OwlTail

Cover image of Rasmus Svärd

Rasmus Svärd

7 Podcast Episodes

Latest 25 Mar 2023 | Updated Daily

Episode artwork

249 Rasmus Svärd - Så får du starka, rörliga och smärtfria fötter!

Hälsosnack med Lotta och Victoria

I det här avsnittet återser vi leg. fysioterapeuten och “kroppsviskaren” Rasmus Svärd igen. Den här gången handlar det om våra, ofta förbisedda men ack så kära, fötter! Rasmus hjälper oss att förstå vilken viktig funktion fötterna har, inte bara att hålla oss upprätt och förflytta oss varje dag, utan även för att underlätta för funktionen i resten av kroppen. Vi får veta hur en funktionell fot ser ut. Vi pratar om olika fotproblem som till exempel hälsporre, hallus valgus, hammartå, pronation och stela fotvalv, och hur man kan förebygga eller hjälpa fötter som drabbats. Vi får konkreta tips och övningar för att stärka foten och öka rörligheten samt hur man kan tänka när man väljer sina skor.Vill du veta mer om Rasmus eller få hans hjälp så kika in på hans hemsida här: https://www.posturalworkout.com Kolla även in https://wydefootwear.com Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

1hr 4mins

27 Jan 2023

Episode artwork

#60 Hållningsanalys och funktionstest Live i studion - Rasmus Svärd Postural Workout Terapeut

VÅGA MERA

Plötsligt står Benjamin uppställd i kalsonger i studion. Hade inte Rasmus Svärd en av landets bästa posturala terapeuter varit på plats hade vi alla undrat vad som händer. Här sker en hållningsanalys och olika funktionstester Live i Studion. Allt för att se hur kroppen kan inta en mer optimal position, minskad smärta och förbättra rörlighet.  Benjamin beskriver sig själv som "kontorsarbetare som sitter lite mycket om dagarna, tränar lite mindre än jag önskar och har i perioder smärta och stelhet i rygg och nacke" Inte helt ensam om det i det moderna Sverige. Dagens avsnitt är en rejäl injektion och inspiration till att stora förändringar är möjligt med relativt enkla medel. Mer om Postural workout och Rasmus hittar du: #59 Led med Smärtfri "Anti Gravity" kropp, https://open.spotify.com/episode/4Vm6VJnwVH0268sAoFiJ8L?si=db5ef7a24c974c35 Instagram: @physiorasmus https://www.posturalworkout.com/ VM Podden Instagram: @vågamera @volition.studios För tips eller frågor maila micael@volitionstudios.se Ses i Lurarna! Benjamin & Micael

45mins

18 May 2022

Similar People

Episode artwork

#59 Lev med smärtfri "Anti Gravity" kropp - Rasmus Svärd Postural Workout Terapeut

VÅGA MERA

"Anti Gravity är en nästan euforisk känsla av frihet och du lättar från marken" Vi är alla födda med en inneboende förmåga att ansträngningslöst hålla oss upprätta mot gravitationen. Tyvärr mister många människor denna fundamentala funktion och börjar kompensera och skapa muskulära spänningar genom kroppen. Detta leder till smärtor och rörelseinskränkningar. Målet är att återskapa våra naturliga grundfunktioner och rörelsemönster. Att skapa frihet i sin kropp och en hållning som upplevs avslappnad, naturligt upprätt och fri.  I veckans avsnitt får vi följa med pionjären inom modernt kroppsarbete Rasmus resa från Industriell ekonomi på Chalmers till en lunch i Borås som fått stor inverkan på mängder av människor och smärtande kroppar i hela landet! Tar vi oss vatten över huvudet när vi utmanar gravitationen själv? In och lyssna! :)  Mer om Postural workout och Rasmus hittar du: Instagram: @physiorasmus https://www.posturalworkout.com/ VM Podden Instagram:  @vågamera @volition.studios För tips eller frågor maila micael@volitionstudios.se Ses i Lurarna Benjamin & Micael

42mins

4 May 2022

Episode artwork

Rasmus Svärd, postural terapeut

Spännande möten

Har du varit hos en sjukgymnast med exempelvis ett smärtande knä, tennisarmbåge eller hälsporre? Eller den vanligaste åkomman, ont i ryggen? Då har du säkert också fått reda på orsaken, att du är för svag och behöver träna!De råden får sig en rejäl törn i det här avsnittet med Rasmus Svärd, som istället för att behandla smärtan ställer sig frågan: Varför har du ont? Och då kan axelsmärtan bero på en fot som du stukat något år innan!Vi pratar också om att behandla whiplashskador genom att räta upp bäckenet, varför sittande kontorsjobb och padelspel är en dålig kombo, den skrämmande utvecklingen där 12-åringar helt saknar funktion i höften, varför magmusklerna inte är hållningsmuskler och att lära-gå-vagnar är olämpliga för barn.Det här avsnittet vänder upp och ned på många förutfattade och cementerade meningar om hur kroppen fungerar. Du får några riktigt användbara tips på slutet. Och tur är väl det, för kön är lång till Rasmus och den blir säkert inte kortare efter du hört det här!Moderator: Gunnar OesterreichMusik: Mattias Klasson/Daniel OlsenDistribution: AcastSamarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books Hitta allt om podden:Websida: https://spannandemoten.se/Instagram: @spannandemotenFacebook: https://www.facebook.com/spannandemotenLinkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/Kontakt: gunnar@oesterreich.se eller via sociala medier Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

1hr 36mins

26 May 2021

Most Popular

Episode artwork

179 Rasmus Svärd – Så räddar du ryggen i hemmakontoret!

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Den här veckan har vi pratat med Rasmus Svärd, Leg. Fysioterapeut och Postural Terapeut, om hur vi undviker ryggont och andra krämpor när vi jobbar mycket hemifrån. Vi får konkreta tips på hur vi kan tänka kring vår arbetsplats och enkla övningar som aktiverar rätt hållningsmuskler. Vi får tips på olika arbetsställningar, hur ofta ska man ta paus och hur man "intervalltränar" samtidigt som man arbetar... Rasmus berättar också om kopplingen mellan dålig arbetsställning och löparknä. Vi pratar om cykling och simning som kan förvärra problemen om man inte har koll på vissa saker samt mycket annat! Du hittar mer om Rasmus på posturalworkout.comeller på Instagram @physiorasmusÖvningarna Rasmus beskriver i avsnittet hittar du på Instagram @halsosnackmedlottaochvictoriaFör mer inspiration, tävlingar och erbjudanden, gå in på https://www.vitalista.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

57mins

27 Jan 2021

Episode artwork

53. On the road! Rasmus Svärd om det nytänkande arbetssättet postural terapi

Linus på baslinjen podcast

Idag ska ni få träffa Rasmus Svärd, en före detta tennisspelare på hög nationell nivå, som idag jobbar med Postural Terapi. Rasmus är legitimerad fysioterapeut och driver idag Postural Workout, en metod han tror stenhårt på där man fokuserar på att gå till botten med varför dina problem uppstår och vad man kan göra för att både förbättra din prestation men också lösa samt förebygga framtida besvär med kroppen.I dagens avsnitt kommer ni få lära er:- vad postural terapi är och skillnaden mot vanlig fysioterapi- varför det är viktigt att barn inte hoppar över krypstadiet- vad man kan göra om man känner av en tennisarmbåge- de olika faserna man bör bygga ett fysupplägg på- vilka de vanligaste problemen tennisspelare dras med och hur du kan göra för att motverka att få de här problemenEtt väldigt intressant avsnitt där Rasmus pratar om en metod som kanske inte alla har hört talas om.Vill ni komma i kontakt med mig, maila linus.eriksson@tennismagasinet.seeller följ mig på linus_se_eriksson alternativt svenskatennismagasinet på Instagram.För att kontakta Rasmus, följ hans Instagram ”physiorasmus” samt besök www.posturalworkout.com.

1hr 21mins

11 Jan 2021

Episode artwork

141 Rasmus Svärd - Postural Träning - Träningen för en fri kropp utan smärta!

Hälsosnack med Lotta och Victoria

Den här veckan träffar vi Rasmus Svärd, Leg. Fysioterapeut och Postural Terapeut, för att prata om hur postural terapi kan hjälpa till att bli av med smärta i kroppen. Vårt moderna levnadssätt är dessvärre inte optimalt för våra kroppar som mer är anpassade för ett stenåldersliv. Vi tappar funktion i vissa delar och blir försvagade, medan andra muskler får kompensera och blir överansträngda. Genom att koppla på och aktivera rätt muskler som hjälper kroppen att hitta en bra hållning igen, kommer man åt smärtan och blir stark på rätt sätt. Rasmus berättar mer om hur rörelseapparaten fungerar, skillnaden mellan postural terapi och fysioterapi och hur man hittar grundorsaken till smärtan. Vi får med oss konkreta tips och övningar för att själva kunna jobba med att förbättra vår hållning och bli mer fri i vår kropp.Du hittar mer om Rasmus på posturalworkout.comeller på Instagram @physiorasmusÖvningarna Rasmus beskriver i avsnittet hittar du på Instagram @halsosnackmedlottaochvictoriaFör mer inspiration, tävlingar och erbjudanden, anmäl dig till vårt nyhetsbrev på vitalista.se Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

1hr 1min

26 Feb 2020