OwlTail

Cover image of Kristian Persson

Kristian Persson

3 Podcast Episodes

Latest 4 Feb 2023 | Updated Daily

Episode artwork

#51 Konsten att Skapa Talang - Kristian Persson Klubbchef & författare

VÅGA MERA

Med tennisbollarna vinande runt mikrofonerna träffar vi i årets första avsnitt författaren och klubbchefen & författaren Kristian Persson på Ullevi Tennisklubb i Göteborg. En blomstrande förening som brinner för glädje i idrotten och övertygelsen om att det går att Skapa Talang. Vi alla bär på en inneboende potential som med rätt verktyg är redo att ta form! Vi sparkar igång året med tekniker, tips och nya sätt att tänka kring konsten att bygga inre och yttre mästare. Ullevi Tennis Klubb och deras stora satsningar framåt: https://www.ullevitk.seSkapa Talang tips och böcker https://skapatalanger.se - Oavsett om du siktar på att bli bäst i världen eller bara vill nå dina mål. Skapa talang ger dig som tränare, idrottare, chef, lärare, hobbyentusiast, ung eller gammal verktyg för att bygga framgång – din egen och andras.Vi hoppas du hittar massa av inspiration i avsnittet, har du tankar eller frågor finns vi på Instagram @vagamera - Ses i lurarna!

1hr 4mins

12 Jan 2022

Episode artwork

54. Kristian Persson om grit, stress och om att hämta kunskap och inspiration utanför tennisen

Linus på baslinjen podcast

I det här avsnittet ska vi lära känna Ullevi Tennisklubbs Kristian Persson. Kristian har verkat i Ullevi i olika roller sedan han själv var en juniorspelare. Som yrkesman har han gått från att vara tränare till sportchef till den nuvarande rollen som klubbchef. Kristian har varit ansvarig tränare för Caijsa Hennemann under alla hennes juniorår, skrivit två böcker (Skapa Talang och Maxa din träning), gått Elittränarutbildningen och både föreläser och håller i tränarutbildningar.I det här kunskapsfyllda avsnittet avhandlar vi bland annat:- vad en klubbs ansvar är i en spelarsatsning- hur Kristian aldrig tränat säkerhet med Caijsa Hennemann men hur hon ändå blivit en spelare som bygger sitt spel på säkerhet- hans totala ögonöppnare under Elittränarutbildningen och hur stor nytta han haft av att titta utanför tennissporten för att utveckla sig som tränare- hur han jobbar med ”grit” och stress med sina adepter- varför han tror mer på matchlik träning än mer klassisk slagträningEtt grymt intressant avsnitt med massa ögonöppnare och konkreta tips på hur vi kan utveckla våra sätt att jobba med både våra spelare men även oss själva som coacher eller föräldrar. Eller spelare. Låt oss välkomna, Kristian Persson!www.tennismagasinet.selinus.eriksson@tennismagasinet.seInstagram: linus_se_eriksson & svenskatennismagasinet

2hr 3mins

15 Jan 2021

Similar People

Episode artwork

#38 Talang & talangutveckling med Kristian Persson

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter "Skapa talang - Konsten att bygga en mästare" och gäst är författaren Kristian Persson. Att prata om talang kan liknas med att springa maratonlopp. Den som har medfödda fördelar får starta loppet lite längre fram. Men det är en långt lopp, och det mest avgörande blir vad som görs under resans gång. Författarnas budskap är att alla kan nå väldigt långt, bara man har rätt metodik.I programmet pratar vi bl.a. om inre och yttre motivation. Vi pratar om hur rätt mindset är avgörande för att kunna utvecklas. Och vi pratar om hur man som chef, tränare eller förälder bör tänka för att gynna talangutveckling. Lyssna på programmet för att få en kortversion av boken!Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda. Du kan stötta arbetet med podden genom att antingen skänka en engångssumma via swish (till nr 0737719037) eller genom att bli månadsgivare (tillika plusmedlem) för 19kr/mån (15kr+moms). Som plusmedlem får du även lyssna reklamfritt. Länk till plusmedlemskap hittar du här: https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

45mins

21 Nov 2016