OwlTail

Cover image of Ronnie Hellström

Ronnie Hellström

4 Podcast Episodes

Latest 10 Dec 2022 | Updated Daily

Episode artwork

Ronnie Hellström – världens bästa målvakt

Matchen

Med världens bästa målvakt Ronnie Hellström i laget möter Sverige i VM 1974 hemmalaget Västtyskland. I ösregnet i Düsseldorf måste Blågult vinna för att ha chansen att nå finalen. Ronnie Hellström har fyra år efter den snöpliga VM-debuten i Mexiko tagit revansch i VM 1974 och i gruppspelet visat att han är turneringens bästa målvakt. Det svenska laget som överraskat har chansen att nå finalen, men då måste man besegra hemmanationen Västtyskland och alla deras världsstjärnor.Intervjun som gjordes med Ronnie Hellström i januari 2022 blev den sista han gjorde innan han avled den 6 februari.Programledare, producent: Richard Henriksson. Producent, mixning: Andreas Matz och Martin Marhlo. Slutmix: Josef Reinhold. Exekutiv producent: Ulla Svensson.Arkivljud: SVT, Sveriges Radio. Referenter: Bengt Grive, SVT. Åke Strömmer och Orvar Bergmark, Radiosporten.Det här är podden som berättar om allt från känslan i spelartunneln sekunderna innan matchen börjar, till spelarnas olika ritualer för att få turen på sin sida. Nytt avsnitt släpps varannan måndag.

51mins

20 Feb 2022

Episode artwork

Just idag: Till minne av Ronnie Hellström

Just idag!

Just idag gästar Kenta Ohlsson och Lars-Ove "Lill-hinken" Holmberg och minns sin mångåriga vän och lagkamrat Ronnie Hellström.  Tack för allt Ronnie.

48mins

13 Feb 2022

Similar People

Episode artwork

14 Re:Lundh - Ronnie Hellström

Lundh

Ronnie Hellström deltog i tre VM med Sverige och gick från att ha blivit petad efter en miss i Mexiko 1970 till att ta plats i världslaget i Västtyskland 1974. Målvakten var en av svensk fotbolls stora stjärnor som spelade i tyska Kaiserlautern efter att ha slagit igenom i Hammarby. När jag träffade honom 2015 så pratade vi om VM i Argentina där det fanns ett politiskt tryck att bojkotta mästerskapet och att spelarnas tillvaro var långt från dagens skyddade verkstad. Dessutom berättade Hellström som varit målvaktstränare i Malmö FF om när han tipsade Zlatan om vilket land han skulle flytta till. Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

55mins

27 May 2021

Episode artwork

63 - Ronnie Hellström

Lundh

Avsnitt 63 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Ronnie Hellström. I dag är den gamle målvakten konsult men inför VM-avresan 1978 var han en av världens bästa målvakter som blivit uttagen i världslaget i Västtyskland 1974. I podden berättar han om att det fanns viss mättnad i landslaget, det politiska trycket att bojkotta VM i juntans Argentina och spelarnas tillvaro som är långt från dagens skyddade verkstad. Dessutom förklarar Hellström varför han inte räddade Brasiliens segermål av Zico som blev bortdömt, hur han reste sig från sin största motgång och synen på dagens landslag där Isaksson är nummer ett. Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.

54mins

10 Aug 2015

Most Popular