OwlTail

Cover image of Radu Muntean

Radu Muntean

5 Podcast Episodes

Latest 28 Jan 2023 | Updated Daily

Episode artwork

#1 Călătorii pe bază de film cu Radu Muntean, Miruna Berescu, Ioana Flora și Attila Kelemen

Portret de Călător

03:57 Regizorul Radu Muntean, vorbește despre cum a făcut ultimul său lungmetraj, Intregalde, și, alături de Miruna Berescu, directorul Anonimul, ne povestește despre cum se văd filmele la festivaluri.14:04 ON LOCATION - Este pastila de travel și cinema. De la un cinefil pentru entuziaști. În episodul de azi, Radu Muntean descrie locurile din zona Rimeț, județul Alba, unde a filmat cea mai recentă producție.21:46 Actriță Ioana Flora descrie experiența de a juca in filmele Lebenstork, Otto Barbarul și Fragile și prezențele la festival.29:45 Miruna Berescu ne spune ce așteptări avea de la Anonimul din 2021 și cum a fost de fapt, care au fost reacțiile publicului, vibe-ul și atmosfera, dar și despre filme prezente în festival.36:18 Atilla Kelemen, Director de Marketing și Comunicare la OTP Bank, intrat pentru prima dată în atmosfera festivalului, dar și în Delta DunăriiJ, ne spune cum a fost pentru el participarea nu ca reprezentant al sponsorului, ci ca membru simplu al populației de la Anonimul.

42mins

1 Oct 2021

Episode artwork

Radu Muntean, despre ce inseamna sa fii regizor in Romania

BT Talks

Azi la BT Talks vorbim cu regizorul Radu Muntean si Andi Moisescu despre ce inseamna viata de regizor si pasiunea lui Radu pentru aceasta meserie. Tine castile aproape pentru ca in acest podcast avem "insight-uri" despre cum a fost facut documentarul cu Simona Halep si cum e sa faci filme si reclame in Romania. Daca nu stiai deja, Simona Halep va avea primul documentar despre cariera sa si despre visul ei de a castiga Australian Open. In acest documentar, Radu ne arata ca Simona nu este o intamplare, este un rezultat. Filmarile au avut loc la antrenamentele Simonei in Dubai, inainte de  Australian Open 2020. Lansarea documentarului este programata sa fie in acest an. Am lansat primele teasere in care Simona vorbeste despre munca, inspiratie, performanta, curaj, echipa si succes. Radu Muntean este o figura emblematica a noului val romanesc de cinema, scenarist si regizor de lung-metraj si face parte din generatia de regizori care s-a calificat la locul de munca. Pana in prezent, Radu a facut 5 filme, a regizat peste 400 de spoturi publicitare si a castigat peste 40 de premii nationale si internationale la festivaluri de publicitate.  Iar daca ai fost vreodata curios ce regizor sta in spatele spoturilor TV ale Bancii Transilvania, ei bine, la majoritatea e Radu. 😊 Cateva idei, numai bune de... ascultat: Filmul nu trebuie sa dea un verdict, ci sa faca oamenii sa gandeasca La fiecare filmare emotiile sunt prezente, iar ”cand nu ai emotii se creeaza toate conditiile ca ceva sa iasa prost” Nu poti face film decat avandu-te pe tine ca spectator si incercand sa transmiti ceva celor ca tine. Filmul nu trebuie sa dea un verdict, ci sa faca oamenii sa gandeasca Un film bun este cel pe care un regizor poate sa si-l asume intru-totul, fara a face compromisuri comerciale si care nu se consuma la premiera Documentarul cu Simona Halep este de tip observational al antrenamentelor ei si ofera momente irepetabile si raspunsuri despre mecanismul subtil al performantei. Filmarile au durat 8 zile, cu o echipa formata din 4 persoane.  Simona Halep nu e un actor, e un om simplu, direct, care nu pretinde a fi alt personaj decat ceea ce este. Din acest motiv ne si place de ea. Exista o asemanare importanta intre un actor si un sportiv. Ei sunt obligati sa traiasca in prezent si sa alunge orice gand care le-ar putea afecta performanta. Show notes: 00:37 Inceputul carierei de regizor 14:26 Regizor de film vs regizor de reclame 28:44 Despre noul val cinematografic 30:45 Despre documentarul cu Simona Halep 

48mins

8 May 2020

Similar People

Episode artwork

Esca și Radu Muntean

Esca

Radu Muntean este regizorul filmului ”Un etaj mai jos”, care tocmai a avut premiera la Cannes.. Dacă nu știai foarte multe despre Radu, vei ști cu siguranță după ce vei asculta acest podcast. Începem cu autobiografia în 20 de secunde si  povestim despre: - copilăria sa din centrul Bucureștiului; - dacă în filmele lui apar secvențe din viața lui; - diferențe între copii din ziua de azi și cei din alte generații; - ce spun copii lui, Vlad și Vera, despre el; - despre prima fată de care i-a plăcut; - când și-a dat seama că vrea să facă filme; - cum a fost când a realizat prima pelicula; - ce caută când începe un film; - școală vs. pe teren; - cum era Radu Muntean ca profesor; - care este filmul care l-a solicitat cel mai mult; - ce spune soția lui, Ileana Muntean, despre el; - de ce ar trebui să vedem filmul lui, ”Un etaj mai jos”;  - care sunt eroii lui în viața reală; Invitat surpriză: regizorul Radu Jude.

1hr 9mins

28 Nov 2018

Episode artwork

Morning Glory 6.11.2018 invitati regizorul Radu Muntean și actrița Mihaela Sirbu

Morning Glory cu Răzvan Exarhu

Morning Glory 6.11.2018 invitati regizorul Radu Muntean și actrița Mihaela Sirbu

5 Nov 2018

Most Popular

Episode artwork

Radu Muntean

CarStories

Automotive designer Radu Muntean joins A.J. on the CarStories Podcast to talk about growing up a car fan in communist Romania, studying automotive design and buying his dream cars.

38mins

28 Jun 2016