Cover image of Carmen Uscatu

Carmen Uscatu Podcasts

Read more

7 of The Best Podcast Episodes for Carmen Uscatu. A collection of podcasts episodes with or about Carmen Uscatu, often where they are interviewed.

Read more

7 of The Best Podcast Episodes for Carmen Uscatu. A collection of podcasts episodes with or about Carmen Uscatu, often where they are interviewed.

Updated daily with the latest episodes

Episode artwork

Morning Glory 8.04.2020 invitati Carmen Uscatu de la Daruieste Viata & Geo Adrian

Play
Read more
Morning Glory 8.04.2020 invitati Carmen Uscatu de la Daruieste Viata & Geo Adrian
Apr 07 2020 ·
Episode artwork

Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu, #NoiFacemUnSpital: Când nu vom mai ține capul plecat, Statul va fi obligat să se comporte cu totul și cu totul altfel

Play
Read more
Acum 10 ani s-au implicat în prima lor campanie socială. Lucrau, la vremea aceea, în corporații. Un mail ajuns în inbox cerea ajutor. O mamă cerea ajutor pentru copilul ei. Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu n-au rămas impasibile, ci s-au apucat să rezolve o situație pe care Statul român refuza să o facă, deși era de datoria lui. Au rezolvat-o și, pe românește, au strans Statul cu ușa până s=a corformat și și-a bifat task-ul de pe fișa postului. 
Însă odată ce au apucat-o pe drumul ăsta, și-au dat seama că nu se vor mai întoarce la viețile de dinainte. Erau extrem de multe de rezolvat prin spitalele românești și-n sistemul sanitar încât micul lor detour de la cotidian a devenit un job full time.  Așa a apărut Asociația Dăruiește Viață care în primii 7 ani de existență a renovat, îmbunătățit, cârpit un sistem încă nefuncțional. De altfel, atât Oana Gheorghiu cât și Carmen Uscatu susțin că inițiativa lor de a face un spital, primul construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, dar nu de Stat, ci de populație, înseamnă construcția a ceva funcțional într-un sistem nefuncțional. 
De-a lungul timpului au trecut prin multe situații revoltătoare, spun ele. Însă fix aceste revolte le-au făcut mai dârze și mai stabile pe poziție. 
La imediat 3 ani de la începerea construcției spitalului din spatele spatele spitalului Marie Curie din Capitală le-am găsit extrem de hotărâte și neînfricate. În vizita pe care făcut-o împreună pe șantier am înțeles esențialul. Inimaginabil de multă lume își pune speranța în ele și, deopotrivă, mulță lume se simte incomod din  acest motiv. Spectrul politic, mai ales. Ce am putea înțelege din faptul că fostul ministrul de resort, Sorina Pintea, sau primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, le atacă ori de câte ori au ocazia? 
Am discutat cu ele despre sistemul de sănătate, despre găurile, bacteriile și infecțiile lui și despre cât de opac e, despre Colectiv, mediul politic, Raed Arafat, despre societate, despre ce putem face noi ca să ajutăm ca să schimbăm lumea în care trăim, bucată cu bucată.  
E un episod pentru toată lumea, fără excepție. Vă va ajuta să înțelegeți mai bine un sistem greu accesibil, cel care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră. E pentru toată lumea, la fel cum este și numărul de sms 8864 prin care puteți dona lunar 4 euro pentru sprijinirea inițiativei #NoiFacemUnSpital. Trimiteți doar textul SPITAL. De asemenea, pe www.daruiesteviata.ro găsiți toate informațiile care v-ar putea interesa despre proiect. 
Nu este un episod care acuză, scuză sau preaslăvește. E unul care are menirea să te pună pe gânduri. Concluziile ți le tragi tu.  
Ca de obicei, după ascultare, vă reaminteasc că apreciez feedback, mentions în social media și tags în facebook stories sau instastories, subscribe pe Spotify, Anchor.fm și Apple Podcast. Pe Apple Podcast lăsați steluțe și comentarii.

---

Send in a voice message: https://anchor.fm/marian-hurducas/message
Oct 31 2019 · 1hr 55mins
Episode artwork

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește viață, la Cafeneaua nației

Play
Read more
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu de la Asociația Dăruiește viață, la Cafeneaua nației by Starea Natiei
Sep 12 2019 · 45mins
Episode artwork

Interviu Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Play
Read more
Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu au fondat in 2012 Asociatia DARUIESTE VIATA, cu scopul de a ne continua, intr-un mod profesional, misiunea inceputa in regim de voluntariat, dedicandu-se cu precadere identificarii de solutii care sa creasca sansele la VIATA ale bolnavilor de cancer din Romania. Daruieste Viata se dedica modernizarii si dotarii clinicilor din Romania, in special a sectiilor de oncologie.
Mar 08 2019 · 52mins
Episode artwork

Esca și Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

Play
Read more

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu sunt fondatoarele Asociației Dăruiește Viață. Dacă nu le recunoști neapărat numele, cu siguranță ai auzit de proiectul lor, primul spital oncologic pentru copii.

Despre ce am discutat în interviul la dublu:

- cum a aparut ideea spitalului si a asociatiei

- cum s-au cunoscut Oana și Carmen;

- unde au copilărit;

- de ce anume le e cel mai dor din copilărie;

- ce gust le amintește de acasă;

- despre familiile lor din copilărie;

- ce au învățat cel mai important de la ai lor;

- unde au fost la liceu;

- despre primii iubiți;

- perioada facultății;

- ce spun iubitii lor despre ele;

- cât de greu le-a fost să o ia de la capăt cu asociația;

- cum se împart între familie și proiecte;

- ce spune băiatul Oanei despre ea;

- s-au gândit vreodată să plece din țară?

- de ce cred că oamenii le ajută să construiască spitalul;

- ce le ambiționează;

- ce spune despre ele domnul Petre, pe care l-au ajutat;

- cum le afectează modificările fiscale;

- ce a învățat Paula Herlo de la fete;

- ce spune mama unui pacient de-al lor;

- cât de mult le ajută rețelele de socializare;

- ce putem face noi pentru Spital;

- când s-au simțit cel mai mândre de ele;

- care sunt cele 3 lucruri pe care le-ar păstra.

Invitată specială: Paula Herlo.

Mar 03 2019 · 1hr 24mins
Episode artwork

Morning Glory 18.02.2019 invitate Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu de la Daruieste Viata

Play
Read more
Morning Glory 18.02.2019 invitate Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu de la Daruieste Viata
Feb 17 2019 ·
Episode artwork

Morning Glory 08.05.18 - invitate - fondatoarele Daruieste Viata, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu

Play
Read more
Morning Glory 08.05.18 - invitate - fondatoarele Daruieste Viata, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu
May 07 2018 ·