OwlTail

Cover image of Bengt Renander

Bengt Renander

8 Podcast Episodes

Latest 28 Jan 2023 | Updated Daily

Episode artwork

165. Bengt Renander - Upptäck din inre harmoni

Lyckopodden

Vad är lycka? Vad är närvaro? Vad är harmoni? Och vad är sinnesro? Det är alla begrepp vi reder ut idag tillsammans med fantastiska Bengt Renanader! Hans otroliga närvaro skiner igenom samtalet och det märks att han länge grottat ned sig i personlig utveckling. Han är grundare och programledare till Närvaropodden och har en bakgrund som nykter alkoholist och aktiv utövare av 12 stegsprogrammet. Idag arbetar Bengt som samtalscoach för både individer och par. Han föreläser, skriver böcker, och menar att i grunden handlar allt om att utveckla mer medvetenhet och närvaro i livet! Jag älskar när jag blir så uppslukad i samtal som jag blev med Bengt! Varsågoda! Veckans avsnitt presenteras i samarbete med: www.trainingforlove.com Tack för att just du lyssnar! Prenumerera gärna på Lyckopodden, följ oss på sociala medier, och ge oss gärna fem stjärnor på iTunes om du tycker det här var lika bra som jag. ♫ Lyssna på Lyckopodden: iTunes: http://apple.co/1XZqDAm Acast: http://bit.ly/LyckopoddenAcast ♥ Facebook: http://bit.ly/fblyckopodden ♥ Youtube: http://bitly.com/LpYoutube ♥ Instagram: https://instagram.com/lyckopodden

54mins

3 May 2021

Episode artwork

Episod 113. Samtal med BENGT RENANDER

Alkispodden

”Om man sår förväntningar, får man skörda besvikelse”Johan & Roger träffas hemma hos Bengt Renander och spelar in ett avsnitt som både sänds i Alkispodden och i Bengts podd, Närvaropodden. Ett magiskt (och lååångt) samtal om alkoholism. Bengt är författare, coach och poddare som fokuserar på att utveckla mer medvetenhet och närvaro.Vi snackar om vad närvaro är, om att hjälpa andra, om att försöka föreställa sig andra människors liv, om kontroll, om rädsla, om att föra – och att följa eller till och med ställa sig bredvid, att vara över medel och normal, om ego, om att leva andligt insomnad, om förnekelse, om branta och flacka kurvor, om bekräftelse, om att kapitulera, om vi kan tänka på hur vi känner, om att vi inte behöver förstå, om acceptans, om att jaget är ett vittne som observerar oss själva, om att uppleva verkligheten, om att träna på att ge upp, om att på nåt konstigt sätt så har vi kommit till framtiden - nu är framtiden är äntilgen här, om missbrukarträdet – allt som går att bruka går att missbruka, om att vi inte kan fixa grenverket – vi måste gå till roten, om att träna på att befinna sig i ögonblicket, om konsekvenser, och om massor med andra spännande saker. Detta avsnitt får inte missas!

1hr 32mins

30 Oct 2020

Similar People

Episode artwork

#156 Stoppa tankarnas terrorism med Bengt Renander

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter “Stoppa tankarnas terrorism” och gäst är författaren Bengt Renander.Jag tror vi alla kan känna igen oss i att våra tankar ibland (eller ofta) sätter grillor i huvudet på oss. Vi oroar oss för saker som ska ske i framtiden eller grubblar på saker som hänt oss tidigare i livet. Den gemensamma nämnaren är att vi missar det som sker här och nu, vi missar vårt pågående liv. Att lära sig skilja på tankevärlden och upplevelsevärlden är därför en nyckel, och något som för många blir en stor förändring i deras liv. I programmet pratar vi bl.a. om skillnaden mellan tankevärlden och upplevelsevärlden. Vi pratar om vikten av bra närvaro. Och vi pratar om hur man skapar bra samtal. Lyssna och få en kortversion av boken!Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda. Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

1hr 1min

3 Feb 2020

Episode artwork

Så hänger kärlek & närvaro ihop - Intervju av Bengt Renander

Bättre Relationer

Jag intervjuar Bengt Renander som är författare & driver Närvaropodden. Hur kärlek kan beskrivas som 'praktiserad närvaro'. Tantrasex och hur mindfulness kan transformera sexlivet Hur man kan inspirera sin partner att bli mer närvarande i relationen

41mins

21 Dec 2018

Most Popular

Episode artwork

Meditera mera med Bengt Renander

Meditera Mera - En podcast om meditation från Mindfully

En guidad landningsmeditation av Bengt Renander. Den här meditationen är ett utdrag från vårt avsnitt med Bengt. Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play. 

7mins

11 Dec 2018

Episode artwork

Bengt Renander - Om meditation och närvaro

Meditera Mera - En podcast om meditation från Mindfully

Bengt Renander arbetar som coach och har hjälpt hundratals grupper och individer genom medvetenhet och närvaro och han driver även Närvaropodden. Vi pratar om hur kan kom i kontakt med meditation via Psykosyntesen och 12-stegsprogrammet. Bengt berättar om egot och sin karta med de fyra delpersonligheterna presteraren, smärtkroppen, försvaren och dansaren. Och om självet, den vi sant är när vi är helt och hållet närvarande och den plats där vi kan bevittna vårt ego lite utifrån. Vi pratar om att meditation är närvaroträning, där vi gör mentala curls och tar oss från tankevärlden till upplevelsevärlden. Och att även om du inte tror att övningen ger något så gör den det om du fortsätter att meditera. Att meditation inte handlar om att det ska kännas bra utan att lära oss att bli bra på att känna. Vi pratar om acceptans och att acceptera livet som det är, är det största skiftet en människa kan göra i sitt liv. Bengt avslutar vårt samtal med att guida en landningsmeditation. Vill du veta mer eller komma i kontakt med Bengt?www.renander.nu Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i sju dagar. Ladda hem Mindfully på vår hemsida, App Store eller på Google Play.  För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

1hr 13mins

27 Nov 2018

Episode artwork

#035 Skrivradion: Flow – Bengt Renander

Skrivradion

Kreativitet, närvaro och flow   I det här avsnittet pratar jag med Bengt Renander som är specialist på områden som kreativitet och närvaro. Han är också författare och driver eget förlag. Vi pratar om vad som främjar och hämmar kreativiteten. Vad är flow och kan man försätta dig i flow? Ett spännande samtal, tack för […]

43mins

10 Jul 2016

Episode artwork

#31 Medveten närvaro med Bengt Renander

Lära Från Lärda - En fackbok och en författare

Boken heter "Handbok i närvaro" och gäst är författaren Bengt Renander.Många tror att medveten närvaro handlar om att man "inte får tänka" eller att man blir passiv i sitt agerande, vilket är helt fel. I programmet reder vi ut varför medveten närvaro är viktigt och hur man tränar upp det. Väldigt många människor lägger ner stor del av sin tid och sin energi på att oroa sig för framtiden eller på att älta saker som hänt. Konsekvensen är att man missar det som verkligen sker i ens närhet. Lyssna på programmet och få en kortversion av boken "Handbok i närvaro".Support this show http://supporter.acast.com/larafranlarda. Stöd arbetet med podden samtidigt som du får lyssna reklamfritt. För 19kr/mån (15kr + moms) hjälper du till att möjliggöra ett fortsatt arbete. När du signat upp så kommer du får en länk som du kan använda för att lyssna via valfri podcast-app. Du kan när som helst avsluta betalningarna/stödet. https://plus.acast.com/s/larafranlarda. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

54mins

22 May 2016