OwlTail

Cover image of Camilla Stenfelt

Camilla Stenfelt

3 Podcast Episodes

Latest 28 Jan 2023 | Updated Daily

Episode artwork

#256 Fertilitet och assisterad befruktning med Camilla Stenfelt

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter "Göra barn - Om fertilitet och assisterad befruktning" och gäst är författaren och fertilitetsläkaren Camilla Stenfelt.Chansen att kunna bli gravid minskar med åldern och efter 35 år går kurvan brant nedåt. Tyvärr väntar många för länge och det finns ett visst missförstånd med att "allt går att lösa" med IVF-behandling. I boken beskrivs orsakerna som kan ligga bakom ofrivillig barnlöshet och vilken hjälp som finns att få. Med ett brett perspektiv får du lära dig om fertilitet: allt från utredning och hormonbehandling till befruktning, insemination och IVF-behandling; juridiken kring donationer – vilka rättigheter och skyldigheter du har som förälder. Budskapen i boken är tydliga: det finns hjälp att få, men vänta inte för länge.I programmet pratar vi bl.a. om faktorerna som ligger bakom att det kan vara svårt att bli gravid. Vi pratar om vilken hjälp man kan få och hur det går till. Och vi pratar om varför man inte ska vänta för länge. Lyssna och få en kortversion av boken!Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda. Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

49mins

17 Jan 2022

Episode artwork

Svar på lyssnarfrågor - del 7 - med Dr. Camilla Stenfelt - #70

Jag vill ha barn

Frågepodd. Idag med läkaren Camilla Stenfelt som är verksamhetschef för en privat svensk klinik. Vi pratar bland annat om fertilitet, epigenitik, privat- vs landstingsklinik, socialstyrelsens riktlinjer, dubbeldonation, embryodonation och AMH. Vi har en mycket intressant diskussion om spermiedonatorer och hur det funkar med en så kallad pregnancy slott. Vi pratar om den psykosociala utredningen och psykisk ohälsa och vad man kan göra om man får ett nej. Ska man odla ett embryo till dag 5 eller sätta in innan? Missa inte detta rekordlånga avsnitt med massa viktig och bra info.  Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

59mins

16 May 2019

Similar People

Episode artwork

Avsnitt 43 - Nu är nästan allt möjligt! Dr Camilla Stenfelt reder ut frågor kring donationer.

ivfpodden

I många år har man kämpat för mer möjligheter. Dr Camilla Stenfelt har gått i frontlinjen för att driva frågor kring donationer framåt. Allt för att ge flera människor möjlighet att kunna få barn. Tidigare var regelverket kring donation snävt. Det var bara på universitetssjukhus som donationsbehandlingar av ägg och spermier tilläts och behandlingarna begränsades till vilka som fick ta emot donation. Sedan årsskiftet 1 januari 2019 ändrades reglerna avsevärt och i samband med detta har flera frågor dykt upp. Vilka får ta emot donation? Var får behandlingarna göras? Etiska frågeställningar dryftas i media. Hur resonerar man kring embryodonation är en en stor fråga. Vi spelar in avsnittet i samband med att Camilla och hennes klinik, Livio Gärdet tillsammans med alla de andra klinikerna I Livio-gruppen, får sitt godkännande från IVO i brevlådan! Stort grattis till klinikerna, men främst till alla er som nu står redo att påbörja donationsbehandlingar!

49mins

30 Apr 2019