OwlTail

Cover image of Caroline Hainer

Caroline Hainer

4 Podcast Episodes

Latest 4 Feb 2023 | Updated Daily

Episode artwork

03. Caroline Hainer vill förstå

Något Slags Känsla

Vad är skillnaden på att förstå ett beteende och att ursäkta det? Är terapi egentligen bara förskönad självupptagenhet? Och kan socialantropologi hjälpa oss att förstå varför folk envisas med att skicka dickpicks?Caroline Hainer är pennan som rör sig fritt mellan genres, format och idéer. Hon är komplexitetens väktare och den misslyckade kommunikationens försvarare. Därför är hon en självklar gäst i Något Slags Känsla.Böcker och texter i avsnittet (i ordningen de nämns):Inte helt hundra – Caroline HainerJazzhands – Caroline Hainers bloggÅsneprinsen – Caroline HainerMän visar kuken för mig – Caroline HainerMän förklarar saker för mig – Rebecca SolnitFeministfällan – Nina ÅkestamSamlaren – John Fowles See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

48mins

17 May 2021

Episode artwork

#82 Caroline Hainer

Under huden med Kakan Hermansson

Författaren och journalisten Caroline Hainer, som bland annat skrivit boken: "Män visar kuken för mig", gästar Kakan Hermansson i veckans avsnitt av Under huden. Podden produceras av Elle i samarbete med Acast. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

51mins

8 Dec 2017

Similar People

Episode artwork

Oönskade kukbilder (dickpics) med Caroline Hainer

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter "Män visar kuken för mig" och gäst är journalisten och författaren Caroline Hainer.Ett märkligt fenomen är när tjejer får oönskade bilder skickade till sig med erigerade kön, s.k. kukbilder eller dickpics. De skickas ofta av killar de inte känner men som de chattat med via t.ex. Tinder eller andra sociala digitala kanaler. Fenomenet är klurigt att förstå sig på, men samtidigt så pass vanligt förekommande, att Caroline bestämde sig för att undersöka vad som ligger bakom beteendet.I programmet pratar vi bl.a. om att kuken som symbol alltid har förknippats med både manlighet och makt. Vi pratar om skillnaden mellan blottare och män som skickar kukbilder. Och vi pratar om misstolkningen som uppstår i kommunikationen när män bestämmer sig för att skicka oönskade dickpics. Lyssna och få en kortversion av boken!Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda. Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

56mins

30 Oct 2017

Episode artwork

Caroline Hainer

Fyllepodden

Veckans gäst i Fyllepoden är författaren och journalisten Caroline Hainer. Hör henne prata om hur det är att bryta den starka alkoholnormen genom att aldrig ha druckigt alkohol.

29mins

30 Oct 2014

Most Popular