OwlTail

Cover image of Helen Alfredsson

Helen Alfredsson

7 Podcast Episodes

Latest 5 Jun 2021 | Updated Daily

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Episode artwork

#23 Helen Alfredsson

Coach meet Coach

Helen Alfredsson är gäst i det nya avsnittet av Coach meet Coach.Helen är en av våra mest framgångsrika golfspelare genom tiderna med totalt 23 segrar, bla 1 major på Nabisco och 7 LPGA segrar. Helen spelade också 8 Solheim Cup och var kapten för Europas lag vid ett tillfälle. Under senare år har hon också deltag vid olika projekt som tränare för nya golfspelare.  I programmet pratar vi om vad som gjorde Helen så framgångsrik, vilka ledare som hade påverkan på hennes utveckling och vikten att kunna coacha sig själv. Helen berättar också om sina erfarenheter från kaptensjobbet i Solheim Cup, varför Sverige är en sådan framgångsrik golfnation och mycket annat.God lyssning !         

1hr 10mins

19 Nov 2020

Episode artwork

Säsong 9 - Avsnitt 71 - Helen Alfredsson

Idrott - och Ledarskapspodden

I det här avsnittet får du träffa golfproffset Helen Alfredsson. Helen är en av Sveriges största idrotts stjärnor genom tiderna och efter att hon avslutade sin idrottskarriär 2013 tog hon upp den igen för ett par år sedan för att 2019 bli en mästare igen då hon vann både US Open och LPGA Championship på senior touren. I det här avsnittet får du veta vad hon gjorde för att bli en vinnare igen, hur hon har förändrat sin träning och vilket som egentligen är det vinnande konceptet till att bli en vinnare, oavsett om du är amatör eller proffs. Helen berättar vidare hur hon ser på mental styrka, varför helheten är viktig när du ser på golfsvingen, hur du lär dig hantera motgångar och mycket mer. Varmt välkommen till ett avsnitt fyllt av kunskap och inspiration. Och vill du veta mer om Helen och bakgrunden till hennes framgångar så hittar du ett avsnitt med Helen i Säsong 1 - avsnitt 3. Och vill du veta merom Alfredsson & Hagman's Trainingscamps 2021 så håll utkik på www.jennyhagman.com. Trevlig lyssning!

1hr 9mins

24 Oct 2020

Similar People

Episode artwork

Fairways of Life w Matt Adams-Thurs Oct 17 (Helen Alfredsson, Golf Recaps)

Fairways of Life with Matt Adams Golf Show

Matt Adams recaps all of yesterday's golf action at the CJ Cup, Buick LPGA Shanghai and the Open de France. Senior LPGA Championship winner Helen Alfredsson is a guest.

44mins

17 Oct 2019

Episode artwork

#53 Helen Alfredsson om Solheim Cup

Svensk Golf Podcast

Hon har deltagit i åtta (!) Solheim Cup som spelare och var kapten 2007. I årets upplaga av matchen mellan Europa och USA är hon inte med i Skottland. Däremot kommer vi få höra hennes som expert under tävlingen.I det här avsnittet av Svensk Golf Podcast ger hon förutsättningarna inför tävlingen och ett expertutlåtande om alla spelare som gör upp om den vackra pokalen.Via länk: Helen AlfredssonFrån studion: CM Hellsten

49mins

1 Sep 2019

Most Popular

Episode artwork

Helen Alfredsson har skrivit bok om sitt liv

P4 Extra

Vi hör senaste nytt om helikopterolyckan i Norge, tropisk natt på elva platser i södra Sverige och vi tar reda på de hetaste handarbetstrenderna i höst.

57mins

1 Sep 2019

Episode artwork

Fairways of Life w Matt Adams-Tues June 4 (US Open Qual Results, Helen Alfredsson)

Fairways of Life with Matt Adams Golf Show

Matt brings you up to date on all the US Open qualifying results and we bring you the latest odds from Pebble. Major Champion Helen Alfredsson is a guest.

1hr 8mins

4 Jun 2019

Episode artwork

Avsnitt 3- Helen Alfredsson

Idrott - och Ledarskapspodden

I avsnitt tre av Idrott-och Ledarskapspodden får vi lyssna till Helen Alfredsson och hennes erfarenheter som en av världens främsta golfproffs. Vi pratar om nycklar till framgång, lärdomar av misstag och hur du kan lära dig hantera din nervositet. Vi pratar också om vikten av att lära sig "bygga svingen från grunden" och om vikten av att vara ärlig, både mot sig själv och andra. Vi får får också höra Helen's bästa tips för att lyckas som golfare idag. Varmt välkommen!

38mins

15 Dec 2016