OwlTail

Cover image of Paula Herlo

Paula Herlo

13 Podcast Episodes

Latest 18 Mar 2023 | Updated Daily

Episode artwork

Podcast ”România, știi bine!”, ep. 65. Paula Herlo: Este nevoie de o strategie pentru punerea în siguranță a podurilor

Romania, stii bine

Podcastul ”România, știi bine!”, episodul 65, o are invitată pe Paula Herlo, care a adus la ”România, te iubesc!” ancheta ”Podurile noastre toate”. Acolo am văzut că 700 de astfel de construcții sunt în situație de risc și reprezintă un real pericol.     Podurile construite în comunism cedează sub incompetența autorităților care contemplă dezastrul. Puține dintre ele au fost consolidate sau întreținute în timp, iar rezultatul este evident. Mai grav este că și cele reabilitate se prăbușesc și nu există niciun fel de siguranță în acest sens.Cristian Leonte: S-a întâmplat ceva de duminică până astăzi a sărit cineva în apărarea noastră, a celor care folosim aceste poduri? Paula Herlo: ”Bineînțeles că nu s-a întâmplat nimic, a fost doar zumzet în județele în care am poposit în această vară. Autoritățile au simțit care mai de care să se justifice pentru ce s-a întâmplat în județul lor. Nu s-a întâmplat absolut nimic și nici nu sunt speranțe că se va întâmpla ceva, pentru că aceste poduri sunt vechi de 50 de ani și, în tot acest timp, cu surprindere, am aflat că n-au avut loc lucrări de de întreținere.”

8mins

21 Sep 2022

Episode artwork

#cronicaridigitali S6 PAULA HERLO povestește cu ce traume a venit din comunism și cum își ia revanșa acum. ȘERBAN STURDZA ne spune cum a început lunga și anevoioasa poveste a restaurării Casei Mincu

Cronicari Digitali

Patrimoniu Personal 01:12 PAULA HERLO povestește cu ce traume a venit din comunism și cum își ia revanșa acum, când are de ales câtă libertate să le dea propriilor copii. Ne spune de ce nu ar trebui să ne temem de politicienii români și care e țara în care ar pleca, la o adică, departe de ei.Patrimoniu Cultural 32:40 ȘERBAN STURDZA ne spune cum a început lunga și anevoioasa poveste a restaurării Casei Mincu. Aflăm cum a fost clădirea luată cu asalt de muzica lui Bach și cum a reușit o construcție de secol XIX să schimbe mersul comunității în zilele noastre. Interviu în secțiunea „Cine ascultă o casă?”, finanțată de Ordinul Arhitecților din România prin Timbrul de Arhitectură.

1hr

1 Sep 2022

Similar People

Episode artwork

Podcast ”România, știi bine”, ep. 62, cu Paula Herlo. Agricultura României este ”pe arătură”

Romania, stii bine

Podcastul ”România, știi bine” a ajuns la episodul 62, iar Paula Herlor a fost invitată să vorbească despre ancheta jurnalistică la care a lucrat împreună cu Alex Dima la ”România, te iubesc!”, ”Agricultură pe arătură”.   România ar putea hrăni peste 80 de milioane de oameni, dar agricultura noastră este fărâmițată, deoarece nu are nici forță de muncă, nici irigații și nici viziune. Agricultura românească ar putea fi vedeta viitorilor ani, dacă și autoritățile vor înțelege că ne așteaptă vremuri grele în care fiecare țară își va păstra stocurile de alimente ca să-și hrănească propriul popor. Stăm bine la capitolul producției de cereale, suntem exportatori, dar nu avem linii de procesare. „În ultimele săptămâni am vizitat producători de legume, crescători de vaci de lapte și procesatori. Iar concluzia pe care am tras-o seamănă mult cu ce spuneau profesorii în trecut: doamnă, e brânză bună în burduf de câine. Are potențial, dar nu vrea. Cam așa și cu agricultura noastră: are potențial, dar nu vor alții să i-l exploateze. Sau, dacă vor, atunci nu e clar de ce n-au reușit autoritățile să i-l cultive până acum”, spune Paula Herlo.

14mins

31 May 2022

Episode artwork

Podcast ”România, știi bine”, ep. 60, cu Paula Herlo și Septimius Pârvu. Miliardele din ”Anghel Saligny”

Romania, stii bine

Podcastul ”România, știi bine” a ajuns la episodul 60. Invitații acestei ediții au fost Paula Herlo și Septimius Pârvu (Expert Forum), care au vorbit despre ”O țară cu de toate” - reportajul prezentat de Paula, duminică, 8 mai, la ”România, te iubesc!”.   65 de miliarde de lei din programul Anghel Saligny sunt gata să ajungă la primarii din toată țara. Însă experiența ultimilor 10 ani de PNDL ne arată că acești bani ajung la firme de casă, iar unele lucrări de milioane de euro sunt făcute de mântuială. Problema vine din faptul că mii de proiecte din celelalte programe, PNDL 1 și PNDL 2, sunt neterminate, iar autoritățile nu par să fi învățat ceva din greșelile trecutului când, pe milioane de euro, primarii au recepționat drumuri proaste sau lucrări nefuncționale. ”Va aduce foarte puțină dezvoltare în localitățile unde primarii sunt corupți sau incompetenți. Pentru că sunt și localități unde a adus bunăstare. Vorbim de 70 % dintre proiecte, raportate ca fiind finalizate. Noi am și descoperit unele proiecte care apăreau ca fiind finalizate, dar nefuncționale. În lipsa unui audit, este foarte greu de spus dacă programul ăsta a fost un succes. Dacă te uiți în cifre și spui că 70 % dintre proiecte sunt funcționale, ai putea să spui că da, acolo lucrurile merg bine, oamenii au rețele de apă, canalizare, iluminat, școli și ce a mai finanțat acest program. Dar, în lipsa unui control în teren, să vezi real ce se întâmplă cu acele proiecte și în ce stare sunt după ce au fost recepționate, e greu de spus dacă au fost sau nu un succes.” - spune Paula Herlo în podcast.

26mins

10 May 2022

Most Popular

Episode artwork

„România, știi bine!”, ep. 56, cu Paula Herlo. „Program de subdezvoltare locală”

Romania, stii bine

Podcastul „România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii „România, te iubesc!”, a ajuns la episodul 56: „Program de subdezvoltare locală”. PNDL este Programul Național cu o finanțare record de 10 miliarde de euro care ar fi trebuit să aducă secolul 21 în satul românesc. După 10 ani de la lansarea programului, experții care l-au analizat au ajuns la concluzia că a servit firmelor de casă și politicienilor ca să-și fidelizeze primarii. Localnicii au fost nevoiți să se mulțumească cu ce au primit: asfalt peste noroi, rețele de apa și canalizare nefuncționale și școli renovate, dar fară elevi. Parcurgem acum drumuri comunale cosmetizate sub lucrări de proastă calitate pentru care s-au decontat lucrări de milioane de euro. Despre programul „de subdezvoltare locală”, într-un nou episod al podcastului „România, știi bine”.

22mins

30 Mar 2022

Episode artwork

”România, știi bine!”, ep. 52 cu Paula Herlo. Un primar s-a supărat pe echipa PRO TV

Romania, stii bine

Podcastul ”România, știi bine”, realizat de echipa emisiunii ROMÂNIA, TE IUBESC!, a ajuns la un nou sezon, în 2022. În episodul 52, Paula Herlo a povestit ce a văzut în județul Botoșani. De altfel, reportajul ”Botoșani în paragină”, difuzat în 13 februarie la PRO TV, a fost urmărit de peste 1.3 milioane de români, fiind lider absolut de audiență. După difuzarea acestui reportaj, primarul comunei Mihai Eminescu din județul Botoșani s-a arătat nemulțumit de concluziile jurnaliștilor de la ”România, te iubesc!”.  Și, totuși, Paula Herlo îi readuce aminte primarului comunei Mihai Eminescu faptul că acesta a refuzat invitația echipei România, te iubesc! de a face un tur al comunei, pentru a prezenta ”marile realizări” ale primăriei. ”Dânsul a apărut în reportaj, nu i-a plăcut cum a apărut, pentru că spune că, de fapt, a făcut foarte multe lucruri bune și noi am arătat ce n-a făcut. De fapt, cred că asta este treaba unui jurnalist, să-ți arate ție, ales local, ce n-ai făcut, ca să miști lucrurile. Eu mă bucur că domnul Gireadă are multe realizări, (...) țin minte că l-am întrebat când am intrat în birou dacă vrea să facem un tur în comună, să avem discuția în mașină și să-mi arate lucruri. A zis că nu poate, că pleacă la București, dar merge cu noi viceprimarul. Discuția este pe cameră filmată. Și la sfârșit, foarte supărat că l-am deranjat cu niște întrebări, l-am întrebat dacă ne mai însoțește domnul viceprimar, să vedem marile relizări ale comunei. Și a zis: Nu mai, mergeți și filmați ce vreți voi. După care, iată-l foarte deranjat că n-am spus și ce lucruri bune face.” - a spus Paula Herlo în podcastul ”România, știi bine”, transmis LIVE în fiecare marți de la ora 11.00 pe paginile de Facebook și Youtube ale Știrilor Pro TV și România, te iubesc.

35mins

15 Feb 2022

Episode artwork

Morning Glory - 20.05.2021 - invitați Paula Herlo, ROMANIA, TE IUBESC! & Mihai Popescu, VICE România

Morning Glory cu Răzvan Exarhu

Morning Glory - 20.05.2021 - invitați Paula Herlo, ROMANIA, TE IUBESC! & Mihai Popescu, VICE România

19 May 2021

Episode artwork

Morning Glory 1.03.2020 invitata Paula Herlo

Morning Glory cu Răzvan Exarhu

Morning Glory 1.03.2020 invitata Paula Herlo

9 Mar 2020

Episode artwork

Morning Glory 29.11.2019 invitati Paula Herlo si Alex Dima, Romania, te iubesc!

Morning Glory cu Răzvan Exarhu

Morning Glory 29.11.2019 invitati Paula Herlo si Alex Dima, Romania, te iubesc!

28 Nov 2019

Episode artwork

Esca și Paula Herlo

Esca

Paula Herlo este colega mea pe care aș recomanda-o oricând cineva are nevoie de un jurnalist profesional. Dar știai că jobul ei de bază este de inginer-textilist? Despre ce am povestit: - cu ce gând s-a trezit; - autobiografia în 20 de secunde; - povestea nașterii ei; - cartierul copilăriei; - ce poezie mai știe încă din copilărie; - cum arăta camera ei; - viața la țară; - ce miros îi aduce aminte de copilărie; - ce a păstrat din comportamentul părinților ei; - cu ce se ocupau părinții ei; - cum era la școală; - ce spune mama Paulei despre ea; - școala primară; - liceul ales; - primul ei prieten; - plecarea mamei ei în străinătate; - campaniile în care este implicată; - primul ei job; - cum a ales la ce facultate să meargă; - cum a ajuns televiziunea în viața ei; - primul reportaj; - cum a ajuns la București; - cum l-a cunoscut pe Cristi; - copii lor; - cum s-a născut ideea emisiunii ”România, te iubesc”; - cum aleg temele emisiunii; - cea mai mare satisfacție profesională pe care a avut-o; - ce îi lipsește presei de azi; - ce spune despre Paula colegul ei, Rareș; - cartea ”România, te iubesc”; - cum le-a venit idea cărții; - Back to back; - ce recomandări le-ar da unor tineri jurnaliști; - ”un jurnalist trebuie să aibă răbdare până să devină un jurnalist”; - diferențe între presa de acum 30 de ani și cea de azi; - ce i-ar plăcea să facă dacă nu ar mai face ”România, te iubesc”; - 10 întrebări esențiale; - ce ar face dacă ar fi Președinte.

1hr 14mins

7 Apr 2019

Loading