OwlTail

Cover image of Lisa Dahlkvist

Lisa Dahlkvist

4 Podcast Episodes

Latest 10 Dec 2022 | Updated Daily

Episode artwork

Lisa Dahlkvist och låtsasgubben på läktaren

Matchen

En tidigare petad Lisa Dahlkvist blir huvudperson i ett osannolikt straffdrama när ett utskällt svenskt landslag ställs mot USA i OS-kvartsfinalen 2016. När Pia Sundhage tar över som förbundskapten tappar givna mittfältaren Lisa Dahlkvist sin plats i landslagets startelva. Till OS i Brasilien 2016 har hon kämpat sig tillbaka och är en nyckelspelare när ett nederlagstippat Blågult ställs mot regerande världs- och olympiamästarna USA. En motståndare som inte skyr några medel i form av fula tricks för att psyka sina motståndare.Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Martin Marhlo och Andreas Matz. Slutmix: Lisa Abrahamsson. Exekutiv producent: Ulla Svensson.Arkivljud: Sveriges Radio, Viaplay. Referenter: Paul Zyra och Richard Henriksson, Radiosporten. Henrik Strömblad, Viaplay.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

54mins

6 Mar 2022

Episode artwork

22 Re:Lundh – Lisa Dahlkvist

Lundh

OS-fotbollen är i full gång i Tokyo och efter VM-bronset 2019 är Sverige representerat. Senast Sveriges damer spelade OS blev det silver och stor hjälte i Rio de Janeiro 2016 var Lisa Dahlkvist som slog den sista och avgörande straffen mot USA i semifinalen.Hösten 2016 träffade jag mittfältaren för en poddintervju. Lisa Dahlkvist mindes gärna tillbaka till OS-bragden och berättade att det var en ren slump att hon slog den sista straffen, att hon tyckte att Hope Solos psykning var okej och om hur hon upplevde turerna kring när hon blev benämnd som Sven ”Dala” Dahlkvists dotter. Hon talade även om att hon egentligen hade tänkt lägga av i landslaget efter VM 2015 då Pia Sundhage inte satsade på henne men även om hierarkin under tiden i Paris SG, om alla hennes klubbyten och om turerna i konkursboet Tyresö FF. Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

1hr 4mins

22 Jul 2021

Similar People

Episode artwork

Julavsnitt - Lisa Dahlkvist

Här pågår föreningsidrott

Lisa Dahlkvist behöver kanske ”ingen närmare” presentation efter straffarna i OS i Rio 2016, där hon satte båda de avgörande straffarna i både kvartsfinalen och semifinalen. Efter en tuff säsong i KIF Örebro där slutresultatet blev nedflyttning till elitettan undrar vi varför säsongen blev som den blev och hur Lisa ser på framtiden och den fortsatta karriären? Under julen kommer vi att släppa tre stycken specialavsnitt. Vår första gäst är fotbollsproffset Lisa Dahlkvist. God Jul och Gott Nytt År!

43mins

22 Dec 2017

Episode artwork

117 - Lisa Dahlkvist

Lundh

Avsnitt 117 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Lisa Dahlkvist. Straffspecialisten från OS berättar om bragden i Rio, att det var en ren slump att hon slog den sista straffen, att Hope Solos psykning var okej och att USA:s målvakt straffats för hårt, att Tyskland är ett spöke för Sverige och hur hon upplevde turerna kring när hon blev benämnd som Sven ”Dala” Dahlkvists dotter. I podden talar Lisa Dahlkvist om att hon egentligen tänkte lägga av i landslaget efter VM 2015 då Pia Sundhage inte satsade på henne, att hon anser att Sundhage ska fortsätta över EM-slutspelet, att de unga spelarna kommer att vara ännu bättre nästa sommar och att Rosengård-tränaren Jack Majgaard Jensen har fel när han ifrågasätter det svenska defensiva spelet. Dessutom säger Dahlkvist att hon vill att Örebro SK och KIF Örebro ska slås ihop, om hierarkin i Paris SG, om bristen på publik i Allsvenskan, om alla klubbyten, om turerna i Tyresö och att förutsättningarna som heltidsproffs bara blivit bättre och bättre. Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

1hr 3mins

26 Sep 2016

Most Popular