Lavinia Meijer, SOHN, Bandalos Chinos, The Flaming Lips, Bonobo

34mins

12 Jan 2017

Episode artwork

Lavinia Meijer - "Voyage"

CD-Tipp

Musik für Harfe und Orchester von Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie und Yann Tiersen | Lavinia Meijer (Harfe) | Amsterdam Sinfonietta | Leitung: Candida Thompson

4mins

28 Apr 2015