OwlTail

Cover image of Oana Moraru

Oana Moraru

7 Podcast Episodes

Latest 3 Dec 2022 | Updated Daily

Episode artwork

#2, sezonul 2: Părinții au o putere enormă de a nimici sau a înălța copilul | Oana Moraru

Cu inima la vedere

Este natural ca un copil să dea examene de la 7 ani? Cum ajută (sau nu) competitivitatea impusă de școală și de părinți, în primii ani de educație? Există rețeta perfectă pentru a crește un copil? Dacă nu, ce face totuși diferența? Ar trebui un părinte să accepte că și copilul lui poate trăi emoții negative sau miza este să încercăm să îi ferim de orice ar putea fi greu și neplăcut? Cum alegem școala pentru copiii noștri și cum îi ajutăm să învețe să învețe? Amalia Enache și Oana Moraru, expert educațional, pornesc într-o discuție Cu inima la vedere despre școală, educație, copii, părinți și profesori. Despre cum ținem pasul cu noua generație și cum știm să echilibrăm vocea interioară, cea a copilului din noi, crescut cu alte resurse și în alte vremuri, atât de diferite de ce trăiesc copiii noștri azi.

1hr 28mins

11 Apr 2022

Episode artwork

Ep. 14 Oana Moraru - Scoala traditionala versus scoala moderna

Childlife: Provocari de parinte, un podcast creionat de Secom.

Oana Moraru este consultant, trainer si mentor educational, cu o experiență de 20 de ani în învățământ, a lucrat ca profesor de română și învățător, este fondatoarea școlii privata Helikon și a platformei Vocea Părinților.

1hr 4mins

8 Oct 2020

Similar People

Episode artwork

File de poveste cu Oana Moraru, despre citit ca obicei de familie

File de Poveste

Oana Moraru, profesoara de limba romana. a stat de vorba cu noi despre obisnuinta de a le citi copiilor si cum aceasta consolideaza legatura dintre parinti si cei mici si ii ajuta pe acestia din urma sa deprinda obiceiul lecturii. 

12mins

26 Nov 2019

Episode artwork

Esca și Oana Moraru

Esca

Oana Moraru este consultant în educație și fondatoarea unor școli private.  Despre ce am povestit: - autobiografia în 20 de secunde; - cu ce se ocupă Oana; - copilăria ei; - de ce îi e cel mai dor din copilărie; - cum îi învață pe copii ce să facă și ce nu; - de ce vrea să scape din copilăria ei; - cum putem să dezvoltăm copii mai degrabă decât să îi inhibăm; - cum erau părinții ei; - care este cea mai bună lecție pe care a învățat-o de la ai ei; - relația bunici - copii; - ”gratificarea nu vine imediat”; - obligativitatea grădiniței de la 3 ani; - dragostea din liceu; - ce fel de băieți îi plăceau; - cum era în adolescență; - 10 întrebări esențiale; - de ce sunt atât de scurte pauzele la școală; - când a predat prima dată; - care e cea mai mare frică a unui profesor; - de ce copii își bat joc de profesori; - unde l-a cunoscut pe soțul ei; - ce i s-a părut mai greu din perioada de proaspătă mamă; - cum se înțelege cu fiica ei; - principiile după care funcționează școala sa; - prețurile școlilor ei; - ce sfaturi are pentru părinții care nu își permit să își trimită copii la școli private; - sistemul de educație din România; - Back to back.

50mins

14 Apr 2019

Most Popular

Episode artwork

File de Poveste cu Oana Moraru, despre rolul lecturii in educatie

File de Poveste

Oana Moraru povesteste despre cum arata mintea unui copil inclinat spre lectura si despre importanta bibliotecilor in dezvoltarea armonioasa a elevilor

20mins

6 Apr 2019

Episode artwork

Morning Glory 29.06.18 invitata Oana Moraru, consultant educațional

Morning Glory cu Răzvan Exarhu

Morning Glory 29.06.18 invitata Oana Moraru, consultant educațional

28 Jun 2018

Episode artwork

Oana Moraru, Scoala Helikon: Profesorii trebuie sa fie pasionati. Cei blazati si plictisiti nu transmit nimic

Wall-Street 360

Oana Moraru, Scoala Helikon: Profesorii trebuie sa fie pasionati. Cei blazati si plictisiti nu transmit nimic

22hr 36mins

18 Sep 2015