OwlTail

Cover image of Sara Wimmercranz

Sara Wimmercranz

7 Podcast Episodes

Latest 5 Jun 2021 | Updated Daily

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Episode artwork

#38: Sara Wimmercranz - om fördomsfritt riskkapital

VD-podden

Sara Wimmercranz är en av grundarna till miljardbolaget Footway men driver sedan 2016 venture capital-bolaget Backing Minds tillsammans med sin medgrundare Susanne Najafi. Organisationen investerar i start up´s utanför homogena nätverk av traditionellt riskkapital. Genom att se bortom snäva nätverk letar de efter underinvesterade segment och får tillgång till nya möjligheter, idéer och marknader. Anmäl dig till Arash nyhetsbrev https://bit.ly/3v0RbJy och ta del av en exklusiv krönika varje månad.

56mins

5 Nov 2020

Episode artwork

#11 Venture Capital - Sara Wimmercranz

Let's talk for a change

Get ready to be inspired by the entrepreneur and first female founder in Europe to ever start a VC-firm. Sara Wimmercranz shares her entrepreneurial story and thoughts about the future of venture capital.  Don't forget to subscribe! :) Instagram: Let's talk for a change

30mins

30 May 2019

Similar People

Episode artwork

03.14 Sara Wimmercranz

Killander & Björk

Vi pratar med Sara Wimmercranz om hur företag i riskkapitalbranschen kan komplettera varandra med modeller och arbetsätt för att hitta bra affärsidéer. Vidare samtalar vi om Backing Minds metoder och filosofi samt varför Sara tror att deras modell gynnar innovationsklimatet i hela Sverige. Vi tar oss en svängom kring vilka områden som tillväxt kan ske kommande 12 månader och varför “gubbiga” branscher som t ex skogsindustrin är riktigt riktigt spännande ur ett investeringsperspektiv. Sara Wimmercranz är utsedd av Di Digital till en av Sveriges mäktigaste tech-investerare. Efter att ha suttit i ledningsgruppen på e-handlaren LensWay var hon med och grundade e-handelsbolaget Footway. Tillsammans med Susanne Najafi har hon grundat Backing Minds vars affärsmodell bygger på att hitta skickliga företagare och bolag som den övriga riskkapitalsektorn har missat – inte sällan handlar det om kvinnor, invandrare och mindre startups utanför Stockholm. Lyssna direkt https://www.killanderobjork.se/wp-content/uploads/2018/03/SaraWimmercranz-BackingMinds-bisnode.mp3 Serendipity Challenge Serendipity Challenge är en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen i tävlingen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras. På eventet Summit Stockholm träffas startups, företagsledare, tjänstemän, politiker och innovatörer och diskuterar just innovation, entreprenörskap och tech. Sponsrad av Bisnode Smart data kan göra allt från att hjälpa ambulanser att hitta rätt olycksplats till att bekämpa terrorism men även hjälpa dig hitta rätt målgrupp och fatta smartare affärsbeslut Det är alla möjligheter som gör data så spännande att jobba med – ingenting är omöjligt om man vet hur man arbetar med data, matchar data, får insikter från data och behandlar data med respekt. Bisnode är ett ledande europeiskt Data & Analys-företag verksamt i 19 länder med 2 100 anställda som varje dag levererar Smart Data till våra 130 000 kunder. Vi matchar och analyserar vår data med din kunddata tillsammans med den data som dagens anslutna värld genererar. På så sätt hjälper Bisnode er att hantera risk, att öka träffsäkerheten i er marknadsföring och stärka er övergripande beslutsförmåga – vilket i slutändan kommer öka er försäljning och intäkter. Läs mer om Bisnode och att fatta beslut utifrån data här! Den här podden Det här är en podcast om digitalisering och framtiden – ett ämne i taget. Vi är i ett skifte – sannolikt ett av de större och snabbare skiftena Homo Sapiens upplevt. Det tycker vi på podden är värt att prata om eftersom summan av allt vi gör nu blir vårt samhälle imorgon. Bränslet till våra samtal kommer från Mats och Andreas dagliga arbeten.Psst! Prenumerera gärna via Itunes, Android eller RSS Ps! Musik i avsnittet från Gustaf Grefberg som vanligt. Vi har också använt musik från Anitek och specifikt skivan Mind Express i våra bakgrunder.

14mins

27 Mar 2018

Episode artwork

140. Sara Wimmercranz

Businesspodden

Hon är en av grundarna till trehundra miljonersbolaget Footway och driver numera venture capital-bolaget Backing Minds som hittar bolag i områden där inga andra tittar! Vi får otroligt mycket värdefulla råd och självklart lyssnar vi på tre bolagspitchar. De bolag som kämpar om din röst är: 1. Gedea Biotech 2. VABjouren 3. Bitroot Gå in och rösta på din favorit på www.businesspodden.se/rosta!

57mins

23 Oct 2017

Most Popular

Episode artwork

E-barometernspecial med Sara Wimmercranz

Ehandelspodden

Specialavsnitt om E-barometerns årsrapport som sammanfattar den svenska e-handelns utveckling 2015. Ett samtal om högt och lågt - men SÅKLART bara om e-handel - mellan Sara Wimmercranz (grundare av Footway, investerare & styrelsemedlem RNB) och mig Anton Johansson.

1hr 12mins

30 Mar 2016

Episode artwork

Panelen - Stamhemligheter med Sara Wimmercranz, Fredric Bohm och Thomas Gad

Wildfire Tribe Conference

Panel med Sara Wimmercranz som grundat Footway och Fredric Bohm som bl a skrivit boken Tänk Om - om konsten att vara modig och varumärkesexperten Thomas Gad. Samtliga talade på stora scenen under dagen.

22mins

13 Oct 2015

Episode artwork

#22 Sara Wimmercranz, Footway

Ehandelspodden

Intervju med Sara Wimmercranz, grundare av Footway.

1hr 17mins

15 Jun 2015