OwlTail

Cover image of Nikolaj Scherfig

Nikolaj Scherfig

5 Podcast Episodes

Latest 21 May 2022 | Updated Daily

Episode artwork

3 - med Nikolaj Scherfig

Skriv en film

SKRIV EN FILM er tre podcasts med gode råd fra tre af Danmarks bedste manuskriptforfattere.I denne tredje podcast taler Rikke Viemose med Nikolaj Scherfig om, hvordan man skriver gode scener til film og tv-serier.Podcasten er støttet af Statens Kunstfond.

40mins

5 Jan 2021

Episode artwork

Nikolaj Scherfig om det amerikanske melodrama

Amerikanske drømmere

I sin essens er USA melodramatisk. Det er de store følelser, kærligheden, livet og døden. Det er Hollywood. Nikolaj Scherfig og Martin Krasnik krænger deres kærlighed til melodramaet ud i podcasten Amerikanske drømmere.See omnystudio.com/listener for privacy information.See omnystudio.com/listener for privacy information.

20mins

23 Oct 2020

Similar People

Episode artwork

Filmharmonikerne: Vært manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig - 8. dec 2017

Filmharmonikerne

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig.Producer Anna Thaulow, Wingman Media.(Sendt første gang 3. marts).

1hr 15mins

8 Dec 2017

Episode artwork

Nikolaj Scherfig - Samarbejdet er det vigtigste

PlotCast

“Noget af det man virkelig lærer på den hårde måde når man skriver film og tv, det er at det handler virkelig om det gode samarbejde, både med producenter og instruktører og andre medforfattere.” Nikolaj Scherfig har skrevet til film og tv i snart 28 år. Senest har han bl.a lavet Heartless, julekalenderen Den anden verden og ikke mindst Broen, hvis fjerde og sidste sæson kommer til foråret. Vi snakker bl.a om TV som holdsport, om vigtigheden af det gode samarbejde og hvordan man sikrer det, om deadlines og benspænd - og om at efterlade sorte huller i et treatment. “Man skal planlægge meget, men man skal også lade der være plads til at der sker ting undervejs."

1hr

29 Sep 2017

Most Popular

Episode artwork

Filmharmonikerne: Vært manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig - 1. sep 2017

Filmharmonikerne

Mød musikelskende filmfolk. Instruktører, skuespillere og andre fra filmverdenen spiller på skift filmmusik, som de har et særligt forhold til. Dagens vært er manuskriptforfatter Nikolaj Scherfig, der spiller klassiske numre, der har fået et nyt liv og publikum efter de har optrådt i legendariske film. Producer Anna Thaulow, Wingman Media.

1hr 14mins

1 Sep 2017