OwlTail

Cover image of Jonas Bendiksen

Jonas Bendiksen

5 Podcast Episodes

Latest 28 Aug 2021 | Updated Daily

Weekly hand curated podcast episodes for learning

Episode artwork

Fotograf Jonas Bendiksen

Fotopodden

Jonas Bendiksen har jobbet som fotojournalist i over 20 år. Han har reist verden rundt og dokumentert blant annet isolerte samfunn, mennesker som tror de er Jesus og livet i Russland. Han har jobbet National Geographic, hatt flere utstillinger og vunnet mange priser.www.jonasbendiksen.comProgramleder: Thomas BrunMusikk: Jakob Terjesønn Rypdal See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

49mins

11 Nov 2020

Episode artwork

48: Å finne sin flamme med fotograf Jonas Bendiksen

Frilanslivet

"Jeg er ikke så himla interessert i fotografi. Det som får meg til å bli helt gal er en sjukt bra historie", sier Jonas Bendiksen (41), som er blant verdens dyktigste dokumentarfotografer. Som 19åring dro han til London for å jobbe som praktikant hos Magnum Photos, deretter flyttet han til Russland for å jobbe med sitt første langsiktige fotoprosjekt. Da han var 27 ble han Magnum-medlem, og har siden reist verden rundt og dokumentert blant annet slumområder, han har truffet mennesker som mener de er Jesus, han har stilt ut i inn- og utland og vunnet en rekke prestisjetunge fotopriser. Jonas har tre barn og bor på Nesodden utenfor Oslo.Christina har tatt en prat med ham om å finne sin egen flamme, om at fotografi har vært hans måte å bevege seg gjennom livet og verden på, om å endre malen på hvordan man gjør ting og om at gode historier er mangelvare.Intervjuet av Christina Skreiberg

1hr 6mins

9 May 2019

Similar People

Episode artwork

Det sublime bildet. Joachim Trier, Jonas Bendiksen og Kåre Bulie

NB:arrangement

Hva er det sublime i et bilde? Og hvilken plass har det i moderne film og fotografi? Filmregissør Joachim Trier og Magnum-fotograf Jonas Bendiksen jobber i frontlinjen av sine felt. I høst er de begge aktuelle med prosjekter som tangerer det religiøse og det overnaturlige. Bendiksen har de siste årene reist jorden rundt for å formidle historier fra den virkelige verden. I sitt siste prosjekt, Det siste testamente, møter han personer som ser seg selv som Messias. Med den paranormale thrilleren Thelma beveger Trier seg i nye retninger, der han utfordrer både sjangerens grenser og sitt eget repertoar. Nå møter de kunstkritiker Kåre Bulie til samtale om det sublime i visuelle kunstformer, og hvordan bilder kan skape resonans hos et større publikum. Foto: Jonas Bendiksen/Forlaget Press See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

1hr 1min

11 Dec 2017

Episode artwork

Jonas Bendiksen

The Drew Marshall Show

Imagined as a sequel to the Old and New Testaments of the Bible, The Last Testament features visual accounts and stories of seven men around the world who claim to be the Second Coming of Jesus Christ.

18mins

30 Sep 2017

Most Popular

Episode artwork

Fotograf Jonas Bendiksen

Salongens lesesirkel

Jonas Bendiksen var superskeptisk til alt som hadde med religion å gjøre, men møtet med folk fra hele jorda som tror de er Messias, fikk han til å tenke seg om flere ganger. Hva ligger det i å tro?

1hr 10mins

16 Sep 2017