Cover image of Adam Palmquist

Adam Palmquist Podcasts

Read more

6 of The Best Podcast Episodes for Adam Palmquist. A collection of podcasts episodes with or about Adam Palmquist, often where they are interviewed.

Read more

6 of The Best Podcast Episodes for Adam Palmquist. A collection of podcasts episodes with or about Adam Palmquist, often where they are interviewed.

Updated daily with the latest episodes

Episode artwork

Spelifiera livslångt lärande. Adam Palmquist (#133)

Play
Read more

Vad ska vi lära läraren att lära ut? Vilken kunskap håller i 10-15 år? Livslångt lärande inte nån pedagogfloska, det är ett måste idag. Tempot är för högt för att du ska kunna lära dig en färdighet i skolan och sedan arbeta med den resten av livet.

OM AVSNITTET

Målgrupp: alla, kontorsfolk, it-folk, företag, myndigheter, näringsliv, lärare, studenter

Lär dig: utbildning, spelifiering, livslångt lärande, gamification, upskilling, yrken, studier

Digitalisering och automation har ökat behovet av vidareutbildning ytterligare. Det gäller inte bara de som arbetar vid bandet, utan AI kommer att ersätta många jobb inom t ex finanssektorn. 32% (det vill säga 38 miljoner!) av arbetsföra människor i Tyskland behöver ha ett nytt arbete innan år 2030 – kanske tidigare på grund av pandemin. De som går i skolan idag måste utbilda sig 2-4 gånger under sin livstid. När Volvo bestämmer sig för att lämna förbränningsmotorn inom några år behöver tiotusentals ingenjörer fortbilda sig för att elektrifiera bilen. För de som redan är utbildade kallas detta reskilling eller upskilling.

Vem är det vi pratar med? Adam Palmquist, museipedagog, gymnasielärare, spelifierare, skolutvecklare med ansvar för digitalisering, författare och numera forskare inom spelbaserat lärande. Han hjälper kunder som vill spelifiera, men saknar tid eller kunskap att bygga det eller inte vet hur de ska använda sig av spelifiering i praktiken.

Hur kan spelmekaniker användas för att skapa motivation och engagemang? Hur gör man lärandet lustfyllt? Använd en progressionskarta. Checka av uppgifter. Se vilka uppgifter eleven ska klara av denna vecka. Tänk modulärt istället för stort. Vill du utveckla spelifierandet kan du arbeta med levels och avatarer.

I korthet handlar det om elevens behov av:

  • Tydlig målsättning
  • Tydliga regler
  • Konstruktiv feedback
  • Att lära av varandra

Adam berättar även om sin forskningsstudie där man satte in ett gamificationskin i Google Classroom i en matematikkurs i Göteborgs stad. Resultatet ledde till ökad motivation, engagemang och närvaro!

Adam Palmquist, Jonas Jaani (28:51)

Länkar/mer information:

Minerva- Ett medborgarforskningsprojekt
inom gamification och lärande:

https://www.bossfight.win/minerva/

Det spelifierade klassrummet (bok):

https://www.adlibris.com/se/bok/det-spelifierade-klassrummet-9789144119120

Adam Palmquist på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/in/adam-palmquist-b376b05a/

Alla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten på Spotify:

https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm

Jun 15 2020 · 28mins
Episode artwork

Ett samtal om gamification med Adam Palmquist!

Play
Read more
Vi träffade Adam Palmquist för ett samtal om gamification i skolan men även som en lösning för de utmaningar som finns inom andra områden. Lyssna in för att ta del av Adams berättelse och om hur vi bör tänka om guldstjärnor!

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Feb 13 2020 · 1hr 7mins
Episode artwork

Adam Palmquist and ethical gamification | Episode 073

Play
Read more

Adam has worked as a game designer and game consultant for educational and serious games all around in Scandinavia. He has wrote the first, and as for today, the only book in Swedish about Gamification. Today Adam is a Ph.D. candidate in Informatics at the University of Skövde. He also works as a gamification designer and evangelist at the Swedish gamification studio Insert Coin.

Mar 18 2019 · 36mins
Episode artwork

18. Adam Palmquist: Gamification som gynnar alla

Play
Read more
Adam Palmquist har i hela sin karriär arbetat med lärande, pedagogik och motivation på olika sätt. Detta har lett honom in på en bana som lärare, konsult, spelutvecklare, författare och forskare inom gamification - eller "spelifiering" på svenska. Adam menar att vi genom att implementera fler spelelement kan skapa betydligt mer motiverade elever och bättre skolresultat; påskynda sjukdomsrehabilitering, säkerställa medicinering och öka effektiviteten i organisationer. Med andra ord handlar det om stora samhällsekonomiska vinster. Men det gäller att göra det på rätt sätt. I Heja Framtiden får du en grundkurs! Programledare: Christian von Essen / Läs mer på http://www.hejaframtiden.se
Sep 18 2018 · 1hr 5mins
Episode artwork

Adam Palmquist – Spelifiering och lärande

Play
Read more

I detta avsnitt pratar vi med Adam Palmquist och ämnet är spelifiering och lärande. Adam är fil.mag. och leg. lärare och arbetar idag som utbildnings- och kunskapsledare på Insert Coin. Han har tidigare arbetat på Magelungen Utveckling AB där han införde spelifiering i undervisningen. Vi pratar om varför spelifiering kan vara ett bra verktyg och Adam ger tips på hur man kan komma igång med spelifiering i undervisningen.

Adam är författare till Det spelifierade klassrummet som är en metodbok om hur spelifiering och lärande kan fungera i samklang.

The post Adam Palmquist – Spelifiering och lärande appeared first on ILT Inläsningstjänst.

Apr 09 2018 · 15mins
Episode artwork

Bortom Bortom #54: Gamification (Adam Palmquist)

Play
Read more

I avsnitt 54 besöker Adam Palmquist från Syndikatet podden för att tala om gamification. Vad är det för något och hur används det i rollspel på bästa sätt? Adam är väl insatt i ämnet då han arbetar både som föreläsare och författare inom ämnet. Till årets bokmässa kommer hans bok Det spelifierade klassrummet och är ni där bör ni besöka någon av hans föreläsningar. Vill ni komma i kontakt med honom gör ni det via Syndikatets Facebook-sida.

Länkar

Avsnittets jinglar gjordes av Robert Jonsson, Abstract Assassinator, Peter Saverman, John A. Jonsson och Stefan Hedengren.

Jun 29 2017 · 1hr 39mins