OwlTail

Cover image of Thomas Rydahl

Thomas Rydahl Podcasts

Read more

9 of The Best Podcast Episodes for Thomas Rydahl. A collection of podcasts episodes with or about Thomas Rydahl, often where they are interviewed.

Read more

9 of The Best Podcast Episodes for Thomas Rydahl. A collection of podcasts episodes with or about Thomas Rydahl, often where they are interviewed.

Updated daily with the latest episodes

Best weekly hand curated episodes for learning

Episode artwork

Thomas Rydahl - Forfatter ad omveje

Play
Read more

"Det er jo ofte ikke særlig nydelsesfuldt at sætte sig ned og skrive. Nogle dage kan man føle at man er den heldigste gris på jorden, andre dage er det et stykke arbejde. Og jeg synes det er fedt, at det er begge dele."

Thomas Rydahl er uddannet på Forfatterskolen og debuterede i 2014 med romanen Eremitten, der fik Forums Debutantpris og Glasnøglen for bedste skandinaviske krimi i 2015. Siden er der kommet to bøger mere om eneboeren Erhard, senest De tre paver der udkom tidligere på året, næsten samtidig med samarbejdet med A. J. Kazinski; Mordet på en havfrue.

Vi snakker om rejsen som metafor, forskellen mellem det finlitterære og det populære, om forfattergerningen som en slags jazz, om struktur og baglæns planlægning, og om vigtigheden af at begå fejl.

"Det med at tro, at du kan lave noget der er fejlfrit, og så kan du udgive det og så klapper alle i hænderne og så går det dig godt derfra. Det er dybt naivt."

Nov 30 2019 · 1hr 25mins
Episode artwork

Ping Pong - med Morten Remar og Thomas Rydahl

Play
Read more
- "Da jeg debuterede som skønlitterær forfatter var jeg uskolet, selvstuderet og uden et forventningspres fra andre end mig selv". Sådan fortæller musikeren Morten Remar om sin vej til at udkomme med egne bøger. Men måske blev grunden lagt allerede i barndommen. Morten Remars barndomshjem var tapetseret med bøger, og hans far var en af 1970'ernes store krimiforfattere. Morten Remar taler om vejen til forfatterskabet med sin forfatterskole-uddannede kollega Thomas Rydahl i Ping Pong, i en optagelse fra DR Scenen ved Bogforum 2019.
Tilrettelægger: Diana Bach.
Nov 18 2019 · 56mins

Similar People

Julie Hastrup

Helle Vincentz

Mads Peder Nordbo

Michael Katz

Lars Kramhøft

Sophie Littlefield

Norb Vonnegut

Raymond Khoury

Laura Ringo

Rasmus Heide

Ania Ahlborn

Mike Jasper

Bradley Beaulieu

Lene Kaaberboel

Eliot Pattison

Episode artwork

‘Hankøn' med Thomas Rydahl: "Jeg har en naturlig trang til at tage ansvar for andre, men jeg er ikke altid så god til at tage ansvar for mig

Play
Read more
Forfatter Thomas Rydahl fortæller vært Mikkel Braginsky om at blive en småskidt og indebrændt version af sig selv i parforholdet, når han ikke selv mærker og handler på sine egne behov.
Rydahl fortæller også om at finde modet til at tage sit eget formål alvorligt, hvilket på et tidspunkt i hans liv var forsvundet så langt ned af prioriteringslisten, at det var forsvundet ned under vasketøjsbunken.
Oct 24 2019 · 1hr 2mins
Episode artwork

Bogselskabet - med Thomas Rydahl - 11. okt 2019

Play
Read more
I spændingsromanen "De tre paver" tager forfatteren Thomas Rydahl læserne med til Fuerteventura i selskab med hovedkarakteren Erhard Jørgensen.
Romanen er en hæsblæsende og sansemættet afslutning på en trilogi om den ensomme og isolerede Erhard, der har så svært ved at tilgive sig selv.
Anbefalinger i denne episode:
Thomas Rydahl, De tre paver.
Jennifer Egan, Manhattan Beach.
Ane Riel, Harpiks.
Hanne Højgaard Viemose, Dødsknaldet i Amazonas.
Erlend Loe, Doppler.
Vært: Anne Glad.
Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.
Oct 11 2019 · 29mins
Episode artwork

H.C. Andersen og Mordet På En Havfrue med Thomas Rydahl og Jacob Weinreich

Play
Read more
H.C. Andersen var mistænkt for et mord på en ung pige, og det var faktisk derfra, han fik inspirationen til "Den Lille Havfrue". Det er ikke den sande historie, men det er dog historien i den nye krimi, der hedder "Mordet på en havfrue". Hvordan skriver man en roman på baggrund af en mand, der har levet i virkeligheden, men ikke gør det længere? Hvorfor binde en mand, som er kendt for eventyr med en krimi? Hvordan behandler man en så ikonisk karakter uden at folk bliver foragede?

Det spørger Daniel Cesar forfatterne Thomas Rydahl og Jacob Weinreich om, når de kommer på besøg i AFTENKLUBBEN.
Sep 13 2019 · 17mins
Episode artwork

Thomas Rydahl og A.J. Kazinski - H.C. Andersen var datidens realitystjerne

Play
Read more

I Mordet på en havfrue bliver H.C. Andersen trukket ind i en brutal drabssag i Købehavns gader i 1830'erne. I denne uges Tid til bøger taler vi med trioen Rydahl og A. J. Kazinski (Anders Klarlund og Jacob Weinreich), som ud fra H.C. Andersens dagbøger og eventyrene Den lille havfrue og Den lille pige med svovlstikkerne har skrevet en helt ny slags krimifortælling. Hvordan gør man en myte til menneske? Og var H.C. Andersen datidens realitystjerne?

Vært: Janus Camara Udgivet af Politikens Forlag

Sep 07 2019 · 22mins
Episode artwork

Thomas Rydahl: Det er min egen sandkasse

Play
Read more

Tid til bøger er taget på stranden med forfatteren Thomas Rydahl. Det er en af årets varmeste dage, så scenen er perfekt til det, vi skal tale om. Thomas Rydahl er aktuel med den tredje bog i sin serie om eneboeren Erhardt, som har bosat sig på de Kanariske øer. Bogen hedder 'De tre paver' og i den finder vi ud af, hvad der fik Erhardt til at flygte fra Danmark. Nu reflekterer Thomas over spørsmålet: Hvor meget skal der til, før man ikke kan blive tilgivet? 

Tilrettelagt af Janus Camara

Udgivet af Politikens Forlag

Aug 16 2019 · 26mins
Episode artwork

A Nordic Noir – Thomas Rydahl’s The Hermit

Play
Read more
On 10 October 2016, Danish writer Thomas Rydahl brought his extraordinary debut crime novel The Hermit - translated by K. E. Semmel - to Free Word Centre and discussed the themes of the book with Dr Jakob Stougaard-Nielsen.

Set in Fuerteventura in the Canary Islands, the novel's unlikely hero, a 67 year old ex-pat Danish taxi driver, is caught up in a dangerous web of corruption and murder.

Wanderlust: Great Literature from Around the World is a monthly event series at Free Word.

To explore the Wanderlust events we’ve held so far and read about (and around) some of the books we’ve featured, click here: https://www.freewordcentre.com/explore/projects/wanderlust
Dec 08 2016 · 59mins
Episode artwork

Thomas Rydahl interview – Episode 190 Reading & Writing podcast

Play
Read more
The 190th episode of the Reading & Writing podcast features an interview with Thomas Rydahl, author of the best selling Danish literary thriller novel THE HERMIT. Click here to subscribe to the Reading & Writing podcast via iTunes. Click here to subscribe to the podcast via email. Click here to listen to the podcast on […]

Support this podcast at — https://redcircle.com/reading-and-writing-podcast/donations

Advertising Inquiries: https://redcircle.com/brands

Privacy & Opt-Out: https://redcircle.com/privacy
Nov 02 2015 · 16mins